forum HeavyMusic.pl

Bezpieczne wanny ociekowe - trwałe i mocne.    

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 185 ]  Przejdź na stronę
Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 lut 2010, 16:16

Szkoda tylko ze bedzie 8 utworow w tym intro i outro, a nie 11 jak bylo zpaowiedziane. :P szkoda mi najbardziej 'elven dance' xp

Ale i tak brzmi swietnie :P

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 4 lut 2010, 21:24

Charism napisał(a):
szkoda mi najbardziej 'elven dance' xp

Moze wyda na splicie z Blind Guardian.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 4 lut 2010, 21:34

Tja, albo wyda jako b-side na limitowanej do 3k kopii edycji singla do Belus Doed, z dodatkowym DVD z nagrywania plyty, coverem Roxette i jakimis live'ami. ;+}

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 19 lut 2010, 21:32

http://www.youtube.com/watch?v=5jsmFP1mDJk

Burzum - Śmierć Belusa. Się mi podoba. : P Ale w sumie to tylko jeden utwór. Coś więcej będzie można rzec dopiero po odpowiednioklimatycznym przesłuchaniu całości. : P

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 29 cze 2010, 12:29

No i co, nikt jeszcze nie słyszał tego skądinąd bardzo dobrego albumu? Nie może być. Przecież było o nim nie mniej głośno niż o "Chinese Democracy" :lol:

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 3 lip 2010, 20:58

Słuchali, ale jakoś nie mieli ochoty nic o nim napisać. Jest niezły nic więcej.
Generalnie wydawałoby się, że ma wszystko co powinien, ale jakoś nie chce mi się do niego wracać szczególnie.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 5 wrz 2010, 12:12

Borsuk napisał(a):
. Jest niezły nic więcej.
Generalnie wydawałoby się, że ma wszystko co powinien, ale jakoś nie chce mi się do niego wracać szczególnie.

Posłuchałem trochę i zgodze się z Borsukiem. Vikernes odsiedział swoje, niby. Dla mnie jest i pozostanie mordercą, choćby nie wiem , co nagrał, co zrobił, to i tak będe czuł do tego odraze. Najlepiej, gdyby napuścił ciepłej wody do wanny i otworzył sobie żyły, może wtedy mógłbym obiektywnie ocenić jego muzyke.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 5 wrz 2010, 12:35

Na wannę i otwarte żyły chyba się nie doczekasz. Wydaję mi się, że żeby zabić siebie trzeba mieć jednak większe cojones niż żeby zabić kogoś :D Hy, hy, hy.

Mnie "Belus" nie rusza. Ale Burzum nigdy mnie nie ruszał, więc zaskoczenia nie ma.

"I Anioł w biel odzian otworzył Żelazną Księgę i piąty jeździec wyruszył w rydwanie płomiennego lodu, i słychać było łamanie praw i pękanie więzów, a tłumy zakrzyknęły: O Boże, teraz naprawdę mamy kłopot!"

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 5 wrz 2010, 13:01

Belus? Wolę bułki bo za sucharami nie przepadam.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 29 paź 2010, 16:33

Nie wiem czy też odnieśliście wrażenie, że to najbardziej wyrównana płytka? Nie widać na niej żadnych beznadziejnych kawałków, może jedynie sverddans nieco odstaje, ale wydaje mi się, że to z zamierzenia miało być nawiązanie do starej szkoły bm.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 29 paź 2010, 17:39

Pentagram Burns napisał(a):
Vikernes odsiedział swoje, niby. Dla mnie jest i pozostanie mordercą, choćby nie wiem , co nagrał, co zrobił, to i tak będe czuł do tego odraze. Najlepiej, gdyby napuścił ciepłej wody do wanny i otworzył sobie żyły, może wtedy mógłbym obiektywnie ocenić jego muzyke.

:roll: Nie uważasz, że ocenianie muzyki pod kątem tego, że jej twórca ileś tam lat temu, w każdym razie dość dawno, dopuścił się przestępstwa (fakt, dużego kalibru), jest nieco infantylne?

Odnośnie albumu, zgadzam się, jest średni jak na obecne czasy.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 29 paź 2010, 18:52

cordam napisał(a):
Vikernes odsiedział swoje, niby. Dla mnie jest i pozostanie mordercą, choćby nie wiem , co nagrał, co zrobił, to i tak będe czuł do tego odraze. Najlepiej, gdyby napuścił ciepłej wody do wanny i otworzył sobie żyły, może wtedy mógłbym obiektywnie ocenić jego muzyke.

:roll: Nie uważasz, że ocenianie muzyki pod kątem tego, że jej twórca ileś tam lat temu, w każdym razie dość dawno, dopuścił się przestępstwa (fakt, dużego kalibru), jest nieco infantylne?

A nawet jesli dopuscilby sie morderstwa ostatnio, to jaki ma to zwiazek z muzyka?

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 1 lis 2010, 19:47

Dziecko drogie, dla mnie ma! Mało mnie interesuje życie prywatne muzyków, każdy żyje jak chce. Jednakże w kwestii życia i śmierci, życia, które uważam za święte, wspomniany wyżej człowiek jest nikim. Gdyby był pedofilem i został skazany za gwałt na 10-latce, to tez by Ci to nie przeszkadzało, hem? Ów Varg chce być bardzo popularny. Manifestuje w wywiadach swoje poglądy, z których wypada, że np. Ty jesteś śmieciem. Miał szczęście, że trafił wcześnie do więzienia, inaczej nie przeżyłby. Infantylny to jest Vikernes - mamo wyciągnij mnie stąd... To on sprzedał informacje o morderstwie Fausta policji.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 1 lis 2010, 20:32

Dobra, możesz czuć odrazę do Varga i może przeszkadzać Ci to w odbieraniu jego muzyki, (mam tak samo) ale z samą muzyką dalej niewiele ma to wspólnego... A muzyka sama w sobie do mnie trafia.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 1 lis 2010, 21:23

Gdyby był pedofilem i został skazany za gwałt na 10-latce, to tez by Ci to nie przeszkadzało, hem? Ów Varg chce być bardzo popularny. Manifestuje w wywiadach swoje poglądy, z których wypada, że np. Ty jesteś śmieciem.

Nie przeszkadzaloby mi to, prosze pana. Tak samo jak nie przeszkadza mi to ze slucham zespolow z tekstami o tresciach NS. Jesli nie umiesz oddzielic muzyki od ideologii, to juz twoja wada.

Offline Zobacz profil

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 185 ]  Przejdź na stronę
Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1