Tja, albo wyda jako b-side na limitowanej do 3k kopii edycji singla do Belus Doed, z dodatkowym DVD z nagrywania plyty, coverem Roxette i jakimis live'ami. ;+}
Burzum - Śmierć Belusa. Się mi podoba. : P Ale w sumie to tylko jeden utwór. Coś więcej będzie można rzec dopiero po odpowiednioklimatycznym przesłuchaniu całości. : P
No i co, nikt jeszcze nie słyszał tego skądinąd bardzo dobrego albumu? Nie może być. Przecież było o nim nie mniej głośno niż o "Chinese Democracy"
Borsuk
Napisane:
3 lip 2010, 20:58
Dołączył(a): 19 mar 2007, 01:42 Posty: 1282 Lokalizacja: Krak-off
Słuchali, ale jakoś nie mieli ochoty nic o nim napisać. Jest niezły nic więcej. Generalnie wydawałoby się, że ma wszystko co powinien, ale jakoś nie chce mi się do niego wracać szczególnie.
_________________ OH FUCK! - An exclamation of immense frustration and awe an overpowering catastrophe that is about to happen.
Pentagram Burns
Napisane:
5 wrz 2010, 12:12
Borsuk napisał(a):
. Jest niezły nic więcej. Generalnie wydawałoby się, że ma wszystko co powinien, ale jakoś nie chce mi się do niego wracać szczególnie.
Posłuchałem trochę i zgodze się z Borsukiem. Vikernes odsiedział swoje, niby. Dla mnie jest i pozostanie mordercą, choćby nie wiem , co nagrał, co zrobił, to i tak będe czuł do tego odraze. Najlepiej, gdyby napuścił ciepłej wody do wanny i otworzył sobie żyły, może wtedy mógłbym obiektywnie ocenić jego muzyke.
_________________ "...Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie"
Na wannę i otwarte żyły chyba się nie doczekasz. Wydaję mi się, że żeby zabić siebie trzeba mieć jednak większe cojones niż żeby zabić kogoś Hy, hy, hy.
Mnie "Belus" nie rusza. Ale Burzum nigdy mnie nie ruszał, więc zaskoczenia nie ma.
_________________ "I Anioł w biel odzian otworzył Żelazną Księgę i piąty jeździec wyruszył w rydwanie płomiennego lodu, i słychać było łamanie praw i pękanie więzów, a tłumy zakrzyknęły: O Boże, teraz naprawdę mamy kłopot!"
maquinas
Napisane:
5 wrz 2010, 13:01
Dołączył(a): 29 sty 2007, 19:57 Posty: 3825 Lokalizacja: z Zakonu NMP
Nie wiem czy też odnieśliście wrażenie, że to najbardziej wyrównana płytka? Nie widać na niej żadnych beznadziejnych kawałków, może jedynie sverddans nieco odstaje, ale wydaje mi się, że to z zamierzenia miało być nawiązanie do starej szkoły bm.
cordam
Napisane:
29 paź 2010, 17:39
Pentagram Burns napisał(a):
Vikernes odsiedział swoje, niby. Dla mnie jest i pozostanie mordercą, choćby nie wiem , co nagrał, co zrobił, to i tak będe czuł do tego odraze. Najlepiej, gdyby napuścił ciepłej wody do wanny i otworzył sobie żyły, może wtedy mógłbym obiektywnie ocenić jego muzyke.
Nie uważasz, że ocenianie muzyki pod kątem tego, że jej twórca ileś tam lat temu, w każdym razie dość dawno, dopuścił się przestępstwa (fakt, dużego kalibru), jest nieco infantylne?
Odnośnie albumu, zgadzam się, jest średni jak na obecne czasy.
kg
Napisane:
29 paź 2010, 18:52
cordam napisał(a):
Vikernes odsiedział swoje, niby. Dla mnie jest i pozostanie mordercą, choćby nie wiem , co nagrał, co zrobił, to i tak będe czuł do tego odraze. Najlepiej, gdyby napuścił ciepłej wody do wanny i otworzył sobie żyły, może wtedy mógłbym obiektywnie ocenić jego muzyke.
Nie uważasz, że ocenianie muzyki pod kątem tego, że jej twórca ileś tam lat temu, w każdym razie dość dawno, dopuścił się przestępstwa (fakt, dużego kalibru), jest nieco infantylne?
A nawet jesli dopuscilby sie morderstwa ostatnio, to jaki ma to zwiazek z muzyka?
Pentagram Burns
Napisane:
1 lis 2010, 19:47
Dziecko drogie, dla mnie ma! Mało mnie interesuje życie prywatne muzyków, każdy żyje jak chce. Jednakże w kwestii życia i śmierci, życia, które uważam za święte, wspomniany wyżej człowiek jest nikim. Gdyby był pedofilem i został skazany za gwałt na 10-latce, to tez by Ci to nie przeszkadzało, hem? Ów Varg chce być bardzo popularny. Manifestuje w wywiadach swoje poglądy, z których wypada, że np. Ty jesteś śmieciem. Miał szczęście, że trafił wcześnie do więzienia, inaczej nie przeżyłby. Infantylny to jest Vikernes - mamo wyciągnij mnie stąd... To on sprzedał informacje o morderstwie Fausta policji.
_________________ "...Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie"
Dobra, możesz czuć odrazę do Varga i może przeszkadzać Ci to w odbieraniu jego muzyki, (mam tak samo) ale z samą muzyką dalej niewiele ma to wspólnego... A muzyka sama w sobie do mnie trafia.
_________________ M.
kg
Napisane:
1 lis 2010, 21:23
Gdyby był pedofilem i został skazany za gwałt na 10-latce, to tez by Ci to nie przeszkadzało, hem? Ów Varg chce być bardzo popularny. Manifestuje w wywiadach swoje poglądy, z których wypada, że np. Ty jesteś śmieciem.
Nie przeszkadzaloby mi to, prosze pana. Tak samo jak nie przeszkadza mi to ze slucham zespolow z tekstami o tresciach NS. Jesli nie umiesz oddzielic muzyki od ideologii, to juz twoja wada.