A może nie umie uzasadnić? Może usłyszał gdzieś takie hasło, napisał i myślał, że się nikt nie doczepi, bo wszyscy się z nim, od razu, zgodzą. A też bym chętnie dowiedział się, o co w tym chodzi.
Borsuk
Napisane:
13 lip 2010, 11:32
Dołączył(a): 19 mar 2007, 01:42 Posty: 1282 Lokalizacja: Krak-off
Nooo może dzięki temu zostanę metalowcem! (buja w obłokach)
_________________ OH FUCK! - An exclamation of immense frustration and awe an overpowering catastrophe that is about to happen.
Będziemy się cieszyć z naszej wolności zawartej w metalu i będziemy się buntować przeciwko całemu światu!
maquinas
Napisane:
20 sie 2010, 13:33
Dołączył(a): 29 sty 2007, 19:57 Posty: 3825 Lokalizacja: z Zakonu NMP
Co ja k***a właśnie przeczytałem?!
23 sie 2010, 08:41
kiedyś, może dorobiłbym do tego ideologię, a teraz? muzyka jak muzyka, można poznać naprawdę fajnych ludzi. Odsetek idiotów trochę spada, ale jak się spotka takiego idiotę 'metala', to skala wychodzi ponad normę
_________________ "Wolność i inteligencja to główne cechy szatana..."
Odsetek idiotów spada bo chyba metal nie jest już tak popularny jako alternatywa i bunt, jak było jeszcze kilka lat temu. Wygrywa emo i inne pedalstwo (choć też już słabnie). Ogólnie wszystkie te alternatywy teraz tak się mieszają, że trudno je konkretnie wyłonić.
Grzegorz
Napisane:
23 sie 2010, 21:16
Master, nastolatków twierdzących, że CoF to wampiryczny black metal, który w dodatku jest romantyczny jak sam MM i w ogóle, to koszulka Kata - Oddech... jest super bo pójdę w niej na religię w gimnazjum wkurzać księdza, to da się jeszcze jako tako znieść (póki nie zgrywają na forum uber znawców tematu)
przeważnie odpadają po skończeniu gimnazjum/liceum
gorzej z tymi co są przekonani, że są guru i za nic z nimi nie pogadasz...
Wracając do dyskusji metal to wolność, bo czymże jest ww "seź wódka i inne" ?
Bifrons napisał(a):
Metal to wolność z której trzeba też umieć korzystać.
Podsumowanie:
Matis napisał(a):
A może nie umie uzasadnić? Może usłyszał gdzieś takie hasło, napisał i myślał, że się nikt nie doczepi, bo wszyscy się z nim, od razu, zgodzą.
Cóż za błyskotliwość. Gdzie też to mogłem znależć
Borsuk napisał(a):
Nooo może dzięki temu zostanę metalowcem! (buja w obłokach)
Hmmmm
_________________ Crack in the sky, black is the night A towering shadow divides, Piercing creation, sever a nation Compose a season to die
Zapata
Napisane:
30 sie 2010, 13:53
Dołączył(a): 8 gru 2006, 22:40 Posty: 2768 Lokalizacja: z Bantustanu
Metal to "sex wódka i inne"?
_________________ - Ale ja nie chcę wchodzić między szaleńców.
- Nic na to nie poradzisz. - powiedział Kot - Tu wszyscy jesteśmy szaleni. Ja jestem szalony ty jesteś szalona.
- Skąd wiesz że jestem szalona? - spytała Alicja.
- Musisz być inaczej nie przyszłabyś tu.
metal to wolności zew wspieranie lokalnej sceny, rzyganie pod płotem przed koncertami i po koncertach, kolekcjonowanie wydawnictw znaczonych krwią i zawierających kawałki live z piwnicy u mietka, dzień po zawiązaniu składu i publikowane dzień później po rozwiązaniu...
_________________ Crack in the sky, black is the night A towering shadow divides, Piercing creation, sever a nation Compose a season to die
Grzegorz
Napisane:
31 sie 2010, 08:05
jak istnieje jakaś prawda obiektywna, to są potrzebni dla sceny: kulturalni, pod czarnymi koszulami noszący koszulki Slayer'a, którzy będą ją wspierać niby bez ideologii, ale z racji tego, że ich cieszy i są potrzebni die hard fani (szczególnie młodzi), którzy świata po za tym widzieć nie będą, są potrzebni 'casuale', którzy pod wpływem powyższych albo się zamienią w któregoś z w.w. i Ci co stwierdzą, że metal jest nie dla nich i daj bóg jak będą posiadać jakieś kolekcje płytowe, żeby je wrzucali na allegro czy inne dziwne rzeczy stymulując drugi obieg i dostarczając czasem perełek w małych cenach
ale nie o tym chyba temat?
Neroese
Napisane:
31 sie 2010, 09:30
Dołączył(a): 13 mar 2010, 19:29 Posty: 26 Lokalizacja: Neroeseland
Coś w tym jest...obecnie znam kilku ludzi którzy ,,na siłę" chcą być metalhead (głównie przez to że noszą koszulki Sabatona i grają na gitarach itp.). Prawidzy, rasowy metalhead to teraz rzadkość. Teraz byle dzieciak posłucha sobie Green Gaya i zaczyna szpanować ,,metal, metal".
PS. Wiedzieliście ze 29 marca jest dzień metalowca?