Heavy metal do dla Ciebie muzyka czy styl życia?
_________________ Sex, Drugs and Rock'n'Roll
Eruantalon
Napisane:
20 lis 2006, 22:55
Po pierwsze wolę słowo "Metallhead".
Do tematu odpowiem cytatem, pod którym sie podpisuję:
"It's not only music. It's chosen way of life."
Najlepsze jest to, ze zawsze gdy mnie nikt nie pyta, jaka to droga życia, mogę ją zdefiniować, gdy jednak tego potrzebuję- nie umiem. Będzie w niej coś z zupełnego nonkonformizmu, jak i z poszanowania pewnych zasad. Będzie tu mnóstwo miejsca dla wolności, dla indywidualizmu, ale i dla grupy (w końcu wszyscy deklarujemy przynależność do niej). Czymze jest Metal?
DeMaio popełnił niegdyś neizły cytat. Miał on mniejw ięcej takie znaczenie- życie to ciągłe cierpienie i walka, Metal jest xródłem siły do tej walki, pozwala znaleźć nadzieję, moc. Metal to coś wielkeigo. To ... Och, zacząłem pisać nie na temat
_________________ No Fate. Only the Power of Will.
Fuck the world. Hail & Kill!
Maha Kali
Napisane:
20 lis 2006, 22:59
Sam heavy metal uważam za muzyke, chociaż być heavy to już co innego
tylko muzyka stylu chyba nie mam na składzie żadnego... niestety
_________________ prawa lewa prawa prawa lewa prawa lewa lewa
dex
Napisane:
27 lis 2006, 01:20
W głównej mierze muzyka. Ale taka, która ma wpływ na mój styl życia.
Adam_k55
Napisane:
27 lis 2006, 16:56
Dołączył(a): 20 paź 2006, 21:40 Posty: 554 Lokalizacja: Warszawa
Eeh i tak się tworzą gówniane stereotypy... Jedyne na co wpływa muzyka to mój ubiór, ale nie zamierzam kurwa udawać mhrocznisia ani nic takiego, nie zamierzam nie spać po nocy bo jestem truu... To jest absurd! Wiele mój charakter się nie zmienił, tryb i styl życia podobnie ;] Zmieniły się ewentualnie poglądy ale co tam, to nie o tym...
_________________ A bitch is a bitch is a bitch. The first draft of anything is shit.-E.Hemingway
M: Adaś
D: Adasia
C: Adasiowi
B: Adasia
N: Adasiem
Msc: Adasiu
W: Adasiu!
Powrót?
Nazgul
Napisane:
27 lis 2006, 19:37
Proszę zauważyć, że w pytanie użyłem zwrotu 'heavy metal', a on, mój drogi, wcale nie oznacza, że osobnik się z nim identyfikujący musi być przerażająco mroczny. Rzadko który heavymetalowiec wpieprza koty, czy nietoperze (ukłon w stronę Ozzy'ego). Mnie tu bardziej chodziło o pojęcia wolności, piwa i harleya.
_________________ Sex, Drugs and Rock'n'Roll
Ostatnio edytowano 27 lis 2006, 20:33 przez Nazgul, łącznie edytowano 1 raz
Muzyka. Muzyka, w której mamy zespoły dobre i złe. Jak wszędzie
Eruantalon
Napisane:
28 lis 2006, 13:12
Cytuj:
Mnie tu bardziej chodziło o pojęcia wolności, piwa i harleya.
Właśnie ;]
_________________ No Fate. Only the Power of Will.
Fuck the world. Hail & Kill!
KoRy
Napisane:
29 lis 2006, 02:31
Heavy Metal? Mam to rozumieć jako (a) podgatunek metalu czy jako (b) synonim do 'Metal' po prostu?
Jeżeli a, to ani jednym ani drugim. Tzn... no muzyką jest... ale... nie wiecie o co mi chodzi ;P.
Jeżeli b, to muzyką, a muzyka to mój styl życia ]:-> Wiec cięzko to tak dokladnie okreslić ;P.
Cytuj:
Mnie tu bardziej chodziło o pojęcia wolności, piwa i harleya.
Wolności? W pewnym sensie tak. Piwa i Harleya, niekoniecznie.
Na pewno muzyka. No ale ta muzyka zmieniła nieco mój charakter i sposób ubioru. Nie powiem że jestem "metalem"... jestem "pozerem" albo "kindermetalem"
Dla mnie music, chociaż wpłynęła trochę na postrzeganie świata i ubiór...
Wszak metale/punki/rockowcy są podobno bardziej uczuciowi niż ludzie słuchający innej muzyki
I tak i nie ...
Z jednej strony jestem uzależniony od gry na gitarze...
Nie ma dnia żebym nie posłuchał dobrej muzy tzn. oczywiście metalu...
A z drugiej strony jestem normalnym człowiekiem po którym nie widać, że lubi ciężkie brzmienie...