forum HeavyMusic.pl

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę
1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 wrz 2006, 08:28

stanowczo jeden z moich ulubionych zespołow VM, oryginalne brzmienie, kazda płyta ma w sobie porządną dawkę progresywnego black i viking metalu ;) najnowsza płyta 'RUUN' zapiera dech w piersiach !

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 4 paź 2006, 10:31

Poznałam ioch dopiero niedawno, ale już zdążyłam dostać ataku uwielbienia dla muzyki. Mimo tego, że utwory na "Vikinglir Veldi" długością dorównuja utworom doomowym, to ich słuchanie nie jest nużące. Na razie najbardziej cenię sobie album "Isa", który jest po prostu piękny.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 8 paź 2006, 06:43

legenda...

Ostatnio edytowano 9 lut 2009, 19:56 przez kamper, łącznie edytowano 2 razy

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 21 paź 2006, 04:38

Jeden z moich ulubionych zespołów :)

Najlepszym IMO albumem jest Monumension, ale przy ISa i Ruun również nie potrafię stac obojętnie. To są dzieła, a nie płyty :D

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 28 lut 2007, 00:39

Widzę, że słyszeliście "RUNN" - możecie mi po krótce opisać, jaka jest? Nadrabiam zeszłoroczne zaległości, ale chciałabym się czegoś wczesniej dowiedzieć od was.
Poza tym, że genialna.

"I Anioł w biel odzian otworzył Żelazną Księgę i piąty jeździec wyruszył w rydwanie płomiennego lodu, i słychać było łamanie praw i pękanie więzów, a tłumy zakrzyknęły: O Boże, teraz naprawdę mamy kłopot!"

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 28 lut 2007, 20:30

To ja ci powiem :) To rozwinięcie "Isy" idące znacznie dalej, ale raczej w kierunku Vikingu niż blacku, co niektórym się spodoba, ale ja wolałem poprzednią płytkę. Poza tym zdaje mi się ze ma czystszą produkcję i wolniejsze rytmy w poszczególnych utworach. Wokal jak zwykle świetnie "skrzeczany" a muza też broni się sama. Ogólnie świetny album. 8)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 15 gru 2008, 08:35

http://www.myspace.com/enslaved Czekałem i sie doczekałem. :) Nowy teledysk. W sumie całkiem przyjemny dla oka, razić mogą jedynie miny Ivara :P Ale ogólnie lubię ich obrazki i ten także przypadł mi do gustu ;)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 5 sty 2009, 23:49

Mógłby ktoś napisać parę słów o ostatniej płycie, czyli "Vertebrae"? Wstyd sis przyznać, ale dopiero niedawno dowiedziałem się, że wyszła (we wrześniu). W sumie recenzje na metal-archives są dość zachęcające.

dostrzegłem polski ideogram, przedstawiający schematycznie kobiecy organ rodny. Artysta, już to świadom niskiej wartości obrazu, juz to wątpiąc w inteligencję odbiorcy, zabezpieczył się przed mylnym odczytaniem dzieła, opatrując je stosownym podpisem.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 6 sty 2009, 07:09

Necromessiah napisał(a):
Mógłby ktoś napisać parę słów o ostatniej płycie, czyli "Vertebrae"? Wstyd sis przyznać, ale dopiero niedawno dowiedziałem się, że wyszła (we wrześniu). W sumie recenzje na metal-archives są dość zachęcające.

Rozpierdala. Kontynuacja stylu Isa i Ruun, ale moim zdaniem o wiele bardziej żywa i różnorodna, do tego na prawde zajebiście wyprodukowana. Wypas. Sciągaj (a nawet kupuj) w ciemno :)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 6 sty 2009, 10:48

Płyta całkiem przyzwoita, ale na koncert w Polsce przychodzi około dwustu osób.
To ma jest dobra frekwencja - tak głosy słyszałem. Masakra!

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 6 sty 2009, 11:52

Kryzys :P Jak robią koncerty na zadupiu w jakiejs Warszawie to niech się nie dziwią, że mało osób :)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 6 sty 2009, 13:54

Jak miło:) też jesteś zdania, że powinno sie organizować koncerty w Wielkopolsce.
Niestety, teraz miałbym dalej...

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 25 sty 2009, 13:30

Kocham ten zespół. Coś utopicznego. ;D

Doceniam ambitne słowotwórstwo, niemniej zachęcam do napisania paru słów więcej, ażeby wywiązała się dyskusja. Emef

Ostatnio edytowano 26 sty 2009, 10:04 przez athame91, łącznie edytowano 1 raz

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 28 sty 2009, 08:54

Nie dziwię się, że mało osób przychodzi na koncerty, które są organizowane w środku tygodnia. Bardzo lubię Enslaved już od czasów "Frost" i "Eld", szczególnie "eld" jest genialną pozycją wraz z otwierającym utworem "793". Po prostu esensja VM.

Od Monumension znakomite rozwinięcie muzyki. Niby Enslaved nie jest, dla mnie, jakąś szczególnie uwielbianą kapelą, jednak każdej ich płyty słucham z przyjemnością.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 28 sty 2009, 22:44

Kurcze. Jakiś czas temu sobie puściłem ich ostatni kroążek. Rozpływam się przy nich. Świetna muzyka, która mnie naprawdę rusza.

Offline Zobacz profil

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę
1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1