forum HeavyMusic.pl

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę
Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 lis 2008, 10:21

Z tego co wiem równanie podwójnej stopy występuje dość często, nawet na tak wysokiem poziomie jak zespoły typu FF i w sumie w tym nie ma strasznego halo, w końcu jak ma być perfekcja jak ktoś pisał przede mną, to należy ten element podciągnąć. Ważne że Herrera umie to wszystko grać co jest na płycie :D
Co do FF, ja byłem blisko tego zespołu za dawnych czasów, stąd moją ulubioną płytą jest "Demanufacture" miałem trzy kasety tego opus, bo słuchałem jako dzieciak tak często że po prostu się zjechały i trzeba było mieć następną :D inna rzecz że wtedy ceny oryginalnych nośników były nieporównywalnie niższe niż teraz i kupienie kilku oryginałów miesięcznie nie stanowiło większego wydatku..ale to chyba temat na inną rozmowę.
W każdym razie przestałem śledzić losy FF po "Obsolete", które zresztą bardzo mi się podobało.
Tak czy owak ostatnio sięgnąłęm po nowe rzeczy by zobaczyć co się stało z jednym z ulubionych zespołów mojego dzieciństwa.. no i widzę że wracają do korzeni wraz z "Transgression" co mnie bardzo cieszy no i ciekaw jestem nowego albumu.
Ale jest też druga strona medalu: oglądałem troche video z ich różnych koncertów i jestem podłamany tym jak słabo Burton C. Bell się broni na koncertach, szczególnie melodyjne partie wypadają blado..ale oczywiście reszta kapeli dalej na zaj.. poziomie.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 9 lis 2008, 19:57

Odsłuchałam ostatnio Archetype i jakoś do mnie nie trafia ich muzyka. Jedyne co jakoś mnie chociaż trochę urzekło to dosyć mocne brzmienie gitary.Ale co do wokalu...growl w sumie niezły, ale ten czysty wokal jak dla mnie psuje większość kawałków.A podobno właśnie ten "czysty śpiew" jest zaletą tego zespołu. Nie wiem, może od złego albumu zaczęłam, ale jak na ten moment to chyba na tym zakończę..

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 9 lis 2008, 22:25

Mi sie najbardziej z całej dyskografii podoba "Remanufacture". A co!

To niewiele wnosi, rozwinąłbyś nieco. Zapata.

Ostatnio edytowano 10 lis 2008, 08:56 przez million summers, łącznie edytowano 1 raz

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 10 lis 2008, 19:03

Remanufacture nie jest takie złe, i chociaż parę kawałków zostało ewidentnie spieprzonych to jednak z połowa tych miksów 'daje radę'.

Według norm języka polskiego zdania zaczynamy z wielkiej litery. Bastet

Obrazek

Ostatnio edytowano 11 lis 2008, 13:14 przez Diabeu, łącznie edytowano 2 razy

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 5 gru 2008, 23:06

Nie można zapominać o swietnym soundtracku do kultowej gry Carmagedon tak naprawdę to od tej pory ta kapela regularnie odwiedza maja play-listę po prostu A Therapy of Pain

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 1 lis 2010, 20:05

Z kręgów "death metalu i okolic" moja ulubiona kapela. Od zawsze niesamowicie kręciła mnie moc ich numerów, bębny Herrery i głos Burtona. "Demanufacture", "Obsolete" i "Archetype" uważam za ich największe dzieła, prawie każdy kawałek z tych płyt jest przezajebisty. Hoglan na najnowszym wydawnictwie też pokazał co potrafi, w ogóle cała ta płyta trzyma bardzo dobry poziom.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 1 lis 2010, 21:25

No tyle tu death metalu na Demanufacture i Archetype..

bardziej taki industrial metal dla dzieci. ;)

Offline Zobacz profil

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę
Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1