Dołączył(a): 29 sty 2007, 19:57 Posty: 3825 Lokalizacja: z Zakonu NMP
Niby nie, ściągnąłem najpierw dwie piosenki (Korpens Saga i Slagbroder) które później okazały się tymi "naj" na całej płycie, ale reszta trochę odstaje nie powiem...Mimo to klimat "Trollu" zachowany
E, zawiodłem się na "Un Nordens Djup"...Po znakomitej "Nattefodd" liczyłem na coś wiecej, a mam "tylko" dobrą płytkę Fintrolla...
Ja też. Nattefodd było świetne, a nowa płyta wcale nie zachwyca. Wręcz powiewa nudą. Mało tych wyraźnych folkowych motywów. Szkoda, szkoda.
maquinas
Napisane:
2 sie 2007, 07:03
Dołączył(a): 29 sty 2007, 19:57 Posty: 3825 Lokalizacja: z Zakonu NMP
Z Fintrolla zrobiła się taka jakby muzyka...dyskotekowa Można by ją puszczac w dyskotekch...fińskich dyskotekach Poza tym wokal jest dużo gorszy (Katla wróc! ) mam nadzieję że do następnego albumu się przyłożą...
3 sie 2007, 12:10
Ur Jordens Djup złą płytą? nie. moim zdaniem jest wspaniała i trolle świetnie się spisały. jest bardziej filozoficzna, ma wiele poruszających motywów i wcale to nie są karczmienne śpiewki do zabawy przy ognisku. kolejne zdrowe dziecko Finów.
_________________ Ja po jednej, ja po drugiej stronie mojego mopsożelaznego piecyka.
Ur Jordens Djup złą płytą? nie. moim zdaniem jest wspaniała i trolle świetnie się spisały. jest bardziej filozoficzna, ma wiele poruszających motywów i wcale to nie są karczmienne śpiewki do zabawy przy ognisku. kolejne zdrowe dziecko Finów.
No właśnie ja lubię Finntrolla za te śpiewki do piwa, czy ogniska, a nie za filozofię.
Płyta dupna i tyle.
_________________ Satan!
---
W życiu piękne są tylko chwile, dlatego czasem warto żyć.
cybernoise_inc
Napisane:
11 sie 2007, 09:03
Driada napisał(a):
No właśnie ja lubię Finntrolla za te śpiewki do piwa, czy ogniska
i pod takim kątem powinno się tylko patrzeć na ten zespół, lubię pierwszy album. Swojego czasu nawet na gitarce pogrywałem sobie Svartberg i utwór tytułowy...
A jesli chodzi o Vreth'a moim zdaniem nie da rady dla mnie Katla byl genialnym liderem grupy nie dosc ze mial bardzo dobry glos to i fyglad bardzo "trollowaty" co dodawalo klimatu tej grupie...
Mowilem wczesniej hmmm no wlasnie moje glosy i przepowiednie sie sprawdzily.
Driada napisał(a):
Nattefodd było świetne, a nowa płyta wcale nie zachwyca. Wręcz powiewa nudą. Mało tych wyraźnych folkowych motywów. Szkoda, szkoda.
Zgodze sie i nie bede nic juz dodawac od siebie bo po co, wszystko zostalo powiedziane tyle odemnie.
Finntroll ma wszystkie elementy dobrego folku, ok melodia, ostre gitary, troche niepokoju w tle, ostry wokal, ale... jakos na dluzsza mete mnie nudzi ich słuchanie.