Dołączył(a): 29 wrz 2006, 19:54 Posty: 564 Lokalizacja: wsi spokojna...
niestety nie znam zbyt dużej ilosci kawałków- ale co znam to mnie się podoba
_________________ wszechobecny chaos, niedbałość o całość, jak i o szczegół.
Riot777
Napisane:
2 paź 2006, 17:10
ÂŚwietna grupa, słyszałem wspomniany wcześniej Trollhammeren oraz wcześniejszą Jaktens Tid na których zebrany materiał był po prostu rewelacyjny. Obawiam się nieco tej zmiany wokalisty nie wiem jak to wpłynęło na poziom reprezentowany przez tą grupę, ja tam przyzwyczaiłem się do starego wokalisty
Cóż... Image grupy powala, w jednych budząc zdziwienie, w innych śmiech. Ale to tylko swoista przykrywka.
Sama twórczość Fintrolla - cóż, dla mnie zbyt skoczne, zbyt dziwne. W/w "Trollhammaren" jest co prawda przyjemny i nuci się kilka dni po usłyszeniu, niemniej na dłuższą metę bardzo męczy, przynajmniej mnie.
Bardzo przyjemny zespół, zwany "muzyką do picia" W związku z tym ze nie iję nie moge stwierdzić czy naprawde sie do tego nadaje, ale moge stwierdzic co innego. Swietnie sie nadaje do chwilowej odskoczni od mrocznych klimatów. A ich Image ... Boski
Raczej trudno porównywać oba zespoły. gdyż Finntroll śpiewa po szwedzku a Ensiferum po angielsku jeśli mnie pamięć nie myli. Trochę nie fortunne to porównanie, zupełnie jakbyś porównał jabłko do banana .
Pozdrawiam
Krieger
Napisane:
31 paź 2006, 17:27
Dołączył(a): 21 maja 2006, 17:03 Posty: 1364 Lokalizacja: Kraków - Kulturalna Stolyca Polski
Riot777, co złego jest w porównywaniu jabłka do banana? Porównanie przez kontrast? No i z innej beki, dla ciebię zespółto tylko wokal? Można równie dobrze porównywać grę gitar, perkusję... Ech ale po co ja to pisze.
_________________ "...W regulaminie forum.heavymusic.pl jest napisane, że kto jedzie na moderatorów ten ma prze**BANe..." ;)
Riot777
Napisane:
31 paź 2006, 17:38
Krieger napisał(a):
Riot777, co złego jest w porównywaniu jabłka do banana?
To kwestia gustu, nie każdy kto lubi jabłka może lubić też banany . Jeśli ktoś pisze na forum że coś jest lepsze do drugiego nie podając żadnych argumentów za tym idących jest nieco irytujące.
Poza tym oba zespoły różni wiele, poczynając od wokalu, partii perkusyjnych, a na aranżacjach gitarowych kończąc. Oczywiście nie zakazuje nikomu wyrażania subiektywnych opinii ale chciałbym aby te opinie były konstruktywne i mogły zmuszać kogoś do głębszego zastanowienia.