a może tak topik o Frontside'ach??? jak dla mnie rewlacyjny zespół!!!! zna sie na graniu, co udowodnił chociaż oststnio na Mystic Tour!!! żeby tak to powtórzyć w jesieni....trasa bajka!! a wy, co sądzicie o chłopakach z Sosnowca?? hardcore musi być!!!!!!
Unai
Napisane:
30 maja 2007, 15:23
zacna kapela ale to już nie to co kiedyś ostatnia płyta porażka
_________________ "Sex jest dobry, ale punk lepszy"
Sid Vicious
Attore
Napisane:
30 maja 2007, 15:30
....I niech się stanie hardcor powiedział Bog i tak narodzilismy się my To tylko ja ! Zazyczylas sobie..wiec jestem.... Mam nadzieje ze wkrotce bede sie mogl mądrzej wypowiedzec ! *=]
HATER
Napisane:
30 maja 2007, 15:44
kapela zacna owszem ale bez Azteca jest to juz poprostu zwyczajna przecietna kapela , i te przyspiewki " chce z toba przejsc przez pieklo " takie troche emo shite.
_________________ ... STAY BRUTAL AND FULL OF H8 ...
Zapata
Napisane:
30 maja 2007, 16:23
Dołączył(a): 8 gru 2006, 22:40 Posty: 2768 Lokalizacja: z Bantustanu
Jak dla mnie jedna z lepszych polskich kapel. Zarowno starsze jak i ostatnie albumy trzymaja wysoki poziom i baaaardzo przyjemnie sie tego slucha, ot co.
_________________ - Ale ja nie chcę wchodzić między szaleńców.
- Nic na to nie poradzisz. - powiedział Kot - Tu wszyscy jesteśmy szaleni. Ja jestem szalony ty jesteś szalona.
- Skąd wiesz że jestem szalona? - spytała Alicja.
- Musisz być inaczej nie przyszłabyś tu.
W końcu ktoś założył ten temat.
Emo? To już sobie nie można kilku prostrzych, melodyjnych fragmentów wstawić?
Ogólnie rzecz biorąc jeden z niewielu zespołów grających w tym stylu, który uwielbiam. I wbrew innym uważam ostatnią płytę za mistrzostwo.
Genialny koncertowy zespół.
Zapata
Napisane:
30 maja 2007, 19:37
Dołączył(a): 8 gru 2006, 22:40 Posty: 2768 Lokalizacja: z Bantustanu
Maha Kali napisał(a):
I wbrew innym uważam ostatnią płytę za mistrzostwo.
Nie wbrew wszystkim, jestem z Toba w tym aspekcie, a jak!
_________________ - Ale ja nie chcę wchodzić między szaleńców.
- Nic na to nie poradzisz. - powiedział Kot - Tu wszyscy jesteśmy szaleni. Ja jestem szalony ty jesteś szalona.
- Skąd wiesz że jestem szalona? - spytała Alicja.
- Musisz być inaczej nie przyszłabyś tu.
żadne emo tylko kiepskie pojechanie po bandzie
Maha Kali napisał(a):
jeden z niewielu zespołów grających w tym stylu
tzn. jak? w jakim stylu?
kapele koncertowo ratują tylko numery z poprzednich płyt a już na tych nowszych to często nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.
jakby nie hunter na ostatniej trasie to bym poszedł na ich koncert
Sid Vicious
Maha Kali
Napisane:
30 maja 2007, 20:06
Ja się w szufladkowanie nie bawię, nazywajcie to sobie hardcore, metalcore, czy jeszcze inaczej, mnie to, że tak powiem, jebie :]
Byłam na koncercie z podobnego powodu, ale teraz chętnie przeszłabym się nawet na samego Frontsida.
Ale na tym się nasza scena nie kończy.
http://www.myspace.com/chainreactionpl w jednym kawałku słychać gdzieniegdzie Aumana.
No i Concrete, podobno świetnie wypadają na koncertach, niestety nie miałam się okazji o tym przekonać. Zapraszam do zapoznania się z materiałem i skomentowania.
Unai
Napisane:
30 maja 2007, 20:19
Maha Kali napisał(a):
Ja się w szufladkowanie nie bawię, nazywajcie to sobie hardcore, metalcore, czy jeszcze inaczej, mnie to, że tak powiem, jebie :]
tu nie chodzi o szufladkowanie tylko o to że takich płyt jak ta ich ostatnia to co druga kapela w stanach wydała po 3
ja na mistic tour nie byłem, byłem w październiku na ich gigu w rzeszy jak grali
Sid Vicious
Maha Kali
Napisane:
30 maja 2007, 20:33
Jakoś Amerykańska scena mnie tu nie interesuje. Zresztą, jakoś dziwnie na takie nie traiłam. Mniejsza o to. I ja również nie byłam na Mysticu. A szkoda.
Nawiasem mówiąc wokal nie dla mnie wiec odpada.
Ostatnio edytowano 30 maja 2007, 20:40 przez Maha Kali, łącznie edytowano 1 raz
ilona
Napisane:
31 maja 2007, 08:44
Mystic był rewleacyjny!!!!! i nie ma sie co czepiać w temacie o Frontside jakiś amerykańskich kapel....a jak komuś sie nie podoba no to sorki!! Doda też gra wiec może iść na jej koncert-będzie miał "jazdę po bandzie".
Frontside jest wspaniały, nowa płyta też, a że różni się od pozostałych to od razu kole w oczy i uszy....zespół gra świetnie, a chłopaki dają z siebie wszystko na scenie, a po gigu są równymi gościami, z kr\tórymi naprawdę moża potem poszaleć!!!! i tak ma być
fRontside fRontside fRontside świetnie grają chłpaKi, na mystic też nie zawiedli.
co do nowej płyty...hmmm..dRoga KRzyżowa zabija są tez kawałKi co sie podobają.
są też takie, co wRęcz deneRwują....ta balladka to popRostu jaKieś niepoRozumienie.
a i teKsty ich mi nie podchodzą
ale poza tym wszystKim, i taK ich uwielbiam:D
_________________ !STAY STRONG!
KoRy
Napisane:
24 cze 2007, 17:34
Nie wiem co się stało z ich brzemieniem Oo'. Obie płytki wydane w 06 brzmią do kitu... a już szczególnie Absolutus... Melodie, spoko, jeśli chłopaki mają taka zachcianke niech sobie nagrywają melodyjnie, ale niech gitar nie pieprzą przy okazji, za przeproszeniem . W ogole na nowej płytce to znalazłem może ze 2 czy góra trzy riffy miażdzące na miarę Zmierzchu Bogów. I to miażdzące na skalę Zmierzcho Bogowych upychaczy... Szkoda, wielka szkoda.
Tak czy inaczej chyba najlepszy polski zespół koncertowy - moim zdaniem, a i przy okazji najlepszy na jakim byłem [w sensie, że nie tylko polski ]. Chociaż nowego materialu jeszcze nie sluchałem na zywo, zobaczymy za dwa tygodnie co to będzie ;].