forum HeavyMusic.pl

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę
Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 lis 2008, 00:48

Bastet napisał(a):
Reasumując - można, poza tarzaniem się we własnych ekskrementach, nie umieć nic, a i tak znajdzie się ktoś, kto uzna to za fajną sprawę i wyraz totalnego nihilizmu. Na tej zasadzie pies mojego sąsiada też jest nihilistą. Ale on nie nagrywa płyt, dlatego się nie liczy.

ano można :) to w ten sposób wywnioskować. Ale powiedz ile znasz osobiście osób które by tarzały się we własnych ekskrementach :) i zarazem udzielały się muzycznie. Wiesz to też jakaś postawa na która trzeba przełamać pewne bariery, wiesz sporo różnych osób niby mogłoby to zrobić ale nie robi. Ja już wole takie szokujące postawy, od setek bezsensownych nic nie wnoszących kapel. Każdy kopiuję każdego...

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 21 lis 2008, 12:56

perversor napisał(a):
Ale powiedz ile znasz osobiście osób które by tarzały się we własnych ekskrementach :)

Na szczęście żadnego.
Powiedzmy, że według tego toku rozumowania zajebiście fajny był też Ted Bundy. Wiadomo, autentycznie lubił gwałcić i mordować. W prawdzie niczego nie nagrał, co wyklucza go z kręgu artystów, ale jakże kunsztownie dusił te kobiety! Jak był zaangażowany, jak autentyczny! Prawdziwa moc.
Musieli go niestety skazać na krzesło, banda drobnomieszczańskich kołtunów, a przecież trzeba przełamywać bariery.

"I Anioł w biel odzian otworzył Żelazną Księgę i piąty jeździec wyruszył w rydwanie płomiennego lodu, i słychać było łamanie praw i pękanie więzów, a tłumy zakrzyknęły: O Boże, teraz naprawdę mamy kłopot!"

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 22 lis 2008, 10:19

Bastet napisał(a):
perversor napisał(a):
Ale powiedz ile znasz osobiście osób które by tarzały się we własnych ekskrementach :)

Na szczęście żadnego.
Powiedzmy, że według tego toku rozumowania zajebiście fajny był też Ted Bundy. Wiadomo, autentycznie lubił gwałcić i mordować. W prawdzie niczego nie nagrał, co wyklucza go z kręgu artystów, ale jakże kunsztownie dusił te kobiety! Jak był zaangażowany, jak autentyczny! Prawdziwa moc.
Musieli go niestety skazać na krzesło, banda drobnomieszczańskich kołtunów, a przecież trzeba przełamywać bariery.

:) no moim większym idolem niż Ted jest jednak Ed Gein ale odbiegamy od tematu :D :badgrin: :badgrin: , po zatym za GG. przemawiała konkretna filozofia i jednak miał sporo do powiedzenia :) , zreszta udzielił paru wykładów na jednym uniwersytecie :)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 22 lis 2008, 12:29

Ależ - za Hitlerem też stała pewna ideologia.
Trzeba sobie po prostu jasno powiedzieć - albo ktoś jest debilem, robi z siebie debila i reszta się cieszy, albo ktoś ma naprawdę coś do zaprezentowania. Ale wtedy, na ogół, nie musi tarzać się we własnych rzygach.

"I Anioł w biel odzian otworzył Żelazną Księgę i piąty jeździec wyruszył w rydwanie płomiennego lodu, i słychać było łamanie praw i pękanie więzów, a tłumy zakrzyknęły: O Boże, teraz naprawdę mamy kłopot!"

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 14 lut 2009, 11:40

Słyszałem "Scum Fuck Tradition" kawałek nawet nawet... ale Ten GG... to popier*oleniec jakich mało. Widziałem jak na koncercie latał nago i wcinał własny szit.

A historia jego życia , nieco dziwna.

Awful...

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 19 cze 2009, 20:05

Dzisiaj jakoś sobie przypomniałem o tym gościu i ściągnąłem 2 płytki. Porządne pierdolnięcie osranym kolanem prosto w mostek. Fuckin Rock&Roll motherfuckers!
Zaprawdę powiadam wam: "Brutality and Bloodshed for All" mnie rozrywa.
Chyba nie mogłem sobie wymarzyć niczego "lepszego" na początek wakacji. Będzie co śpiewać na ogniskach xD

"I'm infected with AIDS!
I fuck every day!
I kil everything I fuck!"

Baardzo mnie się podoba to granie. Czysta moc.

A sama postać Allina też spoko. :)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 22 cze 2009, 15:35

Dokładnie. Kill the children, save the food.

Tweetin' about music at http://twitter.com/supervenience

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 24 wrz 2009, 14:03

http://www.joemonster.org/art/12457/GG_ ... ck_n_rolla

- Musisz być inaczej nie przyszłabyś tu.

Posłuchać!
http://www.youtube.com/watch?v=vQ13LHvPN-s

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 31 sty 2010, 21:11

Ok, ostatnio ukr***em płytkę "Carnival Of Excess", która muzycznie nijak ma się do tego, co szanowny GG prezentował na innych krążkach, które słyszałem. Mamy tutaj delikatny, prosty, akustyczny rock z wykorzystaniem, klawiszy, może nawet akordeonu do akompaniamentu. Śpiew Jezusa jest przyjemny, kojarzący się z rogami ulic większych miast. Do tego pojawia się czasami damski głosik. Country? Chyba tak. Brzmienie jest lekko(!) niedbałe, ale bardzo wyraźnie. No, poza ostatnimi kawałkami, które to są lo-fi.

Tekstowo, mimo, że brutalnie, to wcale nie głupio. Głownie o sobie i o tym, że ma gdzieś wszystko. No i o chlaniu, zabijaniu dziwek itd. ;) Mimo wszystko bardzo w porządku liryki.

Przy pierwszym zapuszczeniu tej płytki byłem tak zaskoczony, że wyłączyłem po kilku minutach. Dwa dni później ochłonąłem i przesłuchałem w całości, zaś za 3/4 przekonałem się do niej. Polecam.

Offline Zobacz profil

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę
Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1