forum HeavyMusic.pl

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę
Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 maja 2009, 18:13

Nie byłam, bo nie miałam już po co jak HSB odwołali.

OFF:To se pij krew 'dziewic' jak jakąś znajdziesz :P :badgrin:

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 12 cze 2010, 18:26

No więc chciałbym wrócić do tego tematu. Panowie ostatnio wydali kolejny album o nazwie 'Invictus', który z kolei jest ostatnią częścią trylogii 'Iconoclast' (druga część to DVD). Słyszał ktoś w ogóle? Ja przyznam szczerze, od ostatniego posta w tym temacie zagłębiłem się dość sporo w HSB, poznałem wszystkie albumy i jestem w szoku. Że jeszcze kilka lat temu tego nie znałem. Ale dobra, mniejsza o to. Chciałbym powiedzieć, że nasi qmple z zachodu swoim LP tylko potwierdzili swoją pozycję nr 1. w tym temacie, w którym się obracają. Nie mogę się oderwać od tej płyty. Zabija mnie za każdym razem. Jeśli szukacie nowości, nie znajdziecie. Dalej łupią ostro, jak jasny chuj, bez pierzenia i przerywników w postaci wokali panów bez jaj. Ten wokal jest niepowtarzalny, a co za tym idzie ciężko niektórym się przyswaja, ale warto. Ja miałem to szczęście, że wpadli mi w ucho od razu i nie było męczenia. A co do Invictus, to rytmy, ogólnie utwory, zmuszają do samoczynnego napierdalania. Czy siedzisz przed kompem, czy idziesz ulicą, czy jedziesz busem, cokolwiek robisz i w tym czasie słuchasz, to masz ochotę wstać i niszczyć. Na dobry początek polecam 'SEVASTOPOL'.
Chaotycznie napisałem, ale jakoś tak nie idzie mi składne pisanie, gdy ich mam w głośnikach.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 6 lip 2010, 13:35

Cytuj:
Ten wokal jest niepowtarzalny, a co za tym idzie ciężko niektórym się przyswaja, ale warto

Ogólnie wokal w większości kapel metalcore to największa orka i odsiewarka słuchaczy. I w tym wypadku głos wokalisty totalnie mnie zmęczył, aż mnie uszy rozbolały. Z tego powodu najlepsze partie na nowej płycie to te instrumentalne, chociaż też nie są jakieś rewelacyjne.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 17 sie 2010, 20:44

Fakt, ostatni album mocarny. Stawiam go na równi z niedoścignionym "Deaf To Our Prayers". W ogóle kapela miała świetną trasę koncertową, która do nas niestety nie trafiła, na szczęście w edycji limitowanej albumu jest nagranie z koncertu, na którym cała kapela jest przebrana za Spartan ;-) Dla polskich patriotów polecam numer -> "Armia".

A nowy album promuje klip nakręcony do kawałka "Combat". I moim skromnym zdaniem to najlepszy kawałek na "Invictus".

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 18 sie 2010, 10:43

O "Armii" pisałam na blogu przy okazji wyjaśniania różnych indywiduom, że nie tylko Sabaton ma coś do powiedzenia o Powstaniu. Kawałek jest niemożebnie dobry i ma znakomity tekst, co zachęciło mnie do przesłuchania reszty dokonań zespołu.

"I Anioł w biel odzian otworzył Żelazną Księgę i piąty jeździec wyruszył w rydwanie płomiennego lodu, i słychać było łamanie praw i pękanie więzów, a tłumy zakrzyknęły: O Boże, teraz naprawdę mamy kłopot!"

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 18 sie 2010, 10:50

I jakie wrażenia po reszcie dokonań?

A co do najlepszego utworu z 'Invictus', jeśli już miałbym jakiś wytypowac, to postawiłbym chyba na 'Sevastopol'.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 18 lut 2011, 10:47

Przepraszam, ze post pod postem, ale trzeba tutaj to info zamieścić!

Otóż, Panie i Panowie, HEAVEN SHALL BURN zagra na TEGOROCZNYM WOODSTOCKU!!! Co już zdecydowało o tym, że sie pojawię na tejże imprezie poraz kolejny.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 18 lut 2011, 14:09

Tak samo. Stwierdziłem, ze pojade jak bedzie coś 'fajnego', ale to przeszlo moje najśmielsze oczekiwania. Będę na 120%.

Offline Zobacz profil

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę
Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1