Słyszał już ktoś nową płytę czyli Iconoclast? Dla mnie cudo, jak dotychczas najlepsza płyta tego roku nie tylko w tym gatunku ale ogólnie. Ciekawe kompozycje i niesamowita energia towarzyszy od początku do końca płyty, zdecydowanie polecam.
Jak nie znacie to tu możecie posłuchać
HSB jest spoko. Słyszałem wszystko do Deaf to our Prayers i, szczerze mówiąc, lubię tę kapelę, ale nie spodziewam się po nich niczego. Jest sto milionów takich samych zespołów, które grają at-the-gates-core i jakoś nie nie przekonują. Lubię sobie czasem posłuchać, bo melodyjki i koleś fajnie papsko drze, ale szału ni ma.
Zajebisty zaspół chociasz podchodzi pod death metal ..nowa płyta jest zajebista:D..ale z 2006 roku tez daje kopa .....takia piosenka jak "Armia"....tego sie nie zapomina:D
Ten Zespół można będzie zobaczyć razem z wieloma innymi świetnymi bandami w wakacje w lipsku podczas With Full Force. A daleko nie jest więc warto się wybrać.
z tych okolic to chyba mój ulubiony zespół. niby nic szczególnego nie grają, ale moc jest, no i lubię ich za tzw. przekaz ostatnia płyta bez zaskoczeń, ale trzyma dobry poziom, "Like a Thousand Suns" rządzi, a cover Edge Of Sanity podoba mi się bardziej od oryginału.
_________________ to jest jedyna na świecie, wyjątkowa i niepowtarzalna magiczna słoneczna kropka, odkrywająca sekrety wszechświata -------->
Kapela miazga prosto z Niemiec ;] Pierw zauroczył mnie kawałek Deyjandi Von (outro)
Później bardziej mnie zainteresowali no i tak jak na razie moim ulubionym kawałkiem jest
* A Dying Ember ;]
Oczywiście zaliczam ich do Metalcoru, często spotykam się z określeniem, że to Deathcore, lecz ewentualnie chłopcy z Niemiec mogą mieć elementy DeathCoru, poza tym to czysty Metalcore. Co nie zmienia faktu, że zajebiście grają ;]
Mona
Napisane:
6 mar 2009, 20:53
Zdecydowanie stawiam na Antigone, krew z uszu cieknie jak się tego słucha! Wrrr, świetny zespół.
Pentagram Burns
Napisane:
8 mar 2009, 15:22
Szkoda, że odwołali koncert. Dla mnie to jednak bardziej Death niż Hardcore. Nie siedze w takiej muzyce, dlatego temu gatunkowi ją przyporządkowałem hehe
_________________ "...Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie"
Nie powiem, jak się wyraziłam, gdy dowiedziałam się o odwołanym koncercie w Wawie . Dla mnie miazga - technicznie - rewelacja.
_________________ Bardzo mi z tego powodu wszystko jedno =]
Pentagram Burns
Napisane:
11 maja 2009, 08:29
Furya napisał(a):
Nie powiem, jak się wyraziłam, gdy dowiedziałam się o odwołanym koncercie w Wawie . Dla mnie miazga - technicznie - rewelacja.
Byłaś na Metalmanii? Trzeba było powiedzieć, nie zjadłbym ciebie - pije tylko krew dziewic Takiej muzyki jaką wykonuje HSB , nie słucham dużo, ale ta kapela mi bardzo podchodzi.
_________________ "...Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie"