forum HeavyMusic.pl

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę
1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 wrz 2006, 22:04

Co sądzicie o tym zespole, nie mam zamiaru specjalnego się na ich temat rozpisywac, bowiem ich słąwa mówi sama za siebię.

Co o nich sądzicie? O ich nowej płycie?

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 30 wrz 2006, 22:09

T.E.L.I. - to jedna z niewielu płyt na świecie, które mogę przesłuchać całe (znowu mnie coś męczy Pomiędzy Niebem A Piekłem, ale to kwestia gustu)

To co mi się podoba w Hunterze to ta "wielowarstwowość przekazu"
np:

"By właściwego bogaCIÆ!"

zaśpiewane tak, że słyszysz (jak nie widzisz tekstu, by właściwego boga czcić) a tutaj by właściwego bogacić...

albo BiałoCzerw... no miodzio :) Hunter pod tym względem jest niesamowity!

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 30 wrz 2006, 23:49

Krieger napisał(a):
ich słąwa mówi sama za siebię.

Sława to nie jest dobry wyznacznik jakości zespołu ;)
Grzegorz napisał(a):
To co mi się podoba w Hunterze to ta "wielowarstwowość przekazu"
np:

"By właściwego bogaCIÆ!"

zaśpiewane tak, że słyszysz (jak nie widzisz tekstu, by właściwego boga czcić) a tutaj by właściwego bogacić...

albo BiałoCzerw... no miodzio :) Hunter pod tym względem jest niesamowity!

albo "Przy wódce"

Ciekawy zespół, poprzednie płyty mi się jednak bardziej podobają.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 1 paź 2006, 08:57

Co do Huntera mógłbym pisać naprawde długo :)

W sumie dla mnie ich największy atut to teksty, czasami jest to gra słów ale częsciej są to głebokie przesłania nad którymi mozna siedzieć godzinami i zastanawiac sie o co temu Drakowi naprawde chodziło :)

Osobiscie wole muzyke jaka grali na początku (Requiem) ale T.E.L.I... też sie bardzo przyjemne słucha :)

imo jedyny minus to wokal Draka przy piosenkach po angielsku.. moze nie jest jakoś bardzo źle ale wole jak śpiewa po polsku..

Moje ulubione piosenki to "Requiem (pl)" "Żniwiarze Umysłów" "NIkt" "Loża Szyderców" "Kiedy Umieram" "SiedeM" "Osiem"...

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 2 paź 2006, 12:04

Ciekawy zespół z którym do czynienia mam od dosyć dawna byłem na kilku ich koncertach i zawsze było cikawie !!! maja naprawde ciekawe teksty choć wg mnie idą za bardzo w stroną monomatyczności.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 2 paź 2006, 14:42

Kocham za teksty, za utwory, za muzykę, za nazwę, za płyty. Za wszystko, Hunter rządzi.
Tylko nie moge znalezc plyty requiem. I miałem coś napisać ale zapomniałem.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 2 paź 2006, 16:07

Dla mnie najwiekszym ich plusem sa teksty.. tak jak ktos tu wspomnial, nie wystarczy raz przeczytac. Nie raz trzeba godzine siedziec i zastanawiac sie o co tu naprawde chodzilo. Pozatym swietny wokal i muzyka. Na koncu ponarzekam, bo nie moge sie doczekac juz kolejnej plyty :P Ktos wie moze cos na ten temat kiedy sie ukarze?

Pozdrawiam

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 2 paź 2006, 16:20

Bardzo fajny materiał chłopaki tworzą:)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 2 paź 2006, 22:21

Hm... teksty - to napewno ich najwiekszy atut, chociaz szczerze przyznam, że nie uważam ich za aż tak 'głębkokie' jak prawdopodobnie wiekszość ludzi uwielbiająca ich. Same w sobie tak naprawde są raczej... tandetne. One dopiero w połączaniu z muzyką pozbywają się tej swojej tandyty i porywają słuchacza. Często faktycznie nie są aż tak oczywiste - jeżeli do zabawy słowami wkrada się jesz ;) cze jakaś metaforyka to można sie w tym zagubić trochę, ale stwierdzenie, że trzeba poświęcić aż tak dużo czasu (jak tam ktoś wyzej wspominał) żeby je tak naprawdę zrozumieć chyba jest jednak przesadą. A już szczególnie jak ma się je przed oczami.

Muzycznie - jak dla mnie to nigdy nie reprezentwali niczego powalającego - jest to taki średni poziom - niezły, ale gdyby nie właśnie teksty nie zwrócił bym pewnie na nich wiekszej uwagi.
Instrumentalnie to w zasadzie tylko Requiem mi się podoba - i jeszcze fragmentarycznie MedeiS, na T.E.L.I. ze świeczką szukać fajnych motywów gitarowych, a perkusja w wiekszośći przypadków w ogole przestala istnieć...
Vokalnie, zawsze było dobrze - no może Req. troche rozbraja ;], ale też jest całkiem, Med i TELI to już inne bajki - jest bardzo dobrze.
Wszyscy narzekają na angielki Draka, a mnie zupełnie nie rusza :P - naprawde nie widze w nim nic strasznego ;].

Najlepsza płyta? W tej chwili powiedziałbym pewnie MedeiS, ale tak naprade to każda z nich jest najlepsza - bo tak bardzo się od siebie róznią, że aż cięzko je porównywać ;].

Oczywiście to wszystko wyżej to tylko moje prywatne zdanie, mam nadzieje, że nikt nie poczuje sie dotknięty (itp.), ze myślę inaczej niż on (wolę się ubezpieczyć - coby zaraz się ktoś na mnie nie rzucił :P)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 3 paź 2006, 14:39

Też wolę wokal Draka po polsku. Jednak bardzo lubię Fallen :D jestem narazie początkująca jeśli chodzi o twórczość Huntera.. jak narazie straaaasznie mi się podoba (a to dopiero początek)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 4 paź 2006, 15:34

Ech, wg. mnie TELI się nie umywa do Medeis :D Requiem tez rozkłada na częsci nowe dzieło łowców :D

Ænima Rulez

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 4 paź 2006, 17:01

Może jutro będę miała TELI :P to ocenię i się wypowiem.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 5 paź 2006, 05:57

KoRy napisał(a):
Hm... teksty - to napewno ich najwiekszy atut, chociaz szczerze przyznam, że nie uważam ich za aż tak 'głębkokie' jak prawdopodobnie wiekszość ludzi uwielbiająca ich. Same w sobie tak naprawde są raczej... tandetne. One dopiero w połączaniu z muzyką pozbywają się tej swojej tandyty i porywają słuchacza. Często faktycznie nie są aż tak oczywiste - jeżeli do zabawy słowami wkrada się jesz ;) cze jakaś metaforyka to można sie w tym zagubić trochę, ale stwierdzenie, że trzeba poświęcić aż tak dużo czasu (jak tam ktoś wyzej wspominał) żeby je tak naprawdę zrozumieć chyba jest jednak przesadą. A już szczególnie jak ma się je przed oczami.

Nie wiem ile czasu spędziłeś z tymi tekstami ja znam dużo część na pamięc a przy muzyce w ogóle nie ma problemu z cytowaniem ich... Bawiłem sie z ich tekstami z róznymi ludzmi w róznych sytuacjach etc (nie zawsze wiedzieli ze to teksty piosenek) i bardzo często dochodziliśmy do skrajnych interpretacji... Najciekawiej było na polskim kiedy podjołem sie prowadzenia lekcji i oczywiscie była interpretacja Huntera.. Nawet moja polonistka (dość ortodoksyjnie nastawiona do metalu etc) stweirdziła ze maja śwnietne teksty....

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 8 paź 2006, 15:55

Nerrian napisał(a):
Nie wiem ile czasu spędziłeś z tymi tekstami ja znam dużo część na pamięc a przy muzyce w ogóle nie ma problemu z cytowaniem ich... Bawiłem sie z ich tekstami z róznymi ludzmi w róznych sytuacjach etc (nie zawsze wiedzieli ze to teksty piosenek) i bardzo często dochodziliśmy do skrajnych interpretacji... Najciekawiej było na polskim kiedy podjołem sie prowadzenia lekcji i oczywiscie była interpretacja Huntera.. Nawet moja polonistka (dość ortodoksyjnie nastawiona do metalu etc) stweirdziła ze maja śwnietne teksty....

Możesz mi wierzyć, że spędziłem z nimi dostatecznie dużo czasu żeby z pełną świadomością tego co mowię wyrazić taką opinie jaką wyraziłem ;).

Mam wrażenie, że mylisz 'tandetne' z 'niefajne'. Nie powiedzialem, że nie są świetne, tylko, że same w sobie powiewaja tandetą :P.
A jeżeli powiedzialem, że są niefajne (może nie pamietam) - to wybacz, źle sie wyraziłem - nie to chciałem powiedzieć.

Gratulacje dla polonistki ;)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 8 paź 2006, 16:21

lubie huntera, choc szczerze to nie wiele jego slucham, pare kawałkow naprawde mają super - polski dobry zespol jest czym sie pochwalic na scenie miedzynarodowej ;)

Offline Zobacz profil

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę
1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1