Nie tak dawno odświeżyłem sobie 4 pierwsze albumy Immortal, które notabene mam do dziś na oryginalnych taśmach, i z przykrością muszę stwierdzić, że ta muza nie broni się po czasie. Jakieś to takie bajkowe, przerysowane i infantylne (w bardzo złym tego słowa znaczeniu). Skoro na tych, rzekomo najlepszych i najbardziej kultowych produkcjach, zespół nie potrafił stworzyć czegoś choćby na tyle przyzwoitego, aby uratował to sentyment, to nie chce mi się słuchać ich nowego albumu. I czytając Wasze posty podejrzewam, że wiele nie straciłem
Nuuuuudaaaa...ten album utwierdził mnie przekonaniu, że legendy norweskiego blacku powinny siedzieć przy kominku, pierdzieć w stołek i opowiadać dziatkom, jak to drzewiej bywało a nie nagrywać takie denne płyty. A już na pewno nie reaktywować w tym celu.
_________________ "I Anioł w biel odzian otworzył Żelazną Księgę i piąty jeździec wyruszył w rydwanie płomiennego lodu, i słychać było łamanie praw i pękanie więzów, a tłumy zakrzyknęły: O Boże, teraz naprawdę mamy kłopot!"
kg
Napisane:
30 sie 2010, 22:54
At the Heart of Winter przereklamowane. Za ladne, miejscami wrecz powerowe riffy ktore nudza sie po paru przesluchaniach.
Co by jednak nie powiedzieć o ostatniej płycie to i tak jest o niebo, czy może raczej o piekło, lepsza niż ich teledyski bo tam to jest już totalna masakra. Nie pojmuje jak można kręcić takie "cudeńka". Ostatnio 'zachwycili' mnie swym nieprzeciętny zmysłem do tworzenia swych 'ponadczasowych dzieł' na "All Shall Fall" Ogólnie video jak na Immortal całkiem "niezłe", trzeba przyznać że czuć w nim 'mroook'.
_________________ Crack in the sky, black is the night A towering shadow divides, Piercing creation, sever a nation Compose a season to die
Bo to video z przesłaniem: 0:38 chodżcie idziemy na piwo, 0:45 zatańczymy McHammer'a, 2:27 zaimponujemy dziewkom, 2:43 może skoczymy na główkę, 5:25 a jak nie to poganiamy po górach, 5:42 i pobawimy się moją ulubioną zabaweczką.
Ot taka rozrywka dla dużych chłopców z północy
_________________ Crack in the sky, black is the night A towering shadow divides, Piercing creation, sever a nation Compose a season to die