Dołączył(a): 21 maja 2006, 20:13 Posty: 1471 Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Znacie ten zespół? Wychowałem się na nim. Dla mnie to zespół nr 1! Mimo, iż od 3 lat nie istnieją dalej ich słucham. Dziś moje oczy ujrzały oficjalną wiadomość o zejściu się grupy. Jestem poprostu oczarowany. Mam nadzieję, że Immortal wróci taki jakiego zapamiętałem.
Może powiesz, że moje słowa to herezje, ale ja, jako człowiek, który nie trawi zbytnio black metalu najbardziej cenie sobie te najbardziej "komercyjne" dokonania grupy, w stylu "At The Heart Of Winter" i "Sons Of Northern Darkness".
Rolnik
Napisane:
29 cze 2006, 21:48
Uwielbiam! Ubóstwiam! CALL OF THE WINTERMOON !!!!!!!!!
At The Heart Of The Winter zgadza się, ta płyta została uznana za komercyjną. Na niej widać ten krok jaki Immortal zrobił do przodu. Po wydaniu tej płyty Immortal stracił wielu fanów, ale też i wielu zyskał. Osobiście nie mam nic przeciwko tej płycie, ponieważ znajduje się na niej jeden z moich ulubionych kawałków Immortal, mianowicie Solarfall.
Co do Sons Of Northern Darkness - płyta bardzo dobra, technicznie najlepsza spośród wszystkich płyt Immortala.
Moją ulubioną płytą jest Blizzard Beasts ze świetnym kawałkiem Mountains Of Might
nie, ale ciekawe ile krwi na tym sie zmiesci. ;]]
co do immortala - uwielbiam ich teledyski. widok abbatha zapieprzajacego po fiordach nastraja mnie b. pozytywnie i mam z miejsca banana na buzi. ;D imo, sa prawie tak pocieszni jak cof. ;]
noz kurwa kapela wypas ! ;]Sons Of Northern Darkness i At The Heart Of The Winter no i chuj, że niby komercyjne, ale zajebiste ;] i tak jak pisał Reaper Sons Of Northern Darkness bardzo dobra technicznie i ogólnie ;] bardzo mi się podobają starsze wydawnictwa ;]
Reaper
Napisane:
2 lip 2006, 23:50
Pamiętam Call of the wintermoon. Ten teledysk gniótł
Ciekawe co będzie dalej...
Ktoś pamięta umazaną facjatę Abbatha w programie VIP w TV4 w 2001 roku ?
Mi sie najbardziej podobaja ich koncerty sa zajebiste... Nie bede mówil o muzyce bo by zabraklo miejsca na te wszystkie pozytywy. Był w TV4 hehe nie pamietam tego zabił jakas prezenterke ?? jak nie to szkoda przydalo by sie
27 gru 2006, 22:12
Może tam i trafię...Ale osobiście wolałbym, żeby przyjechali gdzieś w moje okolice. A jak nie, to może na Hole In The Sky pojadę...
Necromessiah
Napisane:
28 gru 2006, 17:37
Dołączył(a): 26 maja 2006, 13:42 Posty: 1744 Lokalizacja: sam już nie wiem
Stary Immortal jest zajebisty i niepowtarzalny...zobaczymy co tam Abbath wymyśli...trochę sie obawiam, żeby to nie był black n roll
_________________ dostrzegłem polski ideogram, przedstawiający schematycznie kobiecy organ rodny. Artysta, już to świadom niskiej wartości obrazu, juz to wątpiąc w inteligencję odbiorcy, zabezpieczył się przed mylnym odczytaniem dzieła, opatrując je stosownym podpisem.
Sądząc po płycie I i projekcie w którym Abbath nagrywał covery Motorhead, [którego, co prawda, nie słyszałem (i nie zamierzam ) ], raczej nie należy się wiele spodziewać - co, dla mnie, oznacza że nie nagrają drugiego "At the heart of the winter"...
_________________ "I spent a year in my room wanking, basically, masturbating every day, twenty times a day. I think that's where I developed the idea of doing things alone."