To teraz pytanie - jakiej sprawy?? I co to znaczy "dobrego"? Bo dla mnie w tej kategorri nie mieści sie łączenie sceny skinhead z blackiem. I gdzie w tym wszystkim Bathory??
_________________ We chase misprinted lies
we face the path of time
and yet i fight
and yet i fight
this battle all alone
no one to cry to
no place to call home
Necromessiah
Napisane:
17 wrz 2006, 14:31
Dołączył(a): 26 maja 2006, 13:42 Posty: 1744 Lokalizacja: sam już nie wiem
czy Graveland rzeczywiście należy gloryfikować?? Jeżeli chodzi o samą muzykę to wydaje mi się że raczej nie...Aczkolwiek wszystkie wydawnictwa do "Prawa Stali " włącznie sa dośc ciekawe. Dalej Fudali ulokował się w swoistej niszy i wydaje jakieś nędzne pomioty z dokładnościa do sekundy...
Jeżeli chodzi o kapele które najwięcej zadziałały na scenie to myśle ,że większośc jak nie wszytskie peany należa się takim wykonawcom jak Bathory, Hellhammer, Venom, Darkthrone, Emperor, Immortal itd. Bez tych kapel nie byłoby dziś blacku...
_________________ dostrzegłem polski ideogram, przedstawiający schematycznie kobiecy organ rodny. Artysta, już to świadom niskiej wartości obrazu, juz to wątpiąc w inteligencję odbiorcy, zabezpieczył się przed mylnym odczytaniem dzieła, opatrując je stosownym podpisem.
Reaper
Napisane:
17 wrz 2006, 14:35
Dołączył(a): 21 maja 2006, 20:13 Posty: 1471 Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Necromessiah napisał(a):
Jeżeli chodzi o kapele które najwięcej zadziałały na scenie to myśle ,że większośc jak nie wszytskie peany należa się takim wykonawcom jak Bathory, Hellhammer, Venom, Darkthrone, Emperor, Immortal itd. Bez tych kapel nie byłoby dziś blacku...
Ostatnio edytowano 13 lip 2008, 23:04 przez kamper, łącznie edytowano 1 raz
Hlidskjalf
Napisane:
17 wrz 2006, 18:03
nie ma to jak zawrzec sojusz z głupcami, zeby nie zaznawać od nich krzywdy a co do tematu, to pierwszorzędnie nalezy podać całą scene norweskiego black metalu starej szkoły. w tej chwili trudno mowic o rewolucji na scenie, gdyz istnieje mnostwo nurtów blacku, scena bm rozwija się w róznych kierunkach.
_________________ Ja po jednej, ja po drugiej stronie mojego mopsożelaznego piecyka.
Ostatnio edytowano 13 lip 2008, 23:26 przez kamper, łącznie edytowano 1 raz
Hlidskjalf
Napisane:
17 wrz 2006, 21:06
chodzi mi o takich, którzy nawalają ludzi bez zastanowienia, ot, takich inaczej niz głupcami nazwac nie mozna ;] sam napisałes "Gdyby nie Darken i Szczery więkrzość skinów by latala i tłukła metali..." ;]
_________________ Ja po jednej, ja po drugiej stronie mojego mopsożelaznego piecyka.
Necromessiah
Napisane:
18 wrz 2006, 11:43
a co do tego ma fudali???
_________________ dostrzegłem polski ideogram, przedstawiający schematycznie kobiecy organ rodny. Artysta, już to świadom niskiej wartości obrazu, juz to wątpiąc w inteligencję odbiorcy, zabezpieczył się przed mylnym odczytaniem dzieła, opatrując je stosownym podpisem.
Necromessiah
Napisane:
18 wrz 2006, 19:31
scena Ns istniała w Polsce na długo przed tym splitem, a to że Graveland nagrał takowy to dla sceny nie miało żadnego znaczenia. Poza tym argument ,że to przez niego metale pija teraz ze skinami jest z dupy bo wychodzi na to, że nagle zaczęli się mocno kochac co jest wierutną bzdurą. Jeżeli chodzi o środowisko prawdziwych narodowców (a nie takich co to po pijaku wykrzykuja white power po ulicach) to takie osoby sa znakomicie zorientowane w temacie wszelkiej muzy narodowo-socjalistycznej a split z Honorem to była po prostu kolejna cegiełka. Jedyne co moge powiedziec to to rzeczywiście Darken jako pierwszy nagrał split z typowo skinowska kapelą.
Btw. zerknij na teksty i zauważysz ,że tematyką zbytnio nie odbiegają od blackowych kapel o podobnym profilu