Ciekawy zespół, wpadłam na nich jakiś czas temu. Muzyka wpada w ucho. Obiło mi się o uszy że grają na tegorocznym Przystanku Woodstock mam nadzieje że to prawda bo chętnie zobacze na żywo
Malarz
Napisane:
8 mar 2009, 21:28
Takie zespoły to poniekąd profanacja stylu jaki wypracował w pocie czoła Martin Walkyier. Niemniej jednak na żywo można ich posłuchać, z cd to jest raczej jeden odsłuch i odstawka "na lepsze czasy" (które nota bene raczej nie występują, przynajmniej nie u mnie).
_________________ Satan's sitting there, he's smiling
Watches those flames get higher and higher
Noita
Napisane:
24 sie 2009, 10:39
niezłe na jakąś biesiadę =] ciekawa muzyka... no baaa... w końcu zespół fiński XD jednak to nie mój klimat i niemogła bym sluchaćtego na codzień
Moim zdaniem bardzo dobry zespół. Nawet na dłuższe słuchanie (mówię to nie teoretycznie a praktycznie, nie wychodzą z czołówki moich ulubionych zespołów już od dłuższego czasu). Faktycznie lekkie i wpadające w ucho melodie, ale nie wszystko co dobre opiera się na samym ostrym napierdalaniu. I ogólnie daleka jestem od jeżdżenia po Woodstockach(jakoś-z całym szacunkiem- nie umiem się do tej imprezy przekonać), ale w tym roku trochę żałowałam. Ale dla jednego zespołu- nie chciało mi się ;P Mam nadzieję, że jakoś niedługo znowu zagrają w Polsce
_________________ "Jedna śmierć to tragedia, milion-to statystyka" /J.W.S/
Krieger
Napisane:
27 gru 2009, 16:23
Dołączył(a): 21 maja 2006, 17:03 Posty: 1364 Lokalizacja: Kraków - Kulturalna Stolyca Polski
Ostatnio w ręce mi wpadła najnowsza płyta "Kerkele", no i powiem że przypadli mi do gustu, szczególnie kawałek Vodka, ale to chyba jak każdemu, kto tylko go usłyszy
Coś czuję, że zagłębię się w resztę ich twórczości, która płytę polecacie na początek dalszej ekspansji w ich muzykę?
_________________ "...W regulaminie forum.heavymusic.pl jest napisane, że kto jedzie na moderatorów ten ma prze**BANe..." ;)
Najlepiej chyba próbować po kolei, jak leci. Ten zespół to taka sympatyczna potupanka, więc wiele się po nich nie można spodziewać.
_________________ "I Anioł w biel odzian otworzył Żelazną Księgę i piąty jeździec wyruszył w rydwanie płomiennego lodu, i słychać było łamanie praw i pękanie więzów, a tłumy zakrzyknęły: O Boże, teraz naprawdę mamy kłopot!"