Dołączył(a): 29 wrz 2006, 19:54 Posty: 564 Lokalizacja: wsi spokojna...
Zagłębiam się ostatnio w twórczość tegoż zespołu i mnie się coraz bardziej podobie świetnie brzmiące skrzypeczki^^ są z Lahti, wydali do tej pory trzy płyty, posiadam niestety tylko jedną z nich, ale w najbliższym czasie powinno się to zmienić co o nich sądzicie?
Bodajze mam tez jedna plyte... I jesli chodzi o Folk itp jest u mnie w czolowce b.d zespol
9 kwi 2007, 09:40
Ja miałem okazję słyszeć ich na żywo na Metalmanii 2007 w katowickim Spodku i muszę przyznać, że grają świetnie. Mam wszystkie 3 płytki. Po raz pierwszy zetknąłem się z takim typem muzyki jak folk metal, ale bardzo mi się spodobał. Byłem trochę zaskoczony, jak na scenie zobaczyłem kolesia z akordeonem i kobzą... Ale pogo do tego jest genialne xD Ogólnie zespół jest świetny... Ach, ten mikrofon z porożem... xD
_________________ The Gods Made Heavy Metal And It's Never Gonna Die !!
Pentagram Burns
Napisane:
12 kwi 2007, 21:30
Jeszcze się nie zetknąłem z negatywną opiną , co do koncertu na tegorocznej Metalmanii, tej kapelki. Występ zaskoczył nawt tych, komu obce są dzwięki folku.
_________________ "...Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie"
Dołączył(a): 7 mar 2007, 18:54 Posty: 3379 Lokalizacja: się biorą dzieci?
E tam wieś.
Dobry zespół. Potrafią z bardzo prostych, skocznych piosenek sporo wykrzesać, tworząc muzykę z odpowiednim klimatem. Dla mnie bardzo na plus.
_________________ Jeśli uważasz, że jesteś w stanie w jakikolwiek sposób pomóc w rozwoju HeavyMusic.pl - odezwij się.
Aurinko
Napisane:
10 cze 2007, 20:11
Dołączył(a): 29 wrz 2006, 19:54 Posty: 564 Lokalizacja: wsi spokojna...
Emef napisał(a):
E tam wieś.
Dobry zespół. Potrafią z bardzo prostych, skocznych piosenek sporo wykrzesać, tworząc muzykę z odpowiednim klimatem. Dla mnie bardzo na plus.
całkowicie się zgadzam. Są genialni mimo swej kiczowatości, akordeonów itepe, a to naprawdę trudne balansować na granicy kiczu i nie przekroczyć jej, co wg. mnie im świetnie wychodzi. Myślałam że mi przejdzie z nimi, z przesłucham i zapomnę, ale miło się wraca (no i do pierwszego posta dodam ze się zaznajomiłam z całą dyskografią). Jestem na tak
_________________ wszechobecny chaos, niedbałość o całość, jak i o szczegół.
Floe
Napisane:
12 cze 2007, 09:50
Dołączył(a): 8 sie 2006, 18:21 Posty: 1410 Lokalizacja: z drzewa
Jak dla mnie takie sobie, chociaż po trzecim piwie robi się bardzo fajne
Dołączył(a): 7 mar 2007, 18:54 Posty: 3379 Lokalizacja: się biorą dzieci?
Nie słucha się źle, chociaż trochę zbyt przasne jak na moje ucho. Trzeba lubić dźwięki z lasu, albo chociaż je akceptować, żeby słuchać Korpiklaani (nazwa ta oznacza tak w ogóle Leśny Klan).
_________________ Jeśli uważasz, że jesteś w stanie w jakikolwiek sposób pomóc w rozwoju HeavyMusic.pl - odezwij się.
wesoła muzyka bardzo skoczna nie wiem czemu slucha sie zle. Ja osobiscie bardzo lubie kazda piosenke a najbardziej chyba happy little boozer
14 cze 2007, 09:28
jak zobaczyłem ich teledysk do Wooden Pints to myślałem że to kolesie dla jaj sobie nakręcili taki kawałek, a teraz widzę, że kolesie ciągną to na poważnie.
nic tylko życzyć typom powodzenia
Aurinko napisał(a):
, a to naprawdę trudne balansować na granicy kiczu i nie przekroczyć jej, co wg. mnie im świetnie wychodzi
dla mnie to oni już granicę śmieszności przekroczyli.
_________________ "Sex jest dobry, ale punk lepszy"
Sid Vicious
Bardzo zabawowy fajny folk metal, z niesamowitą dawką humoru i świeżego polotu. Najlepsza płyta- "voice of wilderness', tam jest najwięcej utworów które lubię, najnowszy album też całkiem ciekawy, trzyma klasę.
_________________ Gniew moją bronią jest straszną, jak straszny jest grom
wczoraj przesłuchałam niemalze cała plyte Tervaskanto na przemian z Frontside.
pozytywne i wogóle
_________________ It truly makes the most beautiful music...
Impaled Mary
Napisane:
23 sie 2007, 00:16
Dołączył(a): 21 sie 2007, 20:14 Posty: 182 Lokalizacja: z ostrego pala
Za fajne i za skoczne i stanowczo ZA WIEJSKIE, jako ze sami swoja tworczosc nazywaja agrometalem, nie ma co na nich psioczyc ze probuja tworzyc nie wiadomo jakie rarytasy, po prostu kazdy poinformowany wie, ze Korpiklaani nalezy omijac z daleka!
_________________ !!SOMEBODY HAD TO PUT ALL OF THIS CONFUSION HERE!!