forum HeavyMusic.pl

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę
1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 gru 2006, 12:16

Właśnie: jakie są wasze opinie a propos projektu Tilo Wolffa? Moim zdaniem robi kawał fajnej roboty w odpowiadającym mi smętnym klimacie.
Najbardziej cenię sobie płyty "Elodia" - od niej zaczęłam swoją przygodę z Lacrimosą, oraz "Echoes" - jest cudownie delikatna i symfoniczna, ma niesamowity klimat ;)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 22 gru 2006, 18:25

Szczerze nie trawię. Satura jeszcze jest jako taka (gdzieś miałem to na kasecie z Morbid Noizz), ale Elodia to już jest tragedia straszliwa. Dramat po prostu. Połączenie pseudogotyckiego klimatu z zaśpiewami iście z San Remo. Podziękuję...

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 24 gru 2006, 18:25

Lacrimose lubię. Ulubioną moją płytką jest ,,Inferno", piosenka ofc ,,Schakal". Mimo iż wszyscy w kółko mówią, że Lacrimosa to smuty ja uważam, że ten zespół ma klimat. Zgadzam się, Tilo zrobił kawał dobrej roboty :)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 4 maja 2007, 23:16

Polecam audycje z Tomaszem Beksińkim. Słyszałem, że coś złego dzieje się w Lacrimosa.
Kiedy słucham Tranen der Existenzlosigkeit, świat staje w miejscu.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 9 maja 2007, 19:25

Pentagram Burns napisał(a):
Słyszałem, że coś złego dzieje się w Lacrimosa.

Czy aby przypadkiem nie przez osobny projekt Tilo? Według wywiadu w Mystic Arcie miał ostatnio jakieś większe plany w związku ze Snake Skin (czy jak to się zwie...nieszczególnie interesuje mnie electro...)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 17 cze 2007, 20:50

Jak dla mnie każda płyta aż do "Stille" jest wybitna. "Elodia" była już tylko dobra a dwie następne płyty delikatnie mówiąc kulały. Ostatni krażek jest nawet spoko ale daleko mu do takich albumów jak "Satura' czy "Inferno".
Z innej beczki co sądzicie o kawałku Kreatora "Endorama"?;)

We are the life after death
We are the nightmare suspension
We are the cultivated hell around the transforming relic
THE AXIS OF PERDITION

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 20 cze 2007, 11:58

Dosyć nudny ten zespół... Miałem kiedyś chyba ze 4 płytki w domu, słuchałem w kółko ale nie chciało "wejść". Nie wiem czemu wszyscy tak chwalą "Elodię", jak dla mnie kompletnie niesłuchalna płytka.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 21 lip 2007, 11:13

Totalnie mnie ten zespół nie przekonuje... Nic ciekawego, wzbudzanie emocji w słuchaczu na siłę. W dodatku kiedy zobaczyłam jak wokalista śmiesznie tańczy i wymachuje rękoma na koncertach to już całkowicie mi obrzydł ten zespół.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 22 lip 2007, 21:07

Diva Satanica napisał(a):
wzbudzanie emocji w słuchaczu na siłę

Angst", "Einsamkeit", "Satura" (przede wszystkim), "Inferno" i "Stille" - te płytki są nie do pobicia i nigdy sie nie zgodzę ze wzbudzają emocje na sile. Posłuchaj takich kawałków jak "Lacrima mosa", "Flame im wind" albo "Der Letzte Hilfeschrei". Możliwe ze zmienisz zdanie co do tego zespołu.

We are the life after death
We are the nightmare suspension
We are the cultivated hell around the transforming relic
THE AXIS OF PERDITION

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 23 lip 2007, 23:53

zgread napisał(a):
wzbudzanie emocji w słuchaczu na siłę

Angst", "Einsamkeit", "Satura" (przede wszystkim), "Inferno" i "Stille" - te płytki są nie do pobicia i nigdy sie nie zgodzę ze wzbudzają emocje na sile. Posłuchaj takich kawałków jak "Lacrima mosa", "Flame im wind" albo "Der Letzte Hilfeschrei". Możliwe ze zmienisz zdanie co do tego zespołu.

Amen!

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 26 cze 2008, 17:35

Znam tlyko Elodię i pojedyncze pisoenki z innych albumów (m.in. przbojowy Kelch Der Liebe, czy przezajebiscie klimatynczny Der Letzte Hilfeshrei) i musze powiedziec ze mnei wciagnelo :D Elodi slucham ostatnio bardzo czesto i msuze sie zapoznac z poprzednimi wydawnictwami ;)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 26 cze 2008, 18:15

Oj, to żałuj, synu, żałuj :D Ja się nie zgadzam z opiniami poprzedników, że Lacrimosa próbuje wzbudzić na siłę emocje w słuchaczu. Primo: Tilo zanim założył zespół, zajmował się OMC zawodowo poezją, do której dopiero potem zaczął tworzyć muzykę (czy coś w tym rodzaju), a secundo: emocje są sprawą całkowicie indywidualną, na mnie akurat TEN rodzaj emocji działa.

Inna sprawa to muzyka, zmienna w czasie, właściwie na każdej płycie nieco inna. Może i mam spaczony gust, ale mnie się np. Echos bardzo podoba muzycznie, taka symfoniczno-gotycka z elementami rocka i chórami ;)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 19 sie 2009, 09:41

Faktycznie "Einsamkeit" i "Angst" sa niezle. Rozczula mnie troche "Stille", bo plytka ta pojawila sie w moim zyciu w dosc szczegolnym momencie, ciezko mi ja oceniac muzycznie. Generalnie Lacrimosa cieszy sie sympatia, moja rowniez, chociaz nie traktuje tego zespolu jako "dzwieku objawionego", bo raczej takowym nie jest. "Niezly" (ze tak naduzyje tego slowa) pasuje do nich jak ulal.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 25 wrz 2009, 19:50

Nic ciekawego, wzbudzanie emocji w słuchaczu na siłę.

Nie, po prostu w to nie wierzę...Wzbudzanie emocji na siłę?? :shock: Co to w ogóle oznacza? Jak ja słucham Lacrimosy to moja dusza rozwalona jest na milion kawałeczków, ta muzyka to jest emocjonalny walec, ekstaza w czystej postaci. To oczywiście moje subiektywne zdanie :)

W dodatku kiedy zobaczyłam jak wokalista śmiesznie tańczy i wymachuje rękoma na koncertach to już całkowicie mi obrzydł ten zespół.

Ten "taniec" Tilo na scenie to jest coś niesamowitego i niepowtarzalnego. Jakie on musi mieć niesamowite poczucie rytmu, żeby w taki sposób wymachiwać łapkami. Gdy zobaczyłam to na żywo na koncercie po prostu oniemiałam. Uwielbiam oglądać koncerty Lacrimosy i właśnie te sceniczne ruchy Tilo podobają mi się najbardziej. Choć Anne też potrafi zaskoczyć, w Warszawie oczarowała mnie swym wdziękiem. :D

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 25 wrz 2009, 20:05

O, byłaś na ostatnim koncercie? I jak? Co zagrali? Jak się odstroili?

Też chciałam jechać, kasę miałam, a tu klops w postaci pracy :doubt:

A przy okazji witam na forum ;)

Offline Zobacz profil

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę
1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1