No to po co publikowac, skoro tylko jest wazne jak widzi to autor. :c
Jak to zwykle bywa słowa zostają dwojako zrozumiane- Podczas robienia zdjęcia autor podejmuje decyzje o tym czy użyje bw, koloru, da duże ISO czy krótki czas naświetlania stąd stwierdzenie, że "ważne jest jak widzi to autor" ciężko by było gdybym przy każdym zdjęciu pytała człowieka stojącego obok czy mu się podoba, bądź nie.
Chodzi mi o to, ze jak sie juz publikuje zdjecia, to mozna tez powiedziec czemu sa bw czy kolorowe. Odpowiedz w stylu "bo mnie sie tak podoba", choc zapewne prawdziwa, jest malo ciekawa. Bastet tam to jakos tlumaczy.
cordam
Napisane:
4 lis 2010, 03:39
Hieh, ale problemy, BW czy kolor, trzeba było zrobić monochromatyczne różowe i byłoby słodziutko.
Myślałem że Mikołaj z KSM zrobi coś z tą swoją fryzurą na czas koncertu, ale widać jemu się tak podoba. Ja uznaję tylko dwie długości włosów, albo długie, albo na łyso. No ale on ma chyba imydże BM w dupie bardziej niż ja.
Pendulum Prey
Napisane:
4 lis 2010, 07:33
cordam napisał(a):
Myślałem że Mikołaj z KSM zrobi coś z tą swoją fryzurą na czas koncertu, ale widać jemu się tak podoba. Ja uznaję tylko dwie długości włosów, albo długie, albo na łyso. No ale on ma chyba imydże BM w dupie bardziej niż ja.
Jakbyś zgadł.
kg napisał(a):
Chodzi mi o to, ze jak sie juz publikuje zdjecia, to mozna tez powiedziec czemu sa bw czy kolorowe. Odpowiedz w stylu "bo mnie sie tak podoba", choc zapewne prawdziwa, jest malo ciekawa. Bastet tam to jakos tlumaczy.
Spytaj muzyków byle jakiego zespołu, dlaczego w danym kawałku są blasty a nie skoczne umca-umca. Jestem ciekawy, jaką otrzymasz odpowiedź:D
_________________ Stary nick: Zgread!
We are the life after death
We are the nightmare suspension
We are the cultivated hell around the transforming relic
THE AXIS OF PERDITION
kg
Napisane:
4 lis 2010, 11:53
Pendulum Prey napisał(a):
kg napisał(a):
Spytaj muzyków byle jakiego zespołu, dlaczego w danym kawałku są blasty a nie skoczne umca-umca. Jestem ciekawy, jaką otrzymasz odpowiedź:D
Pewnie zadna. Co nie zmienia tego ze ciekawiej sie to rozwaza jak artysta umie to jakos uzasadnic.
cordam
Napisane:
10 lis 2010, 09:01
Pendulum Prey napisał(a):
cordam napisał(a):
No ale on ma chyba imydże BM w dupie bardziej niż ja.
Jakbyś zgadł.
Rozmawialiście na ten temat?
Pendulum Prey
Napisane:
11 lis 2010, 09:46
Nie, nie rozmawialiśmy. Jestem przekonany, że Mgła ma gdzieś opinię o jego wyglądzie na scenie, czy jego fryzurze Kogo to w zasadzie obchodzi czy ma irokeza, "jeżyka", czy łysą pałę?
THE AXIS OF PERDITION
cordam
Napisane:
11 lis 2010, 10:50
Ja go nie znam osobiście, ale czytając jego forumowe wypowiedzi można właśnie coś podobnego wywnioskować. Myślałem jednak, że komuś powiedział to wprost. Masz rację, normalnym ludziom to obojętne, ale jest paru popaprańców dla których to istotne, np. tacy co wrzucają jego zdjęcie w profil na last.fm albo nawet w avatar.
Pendulum Prey
Napisane:
11 lis 2010, 16:30
cordam napisał(a):
Ja go nie znam osobiście, ale czytając jego forumowe wypowiedzi można właśnie coś podobnego wywnioskować. Myślałem jednak, że komuś powiedział to wprost. Masz rację, normalnym ludziom to obojętne, ale jest paru popaprańców dla których to istotne, np. tacy co wrzucają jego zdjęcie w profil na last.fm albo nawet w avatar.
Może im chodzi bardziej o estetykę zdjęć Mgły i emocje jakie można poczuć oglądając te fotki a nie o sam fakt, że Mikołaj wygląda tak, a nie inaczej. Z resztą nie wiem sam. Czasy się zmieniły i zmieniło się postrzeganie zespołów black metalowych. Jeszcze z 15 lat temu wszystkie kapelki wyglądały jednakowo, a tylko co poniektóre odbiegały od "mainstream'owego" wzorca. Teraz koneserzy bardziej kręcą nosem i od zespołów wymagane jest bardziej innowatorskie, lub po prostu lepiej przemyślane "strojenie" się do sesji zdjęciowych lub na koncerty. Chyba już nie istnieje coś takiego jak "norma" w odniesieniu do wyglądu zespołów black metalowych. Ale chyba za bardzo odbiegłem od tematu:P
THE AXIS OF PERDITION