_________________ "I Anioł w biel odzian otworzył Żelazną Księgę i piąty jeździec wyruszył w rydwanie płomiennego lodu, i słychać było łamanie praw i pękanie więzów, a tłumy zakrzyknęły: O Boże, teraz naprawdę mamy kłopot!"
Mnie się te czarno białe podobają bardziej niż kolorowe.
_________________ "I Anioł w biel odzian otworzył Żelazną Księgę i piąty jeździec wyruszył w rydwanie płomiennego lodu, i słychać było łamanie praw i pękanie więzów, a tłumy zakrzyknęły: O Boże, teraz naprawdę mamy kłopot!"
A zdjęcia są świetne i idealnie odzwierciedlają atmosferę gigu, nasza fotograficzka ma talent
_________________ Gniew moją bronią jest straszną, jak straszny jest grom
kg
Napisane:
2 lis 2010, 18:08
Imo jest rownowaga miedzy bw a colored i obydwa style maja swoja plusy.
rais
Napisane:
2 lis 2010, 22:13
*Charism powiem tak, robienie zdjęć jak i malowanie czy pisanie powieści zależy tylko i wyłącznie od tego jak widzi to autor. Będąc tam, właśnie w ten sposób odbierałam ten klimat i dlatego też większość jest w bw.
Mam nadzieję, że mimo wszystko w jakiś tam sposób oddałam klimat tego festu.
Skoro tak to pojmujesz, jako 'artystyczność' to ok, nic do tego nie mam.
Ale jednak wolę oglądać zdjęcia, które są dokumentacją koncertu, bez obróbek, filtrów, czy zabierania kolorów.
_________________ M.
kg
Napisane:
2 lis 2010, 23:25
rais napisał(a):
*Charism powiem tak, robienie zdjęć jak i malowanie czy pisanie powieści zależy tylko i wyłącznie od tego jak widzi to autor. Będąc tam, właśnie w ten sposób odbierałam ten klimat i dlatego też większość jest w bw.
No to po co publikowac, skoro tylko jest wazne jak widzi to autor. :c
Pendulum Prey
Napisane:
3 lis 2010, 07:36
Cytuj:
No równie dobrze można powiedzieć, że nie ma po co wystawiać publicznie obrazów znanych artystów, bo przecież tylko to, jak on widzi przedstawianą rzeczywistość, jest istotne. Przecież Rais robiąc te zdjęcia nie martwiła się o to, jak te zdjęcia odbiorą inni, tylko starała się zrobić je jak najlepiej, co z resztą wyszło jej znakomicie. A to, że podjęła decyzję o użyciu bw jest w moich oczach świetnym pomysłem. Jak zwykle komuś to nie leży, bo Polaczek zawistnym jest i zawsze musi się do czegoś przypierdolić, bo inaczej ktoś by zebrał za duże laury za swoją pracę. ZAORAĆ!
_________________ Stary nick: Zgread!
We are the life after death
We are the nightmare suspension
We are the cultivated hell around the transforming relic
THE AXIS OF PERDITION
rais
Napisane:
3 lis 2010, 10:24
Charism napisał(a):
Ale jednak wolę oglądać zdjęcia, które są dokumentacją koncertu, bez obróbek, filtrów, czy zabierania kolorów.
Chcę zaznaczyć, iż przy tych zdjęciach nie zostały użyte żadne obróbki.
kg napisał(a):
Jak to zwykle bywa słowa zostają dwojako zrozumiane- Podczas robienia zdjęcia autor podejmuje decyzje o tym czy użyje bw, koloru, da duże ISO czy krótki czas naświetlania stąd stwierdzenie, że "ważne jest jak widzi to autor" ciężko by było gdybym przy każdym zdjęciu pytała człowieka stojącego obok czy mu się podoba, bądź nie.
Każdy ma swoje zdanie, ja to szanuje. Tyle ode mnie.
Nihil wygląda jak Morrison. Te czarno białe foty są takie ładne dlatego, że światło niemal na każdej z nich jest genialnie ujęte. Poza tym zawsze czarno biała fotografia jest bardziej elegancka i nastrojowa niż zwykła. Mnie się podobają bardziej niż kolorowe.