Dołączył(a): 19 mar 2007, 01:42 Posty: 1282 Lokalizacja: Krak-off
Bastet napisał(a):
Burns napisał(a):
Teraz już nie, ale 10 lat wstecz, jak widziałem te młode siksy w koszulkach o rozmiar, bądź dwa większych z wizerunkiem tej płyty, to kusiła chęć na gwałt analny...
Miałam nie wnikać, ale ciekawość okazała się silniejsza. A zatem... ?????????
Nei wiem dla mnie wydaje się wszystko jasne ;D
_________________ OH FUCK! - An exclamation of immense frustration and awe an overpowering catastrophe that is about to happen.
_________________ "I Anioł w biel odzian otworzył Żelazną Księgę i piąty jeździec wyruszył w rydwanie płomiennego lodu, i słychać było łamanie praw i pękanie więzów, a tłumy zakrzyknęły: O Boże, teraz naprawdę mamy kłopot!"
Pentagram Burns
Napisane:
4 paź 2010, 20:36
Sądziłem, że napiszecie coś o kvlt albumie, a Wy o analu tylko, no
_________________ "...Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie"
Nie ja zaczynałam, tak? Ja nawet nie wiem, co to znaczy.
_________________ "I Anioł w biel odzian otworzył Żelazną Księgę i piąty jeździec wyruszył w rydwanie płomiennego lodu, i słychać było łamanie praw i pękanie więzów, a tłumy zakrzyknęły: O Boże, teraz naprawdę mamy kłopot!"
Pentagram Burns
Napisane:
4 paź 2010, 20:42
znaczy, co znaczy???
_________________ "...Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie"
Szanowna młodzieży, temat o seksie analnym dziwnym trafem istnieje na tym forum, więc tam się przenieście. Tutaj rozmawiamy o Mayhem. Zasadniczo. Wstydź się, Bastecie! Bastet
Pentagram Burns
Napisane:
6 paź 2010, 08:32
Bastet napisał(a):
Nie wiem, co znaczy "anal".
Szanowna młodzieży, temat o seksie analnym dziwnym trafem istnieje na tym forum, więc tam się przenieście. Tutaj rozmawiamy o Mayhem. Zasadniczo. Wstydź się, Bastecie! Bastet
Mam wkleić definicje, film instruktażowy, czy.... ? Porównując twórczość Mayhem do innych kapel gatunku grających tyle czasu, to jest ona bardzo licha, jednakże bardzo dobra. Mogli nagrać więcej longów.
Nie mogli, bo by się 'rozmyli'. A tak każdy album jest na swój odmienny sposób charakterystyczny i bardzo dobry.
_________________ M.
cordam
Napisane:
6 paź 2010, 18:46
O ile nie wypowiem się o wydawnictwach od "Chimery" wzwyż, bo w ogóle nie słyszałem, o tyle według mnie wcześniejsze nagrania wywołują mieszane uczucia. Przede wszystkim trzeba rozgraniczyć "stare" Mayhem od "nowego", bo tak naprawdę to dwa różne zespoły, niemal różni ludzie, różna muzyka. DMDS jest z perspektywy czasu płytą dobrą, ale nic poza tym i nawet w porównaniu z innymi ówczesnymi wydawnictwami różnych kapel nie wybija się szczególnie ponad przeciętność. Z kolei GTOW jest dla mnie świetnym materiałem, ale kompletnie nieporównywalnym z debiutem i nie oszukujmy się, black to taki niekonwencjonalny. Niektórzy stwierdzają nawet, że to nie black. Mnie najbardziej do gustu przypadł "Wolf's Lair Abyss", materiał krótki ale treściwy. Cały zespół to jednak w porównaniu z szumem, który jest wokół niego, przerost formy nad treścią, jest wiele ciekawszych kapel, którymi się nikt tak bardzo nie podniecał.
Pentagram Burns
Napisane:
7 paź 2010, 08:18
Właśnie, no - co to jest black konwencjonalny? W pewnych kwestiach nie trudno nie zgodzić się przedmówcą, samobójstwa, zabójstwa... i że jest wiele ówcześnie lepszych płyt (kwestia gustu). Jednakże według mnie Mayhem złej płyty nie nagrał, a czy jest to black metal konwencjonalny, czy nie, czy w ogóle nie jest, nie obchodzi mnie to. Mnie się podobał, podoba i nie ma to nic wspólnego i nie miało ze swego rodzaju modną popularnością. Blasphemer odszedł i to jest wielka strata dla zespołu.
Borsuk
Napisane:
7 paź 2010, 18:53
Dołączył(a): 19 mar 2007, 01:42 Posty: 1282 Lokalizacja: Krak-off
BTW Atilla w wywiadzie tuż po wydaniu Ordo powiedział, że już dawno Mayhem nie jest zespołem black metalowym.
Dla mnie mayhem mogłby nie istnieć przed Wolf's Lair....
_________________ OH FUCK! - An exclamation of immense frustration and awe an overpowering catastrophe that is about to happen.
Pentagram Burns
Napisane:
9 paź 2010, 05:52
Borsuk napisał(a):
BTW Atilla w wywiadzie tuż po wydaniu Ordo powiedział, że już dawno Mayhem nie jest zespołem black metalowym.
Dla mnie mayhem mogłby nie istnieć przed Wolf's Lair....
Na szczęście było inaczej : Oni tak kcieli być blackmetalowi dawniej, że teraz to nie kcą, bo teraz bycie blackmetalowym polega na opowiadaniu, że już się nie jest blackmetalowym, no