lubie Metallice nie dla tego, że znam mało zespołów, tylko dla tego że podziwiam Kirka i Jamesa jako gitarzystów...a że sie ucze grac na gitarze to się zainteresowałem się tym zespołem noi uzależniłem się:) możliwe że gdybym poznał więcej zespołow to zmieniłbym zdanie ale póki co kocham ten zespół!!
A takie gadanie, że nie można się zakochac w Metallice jest chyba nieco na wyrost. Ja słucham Metallici 12 lat i cały czas bardzo cenię ten zespół. To czy ktos pokocha ten zespół zależy tylko od personalnych predyspozycji, sentymentu i innych takich Zespół jest świetny, jako pierwszy zagrał muzyke która zdefiniowała w pewnym stopniu thrash. Obok niego oczywiście stoi masa zespołów na równie wysokim poziomie, więc jak już pisałem wybór tej naj jest osobistą sprawą.Ale oczywiście wcześniej trzeba przesłuchac chociaż te najważniejsze grupy
Shanner
Napisane:
2 lis 2006, 18:40
A tu się nie zgodzę... Load i ReLoad jest niemal taki sam... mimo to dużo bardziej cenie sobię ReLoad
Bo pochodzą w zasadzie z jednej sesji nagraniowej
Aurinko
Napisane:
3 lis 2006, 15:34
Dołączył(a): 29 wrz 2006, 19:54 Posty: 564 Lokalizacja: wsi spokojna...
Shanner napisał(a):
Metallika rocks Uwielbiam ten zespół od pierwszej do ostatniej płyty. Każda jest inna i każda ma swoje oryginalne brzmienie.
Po pierwsze: cześć Krzysztofie, byś się przywitał najpierw a nie od razu Metallica
Po drugie: w zasadzie od Metalliki zaczynałam słuchanie muzyki innej niż serwują nam media (łoj,kiedy to było ) i mam do nich sentymant mimo że ostatnio jakoś mniej słucham...
_________________ wszechobecny chaos, niedbałość o całość, jak i o szczegół.
Tak, Metallica to klasyk. Mi osobiście podobają sie (najbardziej) dwie płyty, a mianowicie, niezpomniene "Kill'em All" i jeszcze piekniejsza "Symphonia i Metallica" z Michaelem Kamen! Nie moge znieśc tylko jedniego utworu "Nothing Else Matters". Chce mnie trafić gdy tylko usłysze kawałek! Jakiś uraz z dzieciństwa
Lepiej przemilczę temat płyty "St. Anger". Powiem tyle, że jest to jeden wielki kicz!
Metallica od początków swego grania, do dnia dzisiejszego posiada klasę (nie wspominam o wpadce z "St. Anger"). Jest zespołem o dużej popularności oraz akceptacji, co nie czesto się zdarza. Słucham ich od niepamietnych czasów i nadal mi jej za mało.
Zostaje teraz jedynie pogratulowac Kirkowi Hammett synka
rais
Napisane:
14 lis 2006, 22:53
walpurgi napisał(a):
Tak, Metallica to klasyk. Mi osobiście podobają sie (najbardziej) dwie płyty, a mianowicie, niezpomniene "Kill'em All" i jeszcze piekniejsza "Symphonia i Metallica"
No nic dodać nic ując.. Ale "nothing else matters" lubie posłuchać (nie zaczęsto oczywiscie bo co za dużo to nie zdrowo) Metallicy słucham już od 5 lat i jeszcze mi się nie znudziła dlatego duży + dlatego Nich
a ja nie rozumiem czemu wszyscy sie czepiają St.anger?! Ja zacząłem słuchać tego zespołu "na poważnie" własnie po usłyszeniu tej płyty! Frantic i Unname feelings to jedne z moich ulubionych piosenek Metalliki...no ale cóż, jak widać gusta są różne
Krieger
Napisane:
30 lis 2006, 23:54
Dołączył(a): 21 maja 2006, 17:03 Posty: 1364 Lokalizacja: Kraków - Kulturalna Stolyca Polski
master666 napisał(a):
Unname feelings
the unnamed feeling także ja podziwiam przyznam ci szczerze. Ale moim zdaniem chodzi o płytę jako całośc. A kiedy spojrzymy z tej perspektywy nie jest już tak fajno.
_________________ "...W regulaminie forum.heavymusic.pl jest napisane, że kto jedzie na moderatorów ten ma prze**BANe..." ;)
No w sumie jeśli chodzi o całość to faktycznie musze się z Tobą zgodzić:P Ciesze się że jest ktoś kto lubi chociaż tą piosenke ze St.Anger Master of Puppets żądzi!!