Widze, że forum nie dorobiło się jeszcze tematu o rzeszowskim potworku.
Zespół gra klasyczne stare heavy. Do bólu klasyczne. Jak ktoś lubi klimaty lat 80 MonstruM będzie w sam raz dla niego. Żadnych eksperymentów z samplerami, orkiestrami hipchłopami itp. Po prostu stare dobre heavy.
No i wszystkie teksty są po polsku, co z jednej strony uławtia ich zrozumiemie, a z drugiej sprawia, zę dziwnie się słucha bzdur, któe po angielsku wydawaly się brzmieć sensownie.
Do tej pory wydali 2 płyty: "Za horyzontem ciszy" oraz "VIII dzień tygodnia" oraz 3 demka. Demka można pobrać ze strony: http://www.monstrum.pl/
Zachęcam do zapozmania sie z zespolem gdyż warto
Reaper
Napisane:
30 sty 2007, 15:01
Dołączył(a): 21 maja 2006, 20:13 Posty: 1471 Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
no a nawiazujac tak scislej do tematu to Monstrum spoko zespol, VIII dzien tygodnia wcale straszny nie jest, znajdzie sie kilka mocarnych kawalkow, jak chociazby otwieracz
Reaper
Napisane:
30 sty 2007, 16:43
Dołączył(a): 21 maja 2006, 20:13 Posty: 1471 Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
kozak napisał(a):
Chyba o, papiez nie żyje
smiej sie z siebie przeczytaj tekst tego tandetnego kawałka.
Zespół znam i lubię. Podoba mi się że grają właśnie takie stare dobre heavy. Mam dema i płytkę za horyzontem ciszy. Lubię kawałki Galaktyczny szlak i Zamknięty w posągu złudzeń.
Na koncertach świetnie się spisują. Hehe zawsze grają ''Fear of the dark''.
Requiem
Napisane:
3 lut 2007, 18:00
Dołączył(a): 23 gru 2006, 12:00 Posty: 138 Lokalizacja: Z wyobraźni
Ja znam tylko "wolności smak" i moze być.
Słyszalam jeszcze jakiś utwor,sumienie,czy cos takiego i glupawo koleś śpiewał :]
_________________ Treat me like a prisoner
Treat me like a fool
Treat me like a loser
Use me as a tool
Face me till I'm hungry
Push me in the cold
Treat me like a criminal
Just a shadow on the wall
Wspaiały zespół... nie słyszałem nowej płytki ale pierwsza przypadła mi do gustu bardzo... poznałem ostatnio i muszę wam powiedzieć że przebił Gods of War - Manowara... ale to chyba normalka. Ale niech mi ktoś powie... skąd pochodzi utwór sumienie... bo nie ma go na stronie Monstrum w Dyskografii...
wieje od typów lasem i tyle.
a nagranie numerów dla papieża i hymnu dla żużlowców (prawie jak rubik ) to totalna porażka, BOJKOT
Maharet
Napisane:
9 wrz 2007, 14:16
Dołączył(a): 23 sie 2006, 23:53 Posty: 549 Lokalizacja: Jasło/Kraków
Cytuj:
Na koncertach świetnie się spisują. Hehe zawsze grają ''Fear of the dark''
Nie zawsze, nie zawsze. W Bieczu, w lutym tego roku nie grali.
Monstrum lubię za dema i pierszy album oraz z racji patriotyzmu regionalnego. Dobry heavy, ale studyjnie brakuje im "kopa". Koncertowo są głośniejsi, zadziorniejsi i ogólnie znacznie lepiej brzmią.
Dla mnie jedzie tanim disco . Nie znam za dużo ani nie widziałem na żywo, ale to co słyszałem to sam słodzik i p2p2.
_________________ If you're lookin' for some action,
Runnin' against the tide.
Feel like causin' some destruction,
Spend some electric nights,
on the danger line.
Maharet
Napisane:
11 wrz 2007, 15:56
Dołączył(a): 23 sie 2006, 23:53 Posty: 549 Lokalizacja: Jasło/Kraków
Szreder napisał(a):
Nie znam za dużo ani nie widziałem na żywo, ale to co słyszałem to sam słodzik i p2p2.
Ano, pierwszy album całkiem w porządku. Drugi to porażka trochę... :]