tak szukam i szukam czy ktos napisał cos o tym zespole i się niesttey nie doszukałam:) noa le nie bądzcie źli:PP
mi tezzespoł prawde mówiąc smakowicie przypadł do gustu swetna muzyka można się zanurzuyć w całości w niej nie odsłanijąc nawet czubka głowya wokal mmmmm pożerający
a co Wy o tym zespole sądzicie?
_________________ czerwone róże to kwiaty wszytskich romantyków....
tak, zespul bardzo ciekawy muzycznie chodz najlepszym ich dokonaniem moim skromnym zdaniem jest wolfheart
_________________ +Rebel Extravaganza+
Krieger
Napisane:
20 lis 2006, 00:06
Dołączył(a): 21 maja 2006, 17:03 Posty: 1364 Lokalizacja: Kraków - Kulturalna Stolyca Polski
Satyr69, a znasz Irreligious? Na tej płycie imo przoduje opium...
A co do samego zespołu, no zaczynałem od niego i mu podobnych, sentyment.
_________________ "...W regulaminie forum.heavymusic.pl jest napisane, że kto jedzie na moderatorów ten ma prze**BANe..." ;)
walpurgi
Napisane:
20 lis 2006, 00:26
świetnie, że ktos pamięta o takim dobrym zespole.
co prawda niewiele go znam bo tylko z płyty "Darkness and Hope" jednak po pierwszych utworach wiedziałem, że jest to kapela godna uwagi.
Krieger
Napisane:
20 lis 2006, 00:28
Dołączył(a): 21 maja 2006, 17:03 Posty: 1364 Lokalizacja: Kraków - Kulturalna Stolyca Polski
walpurgi, no nienajlepsza płyta ci się trafiła, pokochasz moonspella za wolfheart i i irreligious skoro nawet darkness and hope ci się podoba. Powodzenia w poznawaniu...
_________________ "...W regulaminie forum.heavymusic.pl jest napisane, że kto jedzie na moderatorów ten ma prze**BANe..." ;)
walpurgi
Napisane:
20 lis 2006, 00:34
a podziękować. mam tylko nadzieję, że znajdzie się więcej słuchaczy moonspella.
ÂŚredniawa... Parę dobrych płyt, parę słabych. "Sin/Pecado" to bezpłciowe smęcenie, za to "Wolfheart" wypada nawet nieźle.
Trochę mnie zaskoczyli Memorialem (nowy albumik), który prezentuje się bardzo dobrze.
20 lis 2006, 17:23
Krieger mi także się podoba opium ale także the hanged man opus diabolicum zresztą ten zespoł w całosici jest wspaniały:)
_________________ czerwone róże to kwiaty wszytskich romantyków....
Kiedy w 199którymś ;p buchnąłem kuzynowi płytkę Irreligious, to już została u mnie i słucham jej do tej pory. Tzn. podoba mi się I muszę przyznać, do tej pory nie słuchałem innych płyt Moonspella (parę kawałków z Sin/Pecado i 'Everything invaded'). Tak czy inaczej, podoba mi się.
_________________ Zbanuj mnie KURWO jeśli masz zły dzień.
Ocena płyt .
Wolfheart-5
Irreligious-7.5
Sin / Pecado-8
The Butterfly Effect-9(mam duzy sętymet bo to jedna z pierwszych płyt metalowych które słyszałem)
Darkness And Hope-6
The Antidote-6.5
Memorial-4 co to ma być !!!!
Hlidskjalf
Napisane:
28 sty 2007, 22:56
Wolfheart to moja ulubiona plyta. (a generalnie mam duzy SĂTYMĂT do Moonspella
_________________ Ja po jednej, ja po drugiej stronie mojego mopsożelaznego piecyka.
maestus
Napisane:
30 sty 2007, 07:14
czepiacie się. Nowe płytki też da się słuchać np tytułowy kawałek Darknes and hope. Portugalski metal rządzi xP
_________________ Co mnie nie zabija, wzmacnia mnie
Emef
Napisane:
11 mar 2007, 21:00
Dołączył(a): 7 mar 2007, 18:54 Posty: 3379 Lokalizacja: się biorą dzieci?
Dick napisał(a):
nawet lubię
Ocena płyt . Wolfheart-5 Irreligious-7.5 Sin / Pecado-8 The Butterfly Effect-9(mam duzy sętymet bo to jedna z pierwszych płyt metalowych które słyszałem) Darkness And Hope-6 The Antidote-6.5 Memorial-4 co to ma być !!!!
Ten jak zwykle te oceny...
Moonspell to jeden z moich ulubionych zespołów. Zwrócćie uwagę jak dobrze łączy style. W twórczości Moonspell jest wiele wpływów: zaczyna się od gotyckiego podłoża, na które muzycy sieją doom, black, folk, a nawet trochę rock'n'rollowego luzu się znajdzie (zwłaszcza na "Wlfheart", że np. "...Of Dream And Drama" tylko wymienię).
_________________ Jeśli uważasz, że jesteś w stanie w jakikolwiek sposób pomóc w rozwoju HeavyMusic.pl - odezwij się.