forum HeavyMusic.pl

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę
Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 sie 2009, 12:01

Datowy zbieg okoliczności, koncert był 25 lipca, a wczoraj był 25 sierpnia, czas zapierdziela, ale podekscytowany jestem dalej tak samo :D Z tym występem faktycznie było w cholerę komplikacji, w końcu przejechać całą Polskę po nic byłoby chyba najgorszym koncertowym interesem życia ;) ale udało się, jak dzień wcześniej, wokalista bodajże Flapjack, powiedział, że sprzęt Motora jest już w Szymanach, byłem spokojniejszy, a hektolitry piwska pomagały znieść napiętą atmosferę ;) Lemmy żyje razem z jego nieśmiertelnym Rickenbackerem, koncert zajebisty, solówka na perkusji rozpierdziela jak zawsze. Phil zmieniał gitary niemal, co kawałek, a i tak na każdej grał jak trzeba, czyli w stylu Motorhead ;) Na Whorehouse blues miałem ciarki na ciele, nie podejrzewałem,że to zagrają, zwłaszcza,że kawałek typowo bluesowy i zdecydowanie odróżnia się od reszty, ale charczenie Lemmy'ego przeplatane harmonijką też potrafi zrobić wrażenie, zresztą to Motorhead, albo sie czuje ten klimat albo spierd... :)
No Grzegorz jest co żałować, Just 'Cos You Got The Power też świetnie zagrane, poprzedzone pytaniem Lemma, czy lubimy polityków, na szczęście wrzask: "Noooooo!!" i tłum podniesionych rąk z opuszczonymi w dół kciukami przekonał go, że za nimi nie przepadamy i z jakże brudnym sumieniem mogli rozpocząć kawałek ;)
Ja koszmarnie żałuję koncertu Down, na którym z wielu przyczyn nie mogłem być, na szczeście Motor mi to zrehabilitował, mam nadzieję,że ekipa Anselmo jeszcze do nas wróci, w końcy chyba im się podobało, z tego, co słyszałem, nie? :) Na Motorhead w Polsce już nie liczę, ale jak ktoś stąd wybierałby się za granice to chętnie to przedyskutuję ;]

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 25 lip 2010, 17:30

Kiedy będzie wreszcie ten pieprzony film o Lemmym. Jego autobiografia powaliła mnie na kolana, a teraz przy zapowiedziach do filmu leje mi się ślina z ryja. Czekam na ten film bardziej niż na Slow Southern Steel

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 30 lip 2010, 11:43

Cytuj:
Jego autobiografia powaliła mnie na kolana

Jak i mnie.

Na film tez czekam, a juz zupelnie o nim zapomnialem.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 3 kwi 2011, 15:41

Słyszał już ktoś "The World Is Yours"?

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 3 kwi 2011, 23:32

No pewnie, tylko nikt nie pisze, bo i tak wiadomo, jak to brzmi ;)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 4 kwi 2011, 12:27

w każdym razie brzmi lepiej niż "Motorizer" ;)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 5 kwi 2011, 11:16

Chyba się zgodzę. Nowa przykuła moją uwagę na dłużej, niż Motorizer, z którego pamiętam teraz tylko cztery pierwsze utwory ;)

Offline Zobacz profil

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę
Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1