Kocham wszystkie plyty bez wyjatku!!!!!!!! kiedys uwazalam MDB za nudnawy zespol ,nie rozumialam chyba tej muzyki, albo musialam dorosnac ??? ))) Teraz nie moge rzyc bez glosu Aarona!!! koncza prace nad nowa plyta!!!! juz sie slinie
"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości." Terry Pratchett.
_________________ prawa lewa prawa prawa lewa prawa lewa lewa
Floe
Napisane:
4 maja 2008, 17:46
Dołączył(a): 8 sie 2006, 18:21 Posty: 1410 Lokalizacja: z drzewa
Freva napisał(a):
Teraz nie moge rzyc bez glosu Aarona!!! koncza prace nad nowa plyta!!!! juz sie slinie
Emef ma rację, rzyć to dupa
Co potwierdzam jako ekspert od wulgaryzmów i wyrażeń nacechowanych negatywnie in spe.
A ja ciągle uważam, że o ile growl Aaronowi wychodzi nieźle, o tyle jego czysty wokal to totalna porażka. Porównać go mogę (pardonez moi, Bastet ) z marcującym kotem, podobne tony z siebie wydaje.
A ja wlasnie growlu Aarona nie lubie... malo 'mocy' w sobie ma Kiedys w sumie bylo nieźle, ale z wiekiem coraz gorzej za to w czystych wokalach jest coraz lepszy ^^ I w sumie Twoje porównanie Floe, było całkiem tafne xD Jednak nie zmienia to faktu ze strasznie mi sie taki spiew podoba^^
_________________ M.
Superun
Napisane:
14 maja 2008, 17:42
Hmm My Dying Bride znam chwilowo tylko kilka kawałków. Zespół naprawdę wyśmienity Aaron tworzy niesamowity klimat, co z tego, że jego zdolnościom wokalnym można trochę zarzucić zapytam tu znawców: który album jest taki najbardziej "ciemny"? Który najcięższy? Czego powinienem na początek unikać? z góry dzięki za odpowiedzi [heh, i tak napewno w końcu wszystkie poznam ]
Floe
Napisane:
14 maja 2008, 17:49
Dołączył(a): 8 sie 2006, 18:21 Posty: 1410 Lokalizacja: z drzewa
Superun napisał(a):
Czego powinienem na początek unikać?
The Light at the End of the World. IMHO największa kicha, jaką udało im się spłodzić
Superun napisał(a):
który album jest taki najbardziej "ciemny"? Który najcięższy?
To zależy, co rozumiesz poprzez "ciemny". MDB nagrywała w tak rozmaitych klimatach, że można stracić głową. Wczesne nagrania (As the Flower Withers, Turn Loose the Swans) są np bardzo ciężkie i przytłaczające. Później radosna ekipa zaczęła ostro kombinować, do tego stopnia, że niektórzy uważają ten zespół za gotycki (ale Ci słyszeli chyba tylko Like Gods of the Sun). No, i do tego jeszcze niemalże awangardowa, progresywna 34.788%... Complete, przez część fanów wyklęta. (I kij z tym, ja tam lubię ten album )
A i tak nie zmienię zdania, że Saturnus od My Dying Bride gra dużo lepiej
Dołączył(a): 7 mar 2007, 18:54 Posty: 3379 Lokalizacja: się biorą dzieci?
Superun, na początek zarzuć może "The Dreadful Hours", wydaje mi się, że ten krążek jest dość przystępny, a do tego dobrze ilustruje styl grupy.
Co ważne: jest także moim ulubionym wydawnictwem grupy
_________________ Jeśli uważasz, że jesteś w stanie w jakikolwiek sposób pomóc w rozwoju HeavyMusic.pl - odezwij się.
Superun
Napisane:
15 maja 2008, 13:37
Wielkie dzięki za odpowiedzi, postaram się jak najszybciej przesłuchać tych albumów
Cytuj:
Co ważne: jest także moim ulubionym wydawnictwem grupy
To napewno sie nie zawiodę na tym nagraniu, gdyż czytając od jakiegoś czasu to forum doszedłem do wniosku, że mamy dość podobny gust muzyczny jeszcze raz dzięki, jak tylko posłucham dam znać o swoich przmyśleniach!
jedna z moich ukochanych kapel doomowych Aaron mistrzem ,a kto nie szanuje temu w ryjas
Aisak
Napisane:
16 lis 2008, 19:10
Dołączył(a): 16 lis 2008, 18:31 Posty: 21 Lokalizacja: Wrocław prawie
Dopiero się wkręcam w MDB, ale widzę że to naprawdę świetny zespół. "Catherine Blake", "Love's Intolerable Pain", "One Of The Beauty's Daughter", " A Kiss To Remember", "Black Heart Romance"... A co dopiero "Roads", cover Portishead;) Ach, ta melancholia!;)
_________________ Według japońskich naukowców jedynymi angielskimi słowami, które potrafi poprawnie wymówić twoja babcia, są imiona bohaterów "Mody na sukces".
Dudek
Napisane:
18 lis 2008, 10:06
Osobiście najbardziej pasuje mi środkowy okres działalności kapeli, od Turn Loose the Swans do 34,788%. Od wydania "the light..." absolutnie przestałem śledzić dokonania Aarona&co, każda kolejna płyta była kalką poprzedniej. Po wydaniu 34,788 miałem nadzieję, że pójdą kierunku mieszania 34,788% z "the angel...", jednak zawiodłem się. Kolejne wydawnictwa były płytkie i bez polotu. Przy słuchaniu "dreadful...", "songs..." czy "a line of..." już nie miałem takich ciarek jak przy słuchaniu "turn.." czy, imo najlepszej ich płyty, "the angel..."
Lubię wrócić od czasu do czasu do MDB, jednak abym ponownie w nich uwierzył, musieliby nagrać coś naprawdę fenomenalnego.
'For Lies I Sire' 23.III.2009 nowy album My Dying Bride
Już nie mogę się doczekać. Zapowiada się kolejny kawałek porządnej muzyki, ciekawe w która stronę teraz powędrują. Chociaż mam nadzieje, ze zostanie utrzymany poziom z A Line of Deathless Kings i dodana nuta z The Angel and the Dark River.
1. Fall With Me
2. My Body, A Funeral
3. The Lies I Sire
4. Bring Me Victory
5. Echoes From A Hollow Soul
6. ShadowHaunt
7. Santuario Di Sangue
8. A Chapter in Loathing
9. Death Triumphant
Interpunkcja... Post pisany ciągłym tekstem, bez znaków interpunkcyjnych, naprawdę ciężko się czyta... Pozdrawiam, Zapata
Ostatnio edytowano 24 sty 2009, 11:53 przez Davidian, łącznie edytowano 2 razy
Na koncert MDB na Brutalu poszłam z dwóch powodów. a) bo wszyscy wokół pieprzyli, jaka to fajna kapela, a że nie znam ich muzyki kompletnie, uznałam, że warto poznać b) bo nie miałam nic lepszego do roboty. Spodziewałam się, że zasnę po kilku numerach. To, co tam przeżyłam, wymyka się słowom. Nie koncert, a misterium. Potężne doznanie, w którym uczestniczyło kilka tysięcy ludzi, ale każdy osobno. Atmosfera, bas pulsujący zgodnie z tętnem, wdzierające się w głąb duszy skrzypce. Coś, co zapiera dech w piersiach. Ludzie płakali na tym koncercie, odpływali, roztapiali się w muzyce. My Dying Bride wymusili takie skupienie i taki zachwyt na kilku tysiącach ludzi, jakiego nie widziałam do tej pory na żadnym koncercie. Na scenie wił się brzydki jak sztuka współczesna, chuderlawy, wymięty typek, który zamiast śpiewać - miauczał. I ten typek sprawił, że nie mogłam oderwać od niego wzroku. Charyzma tak potężna, że skłania deszcz do padania w górę.
Po powrocie do domu rzuciłam się od razu na muzykę MDB. Rozczarowanie. Nuda. Wszystko rozwlekłe i bez wyrazu, poza kilkoma utworami. Nie mówi do mnie.
Jeśli w okolicy zagra kiedyś MDB, to będę na tym gigu pierwsza. Ale w domu ich słuchać nie zamierzam. Co za dziwny zespół.
_________________ "I Anioł w biel odzian otworzył Żelazną Księgę i piąty jeździec wyruszył w rydwanie płomiennego lodu, i słychać było łamanie praw i pękanie więzów, a tłumy zakrzyknęły: O Boże, teraz naprawdę mamy kłopot!"
opelrodker
Napisane:
17 sty 2012, 11:48
Dołączył(a): 17 sty 2012, 11:48 Posty: 2 Lokalizacja: Costa Rica
Murdoch przyzwyczaił swoich czytelników aż do myślenia, że podczas gdy ktoś się horrendalnie wywyższa owo trzeba go obalić. W tym momencie może tenże sam paść jego ofiarą - uważa medioznawca dr hab. Maciej Mrozowski. Podczas gdy mówi, afery medialnej na skalę owej rozprawie jeszcze nie było.
- Można powiedzieć, że przypadek Ruperta Murdocha owo ilustracja klasycznego prawa przechodzenia ilości w jakość. Trafy nadużyć w mediach powtarzały się w przygody, są one nawet epidemiczne natomiast o nich się co jakiś okres mówi. Jednakże przychodzi chwila, że matki czegoś dosyć - ocenia Mrozowski, profesor Uniwersytetu Warszawskiego natomiast Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej Sprawa Ruperta Murdocha rozpoczęła się odkąd ujawnienia praktykdarmowe gry pracowników adiustacji kuriera "Nowość of the World", którzy dla zdobycia danie włamywali się aż do poczty głosowej różnych osób. "NotW" jest oskarżany o podsłuchiwanie m.in. celebrytów, straw przestępstw, zaś także członków familij żołnierzy poległych w Afganistanie a Iraku. Teraz wprawdzie na wiodący prym odwzorowanie wybijają się związki magnata prasowego spośród politykami. Na przestrzeni wtorkowego przesłuchania przy użyciu komisję parlamentarną Murdoch mówił o swoich kontaktach z trzema minionymi premierami. Chociaż zaangażowanie niestateczne Murdocha nie było szarada, aktualnie, w połączeniu ze obciachem podsłuchowym w pewnej z jego gazet, stało się wsparcie uniwersalnej niechęci aż do rekina. - Szyk średnia zaczęła odczuwać w periodzie kryzysu pewne zagrożenia zaś związane z tym frustracje. Gdzieś należy skanalizować te ekscytacje. Być może on stał się poniekąd ofiarą tych narastających frustracji. Posunął się wewnątrz hen oraz odpowiednio jest mu przyłożyć ze względów etycznych, zaś jednocześnie można wskazać, że owo tacy jak on psują nam społeczeństwo - tłumaczy medioznawca. Mrozowski podkreślił, że prócz premierem Włoch Silvio Berlusconim, kto jest chód pó˙niej, bo żywo działa w taktyki zaś doszedł aż do szczebla premiera, Murdoch jest jedynym potentatem na bazaru światowych publikatorów, kto zachowawczo buduje nieautorskie imperium oraz związane z nim wpływy. - Prócz tym wykazuje się butność, jeśli chodzi o własny światopogląd. Uważa, że wszyscy mają myśleć właściwie gdy on, ponieważ tylko wtenczas świat będzie szczęśliwy. W Ameryce mają go dosyć ze względu na telewizornie Fox, jaka popierała Busha a w pewnym sensie pomogła wmanewrować obrębek w wojnę iracką. Oszukiwała widzów, pokazując, że nie ma żadnych wątpliwości, iż Saddam Husajn ma broń masowego rażenia - filmy powiedział Mrozowski. Jego według, brytyjska publiczność ma dosyć nie tak duża liczba tabloidów, jednakże nierzeczonego, że ktoś kto tworzy imperium tabloidów ma być doradcą nietaktownym, ma być opiniodawc¹ arystokracyj nieuprzejmych. To nie przystaje do współczesnych kanonów i kojarzy się nieco z niegdysiejszym przygodami, analogicznymi do niniejszej opowiedzianej w celuloidzie "Obywatel Kane" Orsona Wellesa. No podczas gdy gieroj filmu kończy sam jeden tudzież w niełasce, w rzeczy samej być może chwilowo, społeczeństwo brytyjskie chciałoby ukarać Ruperta Murdocha. - Poniekąd owo jest asercyj szczęście tabloidów, lansujących tezę, że podczas gdy ktoś się aż strach wywyższa owo trzeba go obalić. Murdoch aż do nieniniejszego przyzwyczaił swoich czytelników zaś aktualnie może sam paść ofiara takiego myślenia - zaznaczył medioznawca. Te społeczne klimaty tworzą atmosfera aż do działań statecznych. - Wydaje się, że owo trochę przypomina polska aferę "Rywingate" natomiast że opozycja polityczna istotnie będzie naciskać na Camerona zaś w rzeczy samej będzie wokół niego budować atmosferę podejrzliwości, że Stronnictwo Zacofana zdecyduje się zmienić wodze, ponieważ jeśli rzeczonego nie zrobi może ponieść długofalowe krzywdy wyborcze - ocenił Mrozowski. W przeszłości, według medioznawcy, nie było machlojek związanych ze stykiem publikatorów zaś władzy na taką skalę kiedy sytuacja Ruperta Murdocha. Słynny William Randolph Hearst, uważany w środku archetyp herosa obrazu "Obwatel Kane" amerykański panisko prasowy tudzież jeden z luminarzów formuły tabloidów miał ambicje niestatecznego, jednak jego operacja się nie powiodły. Próbował jego osoba zresztą raczej robić karierę kawa na ławę, niż ukradkowo wpływać na władze. Axel Springer, artysta niemieckiego koncernu medialnego, edytor tabloidu "Bild-Zeitung" (w tej chwili "Bild") również lansował w swoich lekturach materialna wizję kurtuazyjna w terminach Adenauera. "Prasa Springera były ciężko prawicowe tudzież upolitycznione. Tymczasem to też były nadzwyczajnego smykałka. Rodziło się państwo niemieckie, które było od momentu początku atakowane za pośrednictwem marksistów. Trwała nieinteresowna walka" - podkreślił mediozawca. - W STANY ZJEDNOCZONE cieszący się popularnością jest asercyj wypadek Katharine Meyer Graham, naczelnej "The Washington Post". SPOŚRÓD tym że jej przykład jest owocny. Uczestniczyła w machlojki Watergate, niemniej jednak ujawniając tajnego działania władz, co skończyło się obaleniem prezydenta Nixona. Czasopismo wyszła spośród nierzeczonego w renomy sławy - dodał Mrozowski.
Rzecznicy krajów UE w Brukseli uzgodnili dzień dzisiejszy grzywna w celu Komisji Europejskiej na pertraktacje z Turkmenistanem i Azerbejdżanem umów na dostawy gazu dla gazociągu Nabucco. Oficjalne zatwierdzenie mandatu nastąpi we wrześniu - podała polska prezydencja.
- Eksponenci oficjalnie zatwierdzą grzywna w pierwszej połowie września - powiedziała rzeczniczka stałego poselstwa Język ojczysty obok UE Renata Bancarzewska. W dalszym ciągu upoważnienie pozycjonowanie stron gwoli KE na prowadzenie konwersacyj gazowych spośród Azerbejdżanem zaś Turkmenistanem, określające koñce i degenerat negocjacji, zatwierdzić muszą jeszcze ministrowie skrajów UE, co nastąpi najprawdopodobniej również we wrześniu oraz w owym czasie ruszą negocjacje. Niewykluczone, że temat dostaw gwoli Nabucco pojawi się na sekcji wrześniowego szpicu Partnerstwa Nieorientalnego w Warszawie, dokąd reprezentowana będzie asercyj Komitet Europejska. Azerbejdżan jest pewnym z kantów objętych Partnerstwem. Polsce, sprawującej chwilowo prezydencję, zależało na kiedy najszybszym uzgodnieniu mandatu dla KE, ponieważ wzorzec gazociągu Nabucco, kto ma połączyć UE z kaspijskimi złożami gazu, to flagowy, choć opóźniony algorytm zwiększający bezpieczeństwo energetyczne UE. Nabucco ma bowiem zmniejszyć uzależnienie Europy odkąd dostaw ruskiego trunku. - Bezpieczeństwo energetyczne to przywilej niekrajowej prezydencji, więc zrobiliśmy dużo w nierzeczonej sprawie - przyznało źródło zbliżone aż do naszej prezydencji. Jednak to Komisja Europejska będzie negocjować ustalenie dla Nabucco z brzegami, jakie są właścicielami pewnych spośród największych złóż gazu na świecie. - Owo Komisja będzie negocjować umowy z Azerbejdżanem i Turkmenistanem. Tak aby mieć uprawnienia negocjacyjne, potrzebujemy mandatu ze okolica rady UE - powiedziała rzeczniczka KE ds. swadzie Marlene Holzner. Konstrukcja Nabucco ma się rozpocząć w 2013 roku, zaś od momentu 2017 roku rurociągiem ma popłynąć alkohol z terenu Bezdna Kaspijskiego, z wykorzystaniem Turcję, Rumunię oraz seo Bułgarię, aż do Europy Środkowej. Zwroty adaptacji były nieraz przekładane. KE była oskarżana o nieskuteczność zaś bezradność, zwłaszcza w licu konkurencyjnego szkicu South Stream z udziałem Gazpromu. Ma jego osoba odkąd końca 2015 roku, kiedy będzie zdecydowana seo niepewna z jego planowanych czterech nitek, zaopatrywać w język puszkina procenty okcydentalna i południową część Europy. Z chronologii gazociągiem Nabucco w 2017 roku winny popłynąć pierwsze danie dostawy spirytusu z Azerbejdżanu, Iraku i Turkmenistanu, początkowo w ilości około 10 mld metrów sześciennych gry online na rok. W ciągu trzech aż do czterech latek przepustowość mogłaby wzrosnąć aż do około 30 mld metrów sześciennych. Udziałowcami całego przedsięwzięcia jest w równych częściach sześć organizacyj energetycznych: austriacka OMV, niemiecka RWE, węgierska MOL, rumuńska Transgaz, bułgarska BEH oraz turecka Botas.
Zatrzymanie byłego dowódcy Serbów chorwackich, zbrodniarza militarnego Gorana Hadżicia owo włości wiadomość gwoli ludzkości, świata, tymczasem przede wszystkim w celu Chorwacji - powiedziała dziś w Warszawie chorwacka premier Jadranka Kosor.
Gdy podkreśliła Kosor na konferencji prasowej po zgromadzeniu spośród premierem Donaldem Tuskiem, Hadżić jest dłużny tysięcy ofiar. - Był jednym spośród tych, którzy jednolicie zaś z oddaniem na nieszczęście realizowali wielkoserbską politykę prezydenta Slobodana Miloszevicia a politykę, jaka miała zniszczyć wsio, co chorwackie. Najlepszym przykładem niniejszego było miasto Vukovar - mówiła prezes rady ministrów.
Zeszły złoczyńca w rękach policji
Jan Piekło, szef Fundacji Współpracy Polsko-Ukraińskiej PAUCI, który w latach 90. relacjonował na łamach „Tygodnika Powszechnego” wojnę w Bośni tudzież Hercegowinie wydał opinię o zatrzymaniu zbrodniarza z okresów kampanii w antycznej Jugosławii, byłego przywódcy Serbów chorwackich Gorana Hadżicia.
- Uwięzienie Hadżicia jest konsekwencja podjętej wcześniej woli, że Serbia chce być w Zgodzie Europejskiej. (Współpraca Serbii spośród trybunałem ONZ w Hadze pozostaje zasadnicza materia na procedurze nierzeczonego państwa aż do członkostwa w UE). Jak finalizują się historia europejskiego członkostwa Chorwacji, Serbowie zdali siebie sprawę spośród owego, że w wytworu narodowej burzy, którą rozpętał Slobodan Miloszević stracili pragmatycznie ogół, łącznie spośród włość reputacja. Hasło "wysoka Serbia" przełożyło się na "raz za razem mniejsza Serbia. Arystokracji grzecznego doszły do wniosku, że to nie jest właściwa wyjście i należy zrobić wszystko, aby nie dać całkowicie wyprzedzić się Chorwacji, oraz w przyszłości być członkiem Sztamie Europejskiej. Owo jest mapa, który jest w rzeczonej chwili realizowany. Zaczął się on od chwili wydania jakiś okres niniejszemu Miloszevicia. Chodzi o to, żeby nie zostawić Serbii w niniejszej maluczkiej orientacji, w której ciągle znajdują się np. Ukraina zaś Mołdawia, bowiem grozi niewiasta tym, że nie będzie pieniędzy na rozbudowa kancie, który będzie biedniał. Użycie Hadżicia w wydarzeniach w byłej Jugosławii była porównywalna aż do istoty, jaką odegrał Ratko Mladić. Nie ma on chociaż takich obciążeń, którego miał Miloszević, zaś wciąż mają Radovan Karadżić natomiast Mladić. Wprawdzie jest na liście zbrodniarzy wojennych poszukiwanych za pomocą trybunał ONZ , oraz na niej zasoby siły roboczej nie znajdują się bez powodu. Mając w Hadze ludzi różnego pomiaru - dyplomatycznego tudzież niemundurowych - instygatorom będzie łatwiej konfrontować ich zeznania. Zeznania Karadżicia mogą np. posłużyć do oskarżenia Mladicia i wspak. Nie będzie tu jednej narracji, lecz smieszne obrazki będzie ich kilka, w związku z tym proces będzie łatwiej prowadzić. W celu ludzi żyjących na terenie byłej Jugosławii, którzy są frajerami tej krytycznej kampanii, jest ciągle ważne, żeby uczciwi wewnątrz owo ponieśli implikacje, tak aby bieg można było zrealizować aż do samego końca a zapadły werdykty.
UE a NATO spośród zadowoleniem przyjęły dziś informację o zatrzymaniu ostatniego poszukiwanego wewnątrz zbrodnie militarne w minionej Jugosławii, byłego szefa Serbów chorwackich Gorana Hadżicia. Zgoda uznała seo to w ciągu ważny krok w ruchu spełnienia europejskich dumy Belgradu.
- Unia Europejska z zadowoleniem przyjmuje aresztowanie Gorana Hadżicia za sprawą serbskie władze - napisali we wzajemnym oświadczeniu najważniejsi ambasadory Integracji: przewodniczący Komisji Europejskiej Jose Manuel Barroso, przewodniczący Rady Europejskiej Herman Van Rompuy a szefowa unijnej dyplomacji Catherine Ashton. - To dodatkowy ważny chód gwoli Serbii w adaptacji europejskich perspektyw natomiast tak samo jak ważny w celu międzynarodowej sprawiedliwości - dodano w oświadczeniu UE. W samodzielnym meldunku również sekretarka łączny NATO Anders Fogh Rasmussen pochwalił pojmanie Hadżicia. - Owo uwięzienie pozwoli zamknąć najbardziej żałosny rozdział w najnowszej bajki Europy - stwierdził Rasmussen. Lirycy unijnego oświadczenia dodali, że spodziewają się, iż Hadżić zostanie bezzwłocznie przekazany trybunałowi w Hadze. Współpraca Serbii spośród oenzetowskim trybunałem aż do sądzenia zbrodni w b. Jugosławii pozostaje zasadnicza zagadnienie na drodze Serbii aż do członkostwa w UE. Po zatrzymaniu b. przywódcy Serbów bośniackich Ratko Mladicia Bruksela nalegała, tak aby Belgrad uczynił ogół, żeby zatrzymać również Hadżicia. Trybunał zarzuca 53-letniemu Hadżiciowi zbrodnie militarne zaś zbrodnie przeciwko ludzkości. Na początku 1992 roku został jego osoba obwołany prezydentem Rzeczpospolitej Serbskiej Krajiny, terenu stanowiącego około jednej trzeciej obręb Chorwacji, kto w grudniu 1991 roku jednostronnie ogłosił niepodległość tudzież praktycznie oderwał się od czasu resztki kraju. Na Hadżiciu ciąży 14 skargów zbrodni bitewnych a zbrodni przeciw ludzkości. Oskarża się go o śmierć stówki chorwackich cywilów tudzież deportację kilkudziesięciu tysięcy Chorwatów zaś obcych nie-Serbów w frazeologizmie walki w Chorwacji w latach 1991-1995. Do aresztowania doszło niemal dwójka miesiące po zastrze¿eniu generała Ratko Mladicia. Po aresztowaniu Mladicia, Hadżić był osobnym pozostającym na wolności zbrodniarzem, poszukiwanym dzięki haski trybunał ds. zbrodni bitewnych w grystarodawnej Jugosławii.