forum HeavyMusic.pl

Nasza firma oferuje projekty domów pasywnych w najlepszych cenach    

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę
Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 lip 2009, 18:15

Alcest i Amonserorruorus to muzyka dla panienek. Ale rozumiemy, pan neige potrzebowal na picie/cpanie i musial zrobic jakis bardziej komercyjny projekcik (mam na mysli bardziej alcesta)
fw - nie mam pojecia co ten gosc ma wspolnego z nimi, skoro wszystkie swoje plyty nagrali bez niego, no moze poza 'race of cain', ale nie jestem pewien i nie chce mi sie lurkowac, nie sluchalem tej plyty bo nie przepadam za neigem, serio.
pn - niezle
mortifera - sredniawe i powatpiewam w klimatycznosc tego bandu.
pierwszy post oh wow 8) :o :( :idea: :!: :!: :doubt: :doubt: 8) :D :) :o :shock:
ps to prawda

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 2 kwi 2010, 16:52

Z dniem 29 marca miał się ukazać new Alcest - Ecailles De Lune.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 3 kwi 2010, 10:33

I ukazał się, ale myślę, że nie sprostał wymaganiom, które urosły po wydaniu "Souvenirs...". Mimo wszystko polecam posłuchać, bo sam album zły nie jest.

We are the life after death
We are the nightmare suspension
We are the cultivated hell around the transforming relic
THE AXIS OF PERDITION

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 4 kwi 2010, 08:37

Tytan Intelektu napisał(a):
Alcest i Amonserorruorus to muzyka dla panienek

Noo, zawsze twierdziłem, ze Madona i Wham itp, są dla twardzieli, nie?
Amesoeurs jest przeca zajebisty. Chociaż i kilka kawałków tych Madonów tez mi się podoba, to też musze mieć coś z twardziela, lol

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 16 cze 2010, 13:33

Nowy...no, nie taki znowu nowy...projekt z udziałem Neige'a nazywa się Lantlos i jest oszałamiającym (przynajmniej mię ;p) połączeniem black metalu, post rocka i tak jakby jazzu.
A mówią, że black metal ma ograniczoną formułę i nic się nie da z z nim zrobić. A może to już post metal?

Nevermind. Istotne, że świeży debiut kapeli ".Neon" naprawdę warto posłuchać. Zgnoić czy beatyfikować - zajedno. Grunt, żeby posłuchać.

"I Anioł w biel odzian otworzył Żelazną Księgę i piąty jeździec wyruszył w rydwanie płomiennego lodu, i słychać było łamanie praw i pękanie więzów, a tłumy zakrzyknęły: O Boże, teraz naprawdę mamy kłopot!"

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 17 cze 2010, 08:02

Wszystko cacy, tylko ".Neon" nie jest debiutem - to już drugi album Lantlôs, za to debiut Neige w barwach tego zespołu. Właściwie nie jest kłamstwem stwierdzenie, że każdy zespół, do którego rękę przykłada Neige, tworzy genialne płyty. Pewnie Famine z Peste Noire skutecznie wyprowadziłby mnie z tego przekonania (polecam poczytać ten wywiad).

We are the life after death
We are the nightmare suspension
We are the cultivated hell around the transforming relic
THE AXIS OF PERDITION

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 17 cze 2010, 10:48

Pendulum napisał(a):
Wszystko cacy, tylko ".Neon" nie jest debiutem - to już drugi album Lantlôs

Uups. Ja. Faktycznie. Źle przeczytałam.

[quote=Pendulum"]Właściwie nie jest kłamstwem stwierdzenie, że każdy zespół, do którego rękę przykłada Neige, tworzy genialne płyty. [/quote]
Ta jes! I to jest taka, hehe heeee, babska muzyka, bo ładna i mądra. :D I skomplikowana.
A Famine to się może cmoknąć.

"I Anioł w biel odzian otworzył Żelazną Księgę i piąty jeździec wyruszył w rydwanie płomiennego lodu, i słychać było łamanie praw i pękanie więzów, a tłumy zakrzyknęły: O Boże, teraz naprawdę mamy kłopot!"

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 21 wrz 2010, 11:29

Lantlôs siedzą w studio i rozpracowują nowy album. Radość moja wielka jest i szczera, bo ".Neon" wkrótce odmówi współpracy i nie będzie chciał, żebym go słuchała.
Album będzie się nazywał "Agape".

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 29 paź 2010, 16:38

No i bardzo dobrze. Dla panienek? Wiadomo, prawdziwi brutale muszą tylko słuchać jęków obmalowanego białą farbą pawiana dobiegających z piwnicy. Też uważam, że gość jest geniuszem, jeśli chodzi o tworzenie muzyki. Szczególnie ,,souvenirs'' trudno nie docenić, czysta melancholia

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 29 paź 2010, 18:55

PN to nie projekt Neige, on tylko tam gral (slowami Famine). ;)

Offline Zobacz profil

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę
Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1