forum HeavyMusic.pl

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę
1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 sie 2008, 08:50

Zastanawiałem się, czy warto tworzyć osobne tematy dla każdego z zespołów/projektów Neige, ale doszedłem do wniosku, że najlepiej będzie zebrać je w jednym temacie.
Po kolei:
Alcest - długo można by pisać o tych dźwiękach, ale ja pisać nie umiem, więc może ktoś mnie wyręczy;). Epka i zeszłoroczny album to jedne z najbardziej niezwykłych wydawnictw z francuskiej sceny. Tyle ode mnie

Amesoeurs - projekt wspólny z Audrey Sylvain oraz z członkami Peste Noire i Phest. Świetny mini album i ciekawy split z Valfunde i .... koniec :doubt: Kto lubi Alcest, polubi też Amesoeurs. Podobno w ich muzyce sa elementy post-punk... nie wiem co to jest post-punk :badgrin: ale mi się to podoba. Podobno ma się jeszcze ukazać duży album, po którym zespół definitywnie zakończy swoją działalność.

Mortifera - niezły klimatyczny black metal. Album "Vastiia Tenebrd Mortifera" kopie równo po mordzie, ale ch..j wie czy Neige na nim grał :badgrin: Jeśli ktoś ma lepsze informacje to prosze o sprostowanie:D

Peste Noire - geniusz! Średniowieczne klimaty, nietypowa jak na black metal praca gitar i obłąkańczy wokal Famine to największe atuty Peste Noire. Kawałek "Phalenes et Pestilence - Salvatrice Averse" to taki kawał zajebistego grania, że szok:D Polecam!

Forgotten Woods - Neige dołączył do FW ledwie dwa lata temu i o ile mi wiadomo, nie nagrał z nimi jeszcze żadnego materiału. Sam zespół jest natomiast już dość zasłużonym na Norweskiej scenie. Zapewne wiele osób słyszało i zna ich epkę "Sjel Av Natten", która doczekała się dość kultowego statusu w pewnych kręgach.

Phest - nie znam w ogóle tego zespołu. Jeśli ktoś posiada demko albo epkę to proszę o kontakt.

We are the life after death
We are the nightmare suspension
We are the cultivated hell around the transforming relic
THE AXIS OF PERDITION

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 12 wrz 2008, 08:34

Znam tylko Peste Noire z wymienionych i jest to solidny kawalek muzyki,ale nie na tyle zeby az o nim tematy zakladac.Zalozylbys temat o Mgle lepiej :idea:

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 12 wrz 2008, 11:29

A ja znam Peste Noire (po łebkach wprawdzie) ale mnie tam się podoba.
Zdecydowanie bardziej podoba mi się jednak Alcest - z blackiem to ma już niewiele wspólnego, zwłaszcza ostatnie, przepiękne "Souvenirs d'un autre Monde". "La Secret" jest trochę ostrzejsze. W każdym razie bardzo wciągająca i bardzo...hmm...czarująca (to dobre słowo) muzyka. "Tristesse Hivernale" Alcest nie słyszałam, ale tytuł jest ładny, to sięgnę :D
Aaa..Forgotten Wood mi nie podszedł, ale nie powinno się oceniać książki po okładce a kapeli po dwóch kawałkach, także to tez jeszcze sprawdzę.
A w ogóle to Alcest :D

"I Anioł w biel odzian otworzył Żelazną Księgę i piąty jeździec wyruszył w rydwanie płomiennego lodu, i słychać było łamanie praw i pękanie więzów, a tłumy zakrzyknęły: O Boże, teraz naprawdę mamy kłopot!"

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 12 wrz 2008, 12:06

A gdzie ja napisalem,ze PN mi sie nie podoba,hm?Wrecz przeciwnie,lubie sobie czasem zapodac,ale to forum ma takie braki w tematach jesli chodzi o wybitne zespoly,ze wg mnie szkoda marnowac czas na zakladanie topicow o sredniakach.No chyba ze ta reszta projektow naprawde daje rade,bo tak jak pisalem,nie slyszalem ich jeszcze.A Forgotten Woods pominalem,bo poki co to ciezko traktowac to jako projekt Neige,ale to tez mocny sredniak.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 12 wrz 2008, 12:22

static napisał(a):
A gdzie ja napisalem,ze PN mi sie nie podoba,hm?

A faktycznie, honor zwracam waści ;)
static napisał(a):
ale to forum ma takie braki w tematach jesli chodzi o wybitne zespoly,ze wg mnie szkoda marnowac czas na zakladanie topicow o sredniakach.

No to zakładaj, do boju :D

A w ogóle obadaj sobie Alcest. Nie wiem, czy ci podejdzie, ale rzecz na tyle oryginalna i ciekawa, ze warto znać.

"I Anioł w biel odzian otworzył Żelazną Księgę i piąty jeździec wyruszył w rydwanie płomiennego lodu, i słychać było łamanie praw i pękanie więzów, a tłumy zakrzyknęły: O Boże, teraz naprawdę mamy kłopot!"

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 12 wrz 2008, 14:20

Przecież Forgotten Woods i Joyless są zajebiste.

Tweetin' about music at http://twitter.com/supervenience

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 12 wrz 2008, 20:50

static napisał(a):
Zalozylbys temat o Mgle lepiej :idea:

Kiedy indziej.... teraz nie mam weny:D
Bastet napisał(a):
"Tristesse Hivernale" Alcest nie słyszałam, ale tytuł jest ładny, to sięgnę :D

Nie sięgaj, bo to demko to prawdziwy szajs. Dopiero od "Le Secret" Alcest zaczął "coś" ciekawego grać.

THE AXIS OF PERDITION

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 29 wrz 2008, 11:35

Nidhogg napisał(a):
Przecież Forgotten Woods i Joyless są zajebiste.

No jesli chodzi o FW to raczej nie podziele Twojej opinii

Bastet napisał(a):
static napisał(a):
ale to forum ma takie braki w tematach jesli chodzi o wybitne zespoly,ze wg mnie szkoda marnowac czas na zakladanie topicow o sredniakach.

No to zakładaj, do boju :D

A w ogóle obadaj sobie Alcest. Nie wiem, czy ci podejdzie, ale rzecz na tyle oryginalna i ciekawa, ze warto znać.

Moze obadam jak bedzie okazja,ostatnio cierpie na przewage nowej muzyki wzgledem wolnego czasu :cry:

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 30 wrz 2008, 15:29

FW to, w sumie, jeden z niewielu projektów BM do których wracam częściej niż raz na pół roku.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 1 paź 2008, 09:36

Nidhogg napisał(a):
FW to, w sumie, jeden z niewielu projektów BM do których wracam częściej niż raz na pół roku.

Toby wyjasnialo dlaczego czesto mamy tak rozne poglady na muzyke ;)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 1 paź 2008, 10:59

Amesoeurs planuje wejść do studia 23 października. Płytka ma być gotowa do końca tego roku. Szkoda, że to będzie pożegnalny materiał...

THE AXIS OF PERDITION

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 1 paź 2008, 22:46

static napisał(a):
Toby wyjasnialo dlaczego czesto mamy tak rozne poglady na muzyke ;)

Hehehe, prawda 8)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 13 cze 2009, 10:24

Neige jest faken mistrzem. Właśnie sobie obadałam ten jego cały Amesoeurs i kolana się pode mną ugięły. Udało mu się wygenerować niesamowity klimat, jak zwykle.
Zauważyłam, że Neige w ogóle ma tendencja do grania cholernie klimatycznych, nastrojowych rzeczy, jeśli mu się tylko pozwoli.
Także kto nie zna, niech pozna.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 13 cze 2009, 12:14

Za cholerę nie chce mi się szukać, jak ktoś ma linki pod ręką to bym priva poprosił bardzo.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 13 cze 2009, 12:34

Niestety, nie mam tego pod ręką, ale niezawodny judup zawiera sporo materiału. Na pierwszy rzut oka/ucha jak znalazł.

http://www.youtube.com/watch?v=Sru69Xp4Fgs

Offline Zobacz profil

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę
1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1