forum HeavyMusic.pl

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 232 ]  Przejdź na stronę
1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 wrz 2006, 15:29

Zdaje mi się, że nie ma tematu o tym wspaniałym zespole...
Wiec zaczynamy...
Odejście Tarji ze składu jest dla mnie jak sprzedanie resztki naszego kraju Niemcom...katastrofa...dużo można napisać o tym zespole z Tarja nagrał naprawdę wiele bardzo dobrych kompozycji...moj nr jeden to trzy kawałki "Stargazers" - niepowtarzalna, skomplikowana linia melodyczna, bardzo cięzka partia wokalu, która podeszła do najwyższych rejestrów chyba mistrzostwo wokalne Tarji; następnie "Beauty Of The Beast" piekny tekst, klimat i wogóle wszystko naj naj... "Ghost Love Story" najcenniejszy utwór z całego Onca... bardzo bardzo dobra kompzycja...

"Gohst Love SCORE". Bastet

Ostatnio edytowano 30 wrz 2006, 14:00 przez Exar, łącznie edytowano 1 raz

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 29 wrz 2006, 20:59

popieram Nightwish to super zespół szkoda ze już niebedzie w tak dobrym składzie Tarja śpiewała pięknie... osobiście moimi ulubionymi utworami były: Moondance, Nemo, Wishmaster, Ghost Love Score, Wish I Had An Angel, Sleeping Sun.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 30 wrz 2006, 13:56

Hmm... całkiem przyjemnie dla ucha grają i z tego co wiem sporo osób zaczynało słuchanie cięższej muzyki od Nightwisha. Co do przesłania i komercji - można by wiele dyskutować, wiele zresztą na ten temat powiedziano, ale muzyka ogólnie całkiem miła. I przesłodzona, ale chyba taka była z założenia.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 30 wrz 2006, 15:28

Nightwish... od tego zespołu wszystko się zaczeło. ;D Był jest i będzie on moim ukochanym zespołem ;D Zespół, który ma dusze. Nightwish to naprawde magiczny i niezwykły zesopół. Nie chodzi mi tutaj jedynie o samo połączenie ciężkiego grania z kobiecym, i operowym wokalem. Chodzi mi jeszce o niesamowite, piekne i wzruszające teksty. W połączeniu z ta muzyka działaja na mnie jak butelka Żurbówki, czli nie wiem gdzie jestem, co się dzieje i wogóle ;) Nie jestem w stanie podać tej jednej, najpiękniejszej, bo każda jest piękna, każda ma jakąś wartość.Ulubione albumy to napewno "Century Child" a także "Oceanborn". ;)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 30 wrz 2006, 15:53

Cytuj:
Ulubione albumy to napewno "Century Child" a także "Oceanborn". ;)

U mnie podobnie ... i wątpię w to żeby udało im się nagrać lepszy album... Uważam, że Tarja wnosiła do zespołu ten cały klimat, jej głos nadawał charakterystycznego kształtu brzmieniu Nightwisha... co będzie teraz zobaczymy...
Wątpię też w to aby jakakolwiek inna wokalistka poradziła sobie z takimi kawałkami jak "Stargazers", "Ghost Love Score" czy "Beauty Of The Beast" - Tarja potrafiła, a właściwie miała w głosie to coś co powodowało, że muzyka zdobywała niesamowitego powera...

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 30 wrz 2006, 16:06

hmmm a ja mam własnie nieco inne odvczucia co do nowego albumu. Sądze, ze chłopcy wybiorą naprawde wspaniałą kobiete, obdarzona pieknym głosem i zagrają z nią album lepszy niz wszystkie inne ;) Tarja ma naprawe ładny głos, ale nie jest ona nie zastapiona. Jakoś sie nie martwie, że zespół nie poradzi sbie z nową wokalistką, wręcz przeciwnie. ;)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 30 wrz 2006, 17:11

No zobaczymy... w internecie są już pierwsze informacje na temat nowego albumu... Tuo silnie pracuje w studio itd. nowa wokalistka nie będzie miała łatwego zadania przed sobą... zjednać sobie publikę tak silnie powiązaną uczuciowo z głosem Tarji dla mnie to misja nie do wykonania.

Wiem też, że nie będzie w żaden sposób szło porównywać tej płyty z resztą dyskografii zespołu...
Nowy wokal, zapewne nowe kompozycje w stylu gównianego Nemo i WAHAA itd... poprostu po "Once" mam mieszane uczucia.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 30 wrz 2006, 21:23

Nightiwsh - Nemo :) o tak, ten kawałek mnie zauroczył :) niestety dalej było gorzej, wolałem przejść na Lacuna Coil, choć nie powiem ciekawił mnie przez pewien czas zespół

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 1 paź 2006, 10:58

Zupełnie nie trawie. Jak dla mnie to za mdłe, nie mój rejon zainteresowań ;]

Obrazek

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 1 paź 2006, 11:19

Ja też szczerze mówiąc nie specjalnie się podniecam na ten zespół. Przesłuchałam kilka utworów i jakoś nie zrobiły na mnie większego wrażenia. Kumpel słucha tego nałogowo i zastanawiam się, czy mu się jeszcze nie znudziło :P

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 1 paź 2006, 11:32

Mi tam sie podobaja ale trzeba mieć nastrój, moje ulubione piosenki to Wishmaster i Wish I had an angel..

Był ktoś na Mystic Festiwal i widział jakie jaja były kiedy Tarja zaczeła uskuteczniać swój wokal na ustawieniach po Bełtomiocie czy Kreatorze (nie jestem pewien kto grał)? ÂŁadna panika była.. a i z głośników ździebko podymiło :)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 1 paź 2006, 18:45

Nightwish jest spoko, dobrez ze jest jeden dobry zespol w ktorym spiewa kobieta.
Lubie bardzo Over The hills and far away i wishmastera

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 1 paź 2006, 20:02

Delur napisał(a):
Nightwish jest spoko, dobrez ze jest jeden dobry zespol w ktorym spiewa kobieta.

Oj raczej jest ich więcej ;)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 1 paź 2006, 21:36

Simba napisał(a):
Delur napisał(a):

Oj raczej jest ich więcej ;)

No pewnie,że jest ich więcej... :P
Np.Lacuna Coil ;)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 1 paź 2006, 22:09

Paatos, Delight, Naamah, Artosis, Epica, Tristana, Within Temptation - to tak w pierwszej sekundzie, a jak by się zastanowić to będzie tego ho ho... Arch Enemy :P Darzamat :P to tak z mocniejszych :)

No ja jeszcze "na szybkiego" dodam The No-Mads i The Gathering. Wybacz, że się tak dopisuje, ale nie chcę robić offtopu ;) . Simba.

Ostatnio edytowano 1 paź 2006, 22:17 przez Grzegorz, łącznie edytowano 1 raz

Offline Zobacz profil

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 232 ]  Przejdź na stronę
1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1