forum HeavyMusic.pl

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę
Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 paź 2008, 12:34

Borsuk napisał(a):
Na dodatek obecny perkman jest zajebisty...

No porządny koleś. Szczególnie dobre partie ma w "Heir Apparent".

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 27 paź 2008, 14:41

I tak wolałem Lopeza na Ghost Reveries.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 27 paź 2008, 22:49

Czemu nikt nie wspomina o Deliverance. To moje ulubione dzieło Opeth, potem Black Water Park i Ghost reveries. Odrazu przyznaję bez bicia, że nie znam kompletnie płyt Damnation i Watershed. Cóż, muszę się porządnie za nie wziąć a potem będę od nowa ranking układał :)

Obrazek

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 28 paź 2008, 14:24

"Damnation" to szczerze mówiąc nic specjalnego, płyta jest trochę bezpłciowa, mało charakterystyczna, pozbawiona szczególnego dla Opeth klimatu.

A o "Watershed" już wszystko zostało powiedziane.

Zaś "Deliverance" niczym specjalnym się nie wyróżnia na tle pozostałych wydawnictw Szwedów.

Obrazek

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 28 paź 2008, 18:25

Emef napisał(a):
"Damnation" to szczerze mówiąc nic specjalnego, płyta jest trochę bezpłciowa, mało charakterystyczna, pozbawiona szczególnego dla Opeth klimatu.

Moim zdaniem klimat posiada i to całkiem przyjemny, a że ma się nijak do tego z wcześniejszych płyt, to już co innego. Fakt, że nic specjalnego i mało charakterystyczna, ale posłuchać bez uszczerbku na zdrowiu czasem można. ;)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 29 paź 2008, 15:36

Nie, na mnie to nie działa pozytywnie, jest zbyt mdła i hm... wręcz plastikowa, czy sztuczna.

Obrazek

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 4 lis 2008, 19:06

MastaBanana napisał(a):
Emef napisał(a):

Moim zdaniem klimat posiada i to całkiem przyjemny, a że ma się nijak do tego z wcześniejszych płyt, to już co innego. Fakt, że nic specjalnego i mało charakterystyczna, ale posłuchać bez uszczerbku na zdrowiu czasem można. ;)

hm, akurat "moja znajomość z Opethem";p zaczęła sie właśnie od usłyszenia Damnation ;] byłam ciekawa, jak brzmi w "mocniejszej" wersji, więc ściagnęłam inne albumy i co tu dużo gadać zakochałam się w nim ;p Damnation mnie osobiście się podoba, chociaż nie słucham szczególnie często; ma z pewnością swój klimat i pomaga się wyciszyć czy przemyśleć coś ;]

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 6 lis 2008, 09:53

Borsuk napisał(a):
Ciekawe.... Jak dla mnie Watershed jest znakomity... w przeciwieństwie do przemeganudnego Gost Reveries.

Na dodatek obecny perkman jest zajebisty...
Wypasior!

Moge sie podpisac w 100%.
"Watershed" to znaczny skok jakosciowy,choć tym samym stylu co poprzedniczka.Lepsze kompozycje,duzo wiecej zadziwiajacych jak na Opeth patentow(blasty?) no psiamac,ten bebniarz :)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 15 sty 2009, 00:46

Zamówiłem bilety na koncert Opeth i na mikrometalmanie także :)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 16 lip 2009, 17:26

Wybitny wokal, fenomenalny perkusista, ogólnie zajebisty skład..a muzyka...; / miejscami wydaje się jakbym popu słuchał. Ale takie smaczki jak When, albo Master's Apprentice nie uszły mej uwadze.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 19 lis 2009, 19:33

Dla mnie Opeth to bardzo specyficzny zespół, a to dlatego, że od samego "Orchida", ich debiutu, po prostu mnie zachwycają. Mam nieomal dreszcze, gdy słucham nastrojowego, ponurego "Under the weeping moon" z tej płytki, a z drugiej strony równie świetny jest dla mnie Opeth z nowszych płyt typu "Damnation", "Blackwater Park" czy "Morningrise" (ta ostatnia budzi we mnie szczególne sentymenty). Opetha jak na mój gust nie da się nie uwielbiać. Owszem, jest parę płyt, których się nie wspomina, bo są mniej interesujące, ale za całą dyskografię zasługują na ładną piątkę.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 3 kwi 2011, 16:18

Jeden z moich ulubionych tematów :D, bo dotyczy jednej z ulubionych kapel. Pokrótce:

Orchid 8.5/10
Morningrise 9/10
My Arms, Your Hearse 8/10 tu coś spadła forma
Still Life 10/10
Blackwater Park 10/10
Deliverance 11/10
Damnation 10/10
Ghost Reveries 8/10 drugi spadek
Watershed 11/10

Koncertówek nie słyszałem, chociaż z tego co ćwierka Youtube nie ustępują one poziomem albumom studyjnym.

Opeth usłyszałem po raz pierwszy na Metalmanii 2003 i od razu zwrócili oni moją uwagę - bogactwo formy, oryginalny styl tworzenia muzyki, wysoki poziom techniczny, mieszane wokale i łączenie brutalności i ciężaru z emocjonalnością adresowaną do ludzi wrażliwych i bardzo wrażliwych to coś, czego ciężko uświadczyć w szeroko pojętym metalu.

BTW był ktoś na koncercie 21.03.09 w Stodole :D ?

Offline Zobacz profil

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę
Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1