TSA, Metallica hmm potem to jakoś szło KoRn, MM, Behemoth
_________________ ,,Ja nie mam ludzkiej natury. I żadne opowiadanie o matczynych zwłokach i pokojach hotelowych, gdzie dzieci uczą się potworności, nie są w stanie obudzić jej we mnie. "
Vader , Behemoth , Soulfly , Sepultura . Nigdy nie sluchalem Iron Maiden .
27 paź 2008, 16:30
Dołączył(a): 19 sie 2008, 11:34 Posty: 121 Lokalizacja: Zakopane
Ja też mejdenów nie słuchałem, no troche katowałem Brave New World jak 'wyszło'.
A zaczynałem od SOAD, Litwin Park, Limp Bizkit, Papa Roach, Static-X i Fear Factory, który do dzis dnia pozostaje zespołem w mojej pierwszej 3jce.
_________________ "Bow down to none because no god is greater than You"
rocketman
Napisane:
27 paź 2008, 17:08
Dołączył(a): 4 sie 2008, 12:55 Posty: 619 Lokalizacja: Kraków-NH
Ja na początku słuchałem SOADu jak wielu innych. A jak już przestało mi wystarczać to zainteresowałem się Ironami, Iced Earth, Megadeth itp. No i tak to się zaczęło.
U mnie Linkin Park był pierwszym zespołem którego "maniaczyłem". Z czasem jednak po prostu zacząłem odkrywać inną muzykę i tak dorwałem sie do Toola, potem jakieś inne prog rocki i metale a teraz? Nie mam chyba ulubionego zespołu choć ostatnio katuję Stars of the lid.
Linkin Park i Nightwish...Do drugiego czasem wracam...Linkin Park juz raczej poszedl w odstawke calkowita...
_________________ Zreszta niewazne...Napijmy sie!
50dagzarazy
Napisane:
10 lis 2008, 22:38
Black Sabbath w wieku ok 10 lat mieszany z Backstreet Boys, później Eminem i tego typu hity szity z radia eska, w gimnazjum klasycznie Nirvana/Metallica/IM i coraz większe zagłębianie się w szeroko pojęte gatunki rock/metal, teraz nie odczuwam już takiej radości z poznawania nowych zespołów bądź gatunków muzycznych jak kiedyś, właściwie to teraz słucham wszystkiego co daje mi choć trochę przyjemności
Na początku: Metallica, Megadeth, Slayer, Sepultura, Sacred Raich, Kreator, Iron maiden.
W 91 roku pochłoneła mnie fala grungu i alternatywa: Pearl jam, Alice in chains, Primus, Faith no more,Kyuss, Monster magnet, Soundgraden. Potem już poleciało, doszedł grind core,ę hard core, noise, indrustial, dub,trip hop i w ramach tych gatunków tele zespołów że nazw mi się tu wymieniać nie chce.