forum HeavyMusic.pl

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 175 ]  Przejdź na stronę
Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 sty 2010, 18:19

elderlinx napisał(a):
Ciekawe czy u innych tez przełom zaczynał się od jednej kapeli/albumu.

Oł je -słuchanie na szerszą skalę zaczęło się u mnie od odkrycia White Stripes, przewietrzyło mi trochę łepetynę i rozetwarło na inną muzykę :) po tym odkryciu już fala... Zdaje się, że u każdego to właśnie jakiś utwór/album/zespół zapoczątkowują przygodę z muzyką ;)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 21 sty 2010, 23:57

W sumie to jakoś tak katowało się mocniejsze kawałki Cypress Hill. Potem pora przyszła na Metallicę, Ironów i tak z wszystkim zaczynam do dziś. Właściwie ciągle przecież coś się poznaje.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 22 sty 2010, 07:53

U mnie zaczęło się od Nirvany. Przez nią odkryłem Foo Fihters (Dave Grohl łączy te dwa zespoły), potem znalazłem trochę Grungeu - Mad season, Soundgarden, Candlebox. Po kilku miesiącach trucia się Grungem zacząłem grzebać w 'cięższej' muzyce - System of a down, Rammstein.
Dopiero po jakimś roku zacząłem interesować się skąd to wszystko się wzięło, zacząłem szukać tak głęboko jak tylko się dało, przerobiłem Zeppelinów, Floydów, potem Ironów i tak dalej i tak dalej, aż do teraz, kiedy to mam dobrze przerobioną muzykę od lat 60' do 90' i słabiej tą nowszą;)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 22 sty 2010, 21:47

Ja zacząłem słuchać metalu w wieku 10 lat kiedy to mój brat pokazał mi filmik z koncertem Metallici na którym grała "Die, Die my darling" :) Słuchałem tego kilkadziesiąt razy dziennie aż znałem ją na pamięć. Potem brat pokazał mi teledysk Mansona "Tainted Love' i też mi się spodobało :D A potem mój brat puszczał na cały dom kawałki Mansona, Iced Earth i Iron Maiden i tak to się zaczęło...

@down: Każdemu się zdarza pomylić jedną literkę :) Zauważ, że "y" i "u" na klawiaturze są blisko siebie :D Już poprawiam.

Ostatnio edytowano 30 sty 2010, 20:15 przez michalano, łącznie edytowano 2 razy

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 23 sty 2010, 11:44

michalano napisał(a):
Die, Die mu darling

Kurde a tego to ja nie znam ;p jak już to Die , Die My Darling ;)

U mnie to było dawno dawno temu ;)
Miałem 9/10 lat brat mamy wtedy był na etapie długich piór i u niego zawsze leciało coś innego niż wszędzie. Slayer , Ironi , Deep Purple , Led Zeppelin itd.
Czyli sama klasyka gatunków . A im dalej w las tym ciekawiej . Fakt faktem uwielbiam jazz , klasycznego rocka . Czy też muzykę klasyczną :)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 30 sty 2010, 10:07

Moja Pierwsza Święta Trójca
Korn
Metellica
Nirvana
... a później przeszłam na ciemniejszą stronę mocy. I wielkie dzięki gościowi, który mi polecił te kapele bo od tego sie wszystko zaczeło... :)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 30 sty 2010, 18:03

Dziewicze początki w tych klimatach i błądzenie na ścieżkach komerchy lub już wg mnie chały :x
The Rasmus
Evanescence
Green Day - American Idiot
Dalej już ścieżka jakże wielu ludzi
Nirvana
Gregorian
Areosmith
Guano Apes (jezusicku jakże fajnie było zobaczyć swój dawny kochany zespół na woodstock'u)
gdzieś tu płytka Nazareth'u dostana
RHCP
Korn
Rage agains the machine
Marilyn Manson (o, posłucham sobie beautiful people, ahh wspomnienia)

później to faza polskiego punk rocka (landryn lepkie Twe ciało!) i ogólnie rockowe polskie brzmienia :) mogłabym spokojnie sobie przypomnieć głównych przodowników, aczkolwiek początki to początki i nie będę się aż tak rozpisywać xD
trochę zrzuciłam z wagi muzyki, ale od jakiegoś roku powracam do cięższych brzmień spowrotem (może głównie przez metalowe/trashowe/itd. koncerty znajomych)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 7 lut 2010, 17:21

Pamiętam pewien wieczór, ładnych kilka lat temu, gdy siedząc przed tv skakałam z kanału na kanał i akurat zatrzymałam się na 4funTV, a leciało wtedy tam coś takiego jak '4funTV rock'(niestety teraz już nie spotykane) czy coś w ten deseń. I tam puścili na początku piosenkę "Amaranth" Nightwish'a i "I write sins not tragedies" Panic at the disco. I właśnie te dwie piosenki obudziły we mnie taka iskrę, a później poszerzałam tylko moje horyzonty muzyczne;)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 7 lut 2010, 23:59

Ignea napisał(a):
ładnych kilka lat temu
Ignea napisał(a):
"Amaranth" Nightwish'a

To mogło być co najwyżej trzy lata temu, czyli nie takie "ładne" te kilka lat ;)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 8 lut 2010, 20:16

niszczuk napisał(a):
To mogło być co najwyżej trzy lata temu, czyli nie takie "ładne" te kilka lat

Tak, łapiemy się za słówka;) Przyznam Ci rację, bo to było chyba na początku liceum. Wtedy zaczęłam się tym bardziej interesować.

A 'ładnych kilka lat' to może być pojęcie względne ;)

Offline Zobacz profil

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 175 ]  Przejdź na stronę
Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Strefa czasowa: UTC + 1