Ja zaczynałem od... rave ó_Ó Gdyby nie mocne brzmienia Prodigy nie zainteresowałbym się cięższą muzyką (co prawda już pod trochę inną postacią, ale ciężka to ciężka )
A ogólnie to Deep Purple, Janis Joplin, potem było różnie, bo np. mój brat słuchał korna/slipknota, kuzyn metallica i lata 70-80 (najwięcej chyba Ozzy'ego), kuzynka z kolei Burzum, MayheM, Bathory, więc miałem wszystkiego po trochu w głowie, potem sam z siebie się rzuciłem na Static -X-, Rammstein, Tool, Coal Chamber. I poszło z górki, co mi przypasowało to słuchałem, ale teraz został tylko DevilDriver
_________________ Zbanuj mnie KURWO jeśli masz zły dzień.
U mnie zaczęło się od Nightwisha. Jestem emocjonalnie związana z tym zespołem do dziś, ale już nie słucham ich z taką pasją i zamilowaniem, jak kiedyś. Potem była Nirvana, Children of Bodom i Cradle of Filth. Z tych trzech zespołów tylko CoB już prawie wcale nie słucham, a starsze płyty CoF będę kochać zawsze
_________________ Zapraszam na polskie forum fanów Anneke van Giersbergen (ex-The Gathering, Agua de Annique):
Ej ludzie ja miałam wtedy 9 lat! Troche toleracji. Na samą myśl o GD robi mi się nie dobrze ale do nirvany mam szacunek i nawet lubie czasem posłuchać!
Wstyd mi za siebie!
_________________ Szaka.Maka.Laka!
tryglavson
Napisane:
20 sie 2007, 18:17
ja jak malym chlopcem bylem to siem zakochalem w Ride The Lightning wiadomej klasyki, utworek ktory sobie idac do szkoly w dziwacznych cywilizowanych ciaszkach spiewalem to The Bell Tones (czy jakos tak, nie mam glowy do tytulow sprzed lat, nigdy juz do tego nie wrocilem...), takie pogodne rjebjata...
pierwsza kaseta z jaką miałem styczność to Aion "Midian". Intro i utwór Bleeding Heart zrobiły na mnie takie wrażenie, że miesiąc później zasłuchiwałem się w King Diamond "Voodoo", Moonlight "Inermis" i któryś album Gardenian. Następnie był Dawn of Apocalypse Vitali i tak się rozpoczęła moja wędrówka po tych najmocniejszych dźwiękach.
Maggot
Napisane:
29 sie 2007, 20:00
Dołączył(a): 28 sie 2007, 14:05 Posty: 2 Lokalizacja: okolice Wawy
King Diamond;
Metallica;
Kult i Kazik (w wieku 4 lat );
Motorhead;
Kiss;
Venom.
Wszystkich tych zespołów słucham do teraz.
_________________ Gdy umierał spluną resztką krwi
Na ordery wpuszczające w pierś korzenie
W ogniu ujrzał własny dom
Komunistów mordujących jego ziemię!
Moim pierwszym kawałkiem rockowym, w jakim się zakochałam był "Jilian" zespołu Within Temptation. Poszłam w te klimaty. Był Nightwish i wiele innych w podobnym stylu. Teraz trochę od tego odeszłam, acz Within Temptation szanuję i lubię nadal (co nie zmienia faktu, że ich nowa płyta jest do dupy).
_________________ Satan!
---
W życiu piękne są tylko chwile, dlatego czasem warto żyć.