The Division Bell - nie wiem czemu, ale mi się podoba
Dark Side of the Moon - klasyk, momentami piękny
The Wall - jak wyżej
Wish You Were Here - trochę słabo znam, ale poznam lepiej
Na resztę przyjdzie czas - z tego co wiem Atom Heart Mother i Animals są niezłe.
zero nowhere
Napisane:
16 lis 2008, 20:38
Pink Floyd to czysta klasyka z takimi płytami jak The Wall czy Dark Side Of The Moon kazdy powinien się zapoznać. Ja osobiście te 2 uwielbiam i dodałbym do tego jeszcze równie dobrą płytę The Division Bell. W najbliższym czasie mam zamiar dorwać w swe plugawe łapska płytkę Atom Heart Mother bo słyszałem o niej wiele pozytywów.
_________________ Broken heads
Brainwashed
Hatred pulls me trough
A ja najbardziej lubię "Ummagummę". Nawet bardziej od "Ściany". Za wspaniały, niepowtarzalny klimat przede wszystkim, a może nawet tylko dlatego ;]
16 lis 2008, 21:48
zero nowhere napisał(a):
W najbliższym czasie mam zamiar dorwać w swe plugawe łapska płytkę Atom Heart Mother bo słyszałem o niej wiele pozytywów
a polecam, polecam, utwór tytułowy jest miażdżący, trwa ponad 20 minut a dzieje się tam naprawdę wiele, mój ulubiony utwór PF z resztą reszta albumu jest już słabsza
z pozostałej twórczości PF to najbardziej cenię sobie Animals i debiutowy The piper at the gates of dawn
zero nowhere
Napisane:
16 lis 2008, 21:51
50dagzarazy napisał(a):
z pozostałej twórczości PF to najbardziej cenię sobie Animals i debiutowy The piper at the gates of dawn
A tych dwóch akurat nie znam trzeba będzie coś zrobić z tym
Brainwashed
Hatred pulls me trough
Emef
Napisane:
16 lis 2008, 21:58
Dołączył(a): 7 mar 2007, 18:54 Posty: 3379 Lokalizacja: się biorą dzieci?
Nie znać "Animals" to grzech, tak samo jak "Wish You Were Here" i "Dark Side Of The Moon". Fenomenu "The Wall" nie rozgryzłem do tej pory.
_________________ Jeśli uważasz, że jesteś w stanie w jakikolwiek sposób pomóc w rozwoju HeavyMusic.pl - odezwij się.
zero nowhere
Napisane:
16 lis 2008, 22:02
The Wall robi na mnie większe większe wrażenie jako film. A sama płyta jest jak to u Floydów bardzo dobra ale jednak chyba słabsza niż DSOTM.
Brainwashed
Hatred pulls me trough
Nie znać "Animals" to grzech, tak samo jak "Wish You Were Here" i "Dark Side Of The Moon". Fenomenu "The Wall" nie rozgryzłem do tej pory.
Czyli niemal tak samo jak ja, tyle, że do listy ulubionych albumów Floydów dorzuciłbym 'The Piper at the Gates of Dawn' i część live 'Ummagumma'; ciekawy jest też soundtrack do filmu 'More'; no a płyty bez Watersa muszę jeszcze bliżej poznać żeby powiedzieć coś więcej o nich.
Pentagram Burns
Napisane:
7 lis 2010, 11:04
Przeczytałem kolejną biografie. Sam już nie wiem, co jest autentyczne,a co nie. Szczerze mówiąc - nie ma to wpływu na odbiór muzyki. Kłopoty finansowe i wizja bankructwa, mogą być siłą sprawczą wydania genialnego albumu
_________________ "...Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie"