forum HeavyMusic.pl

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę
1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 maja 2006, 17:30

Jak znajdujecie ten legendarny zespół ?? dla mnie mistrzowie w swojej klasie, wirtuozeria muzyczna, konsekwencja i różnorodność zarazem

Polecam szczerze nie tylko płytę "The Wall", ale także "Wish You were here", "Division bell" (chyba najlepsza płyta z najcudowniejszym utworem "High Hopes"), "Dark side of the moon"- na mojego młodszego brata w wieku niemowlęcym (14-15 lat temu) ta płyta działała płaczo-gennie ;)

Szczerze polecam zapoznanie się z tym zespołem tym któzy jeszcze go nie znają :) PF wymyka sięklasyfikacjom - ale generalnie jest to coś w psychodelicznych klimatach :)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 26 maja 2006, 17:49

Zespół bardzo dobrze znam. Właściwie ojciec mnie na nim wychował do czasu gdy mial wpływ na mnie. Dla mnie płyty The Wall oraz Wish You were here i Division Bell to poprostu arcydzieła. Dark Side of the Moon także jest wspaniała. Slyszałem ją w wykonaniu chociażby Dream Theater, ale nikt nie zagra tego tak jak to robili Floydzi.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 26 maja 2006, 18:25

Za psychodeliczne dokonania przenoszę temat tu ;), a co do samych Floydów mam nawet gdzieś stare vinile mojego taty. "Też tym mnie karmił przez pierwsze kilkanaście lat życia zanim sam zacząłem znajdować pożywienie" - ładna przenośnia ;) Pink Floyd jak to mówił mój mentor - "odjechana zabawa z własnym mózgiem" :D

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 26 maja 2006, 19:38

Taaak... to jest zespół legenda... od dziecka ojciec juz d kołyski puszczał mi Pink Floydów i Queen :P pomimo mojego bardzo młodego wieku pamietam dobrze teledysk (ten z młotkami :P) moj ulubiony utwór to :"Mother" (ze względu na super tekst" płyta oczywiście "The wall"

Behemot jest pierwszym niepokonywalnym potworem Ziemi nie jest on po prostu wielkim hipopotamem, a "(...) początkiem dróg Bożych, który go uczynił, przyłoży miecz swój." (Hioba 40:14-Wujek, 40:19-Vulgata).

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 26 maja 2006, 20:07

To jest dopiero eksperymentujaca legenda! Weźmy choćby The Dark Side of the Moon jak ktoś mi pwoie, że nie eskperymentowali tam z muzyką to się zacznę kłócić :lol:
wychowałąm się po części na tego typu zespołach. Moja matka to wielbicielka PF i Zeppelinów, a ojciec Queenów, Beatlesów itp. ;) Szkoda, że tak mało mam z tego na normalnych CD... tak to tylko na zwykłych taśmach... lub winylach :P

In that it gives you the strenght to resis just about anything, God!"

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 31 maja 2006, 23:22

chodzą plotki że w drugiej połowie września będą na bemowie w warszawie grali... Pierwsza wizyta tej grupy w polsce bo najbliżej jak grali to w czechach kilka ładnych lat temu i tu ciekawostka... zagrają z Watersem. więc pełen skład pogniecie

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 18 cze 2006, 18:00

Mnie w sumie to brat "nawrócił" do słuchania Pink Floyd... ;) . Jeszcze nie wysłuchałam całej ich dyskografii, więc za dużo nie mogę powiedzieć. Jak na dziś to polecam "The dark side of the moon" i "Wish you were here". "Animals" jest również fajna... ;) .

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 18 cze 2006, 18:57

Harley napisał(a):
chodzą plotki że w drugiej połowie września będą na bemowie w warszawie grali... Pierwsza wizyta tej grupy w polsce bo najbliżej jak grali to w czechach kilka ładnych lat temu i tu ciekawostka... zagrają z Watersem. więc pełen skład pogniecie

Niestety ;( ;(

info z oficjalnej strony :

PINK FLOYD AND ROGER WATERS CATEGORICALLY DENY RUMOURS OF A PINK FLOYD TOUR.

Pink Floyd’s David Gilmour, Nick Mason and Richard Wright are joined by Roger Waters in categorically stating that there is no truth in the recent news reports about a Pink Floyd tour planned for this Autumn. David Gilmour:

“Since Live 8 there are certain sections of the media that have deliberately misled fans and public by inventing stories and quotes about Pink Floyd touring: Nick, Richard, Roger and I are telling fans directly that this is not happening. We are also asking the various parties who are fabricating these stories to desist, if only for the sake of the fans.”

Pozostaje do oglądania PULSE DVD....

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 18 lip 2006, 16:50

genialny zespol, troche tylko dziwne ze wyladowal w tym dziale... ale niewazne.
Lubie kazdy okres rozwoju, ale ostatnio koncentruje sie na raczej wczesnych plytach - od Piper... do Meddle, czasem tez WYWH czy DSotM... No, i stopniowo ucze sie doceniac solowe dokonania Watersa i Gilmoura, do plyt Masona, Wrighta i Barretta nie udalo mi sie dotrzec... jeszcze ;].
No wlasnie, od razu rzuce pytaniem, ktore gnebi fanow PF od dobrych 20 lat - Waters czy Gilmour? Gilmour czy Waters? I dlaczego?

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 18 lip 2006, 19:50

Przy każdej ich płycie dostaję erekcji. :P

Obrazek

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 20 lip 2006, 15:41

Moja przygoda z Pink Floydami dopiero się zaczyna... A wszystko to bo Harley mnie zaraził :P Tak bardzo że mu koszulkę kupiłam :lol: :lol: :lol:

:) http://www.owca999.photoblog.pl

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 4 sie 2006, 12:15

bo to ponadczasowa grupa i bez nich sie nie obedzie w swiecie muzyki... (sorry za brak polskich zanakow... poprostu ich nie mam :P serio angielski windows bez polskiego menu)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 21 wrz 2006, 23:46

he hehe.. pamiętam moje początku z PF... było ciężko, oj ciężko było, jednakże po takich i owych przejściach stwierdziłam, że po prostu ich uwielbiam! ^^
oj... wiele się przeżyło przy dźwiękach PF.. baaardzo wiele..

just make me stronger!

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 9 lut 2007, 17:55

Cytuj:
Przy każdej ich płycie dostaję erekcji. :P

Heh, no tak chyba mozna najkrocej i najdosadniej opisac doznania towarzyszace ich muzyce. Taki muzyczny orgazm. Dla mnie osobiscie najwybitniejszy zespol wszechczasow.

- Musisz być inaczej nie przyszłabyś tu.

Posłuchać!
http://www.youtube.com/watch?v=vQ13LHvPN-s

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 10 mar 2007, 18:47

noc-nick napisał(a):
he hehe.. pamiętam moje początku z PF... było ciężko, oj ciężko było,

haha, u mnie też na początku było ciężko, ale po czasie doceniłam ich muzykę i naprawde lubię ich słuchac. a division bell moge katowac na okrągło. 8)

trzy
...

Offline Zobacz profil

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę
1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1