forum HeavyMusic.pl

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę
1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 maja 2006, 10:50

Tak. Od czegoś trzeba zacząć pisanie. Zaczyna się zawsze od początku , ta metoda doskonale zdaje egzamin choćby przy czytaniu książe :P ale spoko.
Ten post chcę potraktować bardziej jak infornacje do was wszystkich. jeżeli będziecie mieli informacje na tematy koncertów punkowych lub przynajmniej w klimatach (bo nie ograniczam się) to piszcie dzielcie się informacjami a będzie nas więcej na takich imprezach... Krieger napisał w swoim poście Heavy/Power/Trash że dzięki Blind Guardian jest tym kim jest.... ja moge powiedzieć to samo o KSU ''Pod prąd'' piękne czasy buntu i młodości... gdzie wątroba jeszcze dawała rade...

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 25 maja 2006, 13:00

Heh
Niektórym nadal daje rade, bo nie chlapali alko kiedyś. :P:D :o

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 25 maja 2006, 13:24

Hmm Harley przecież dajesz rade 8)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 25 maja 2006, 21:44

O tak... Punk to stanowczo moje klimaty.... KSU rządzi... ja osobiście wolę "chodnikowy latawiec" i "dziwne drzewa". Oni są poprostu nie do pobicia... prawdziwy punk... ale ogólnie to co się dzieje w tym gatunku powoli zaczyna mnie przerazac... bo nawet tak niezalezna muzyka i bunt przeciw wszystkiemu głownie zasadom i moralom oraz rzadom, padl ofiatą swojego największego wroga jakim jest kultura masowa... i porażaja mnie takie pseudopunkowe zespoly typu Green Day ...

Polecam też Dezertera "Zabójca czasu".

PUNX NOT DEAD

Behemot jest pierwszym niepokonywalnym potworem Ziemi nie jest on po prostu wielkim hipopotamem, a "(...) początkiem dróg Bożych, który go uczynił, przyłoży miecz swój." (Hioba 40:14-Wujek, 40:19-Vulgata).

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 26 maja 2006, 18:18

|No coż też czasmi mi sę uda czegoś od nich posłuchać. Ogółem pozytywnie ich oceniam. do popogowania są dobrzy. Nie za ostrzy, nie za słabi, wsam raz. A co do wątroby to może postaraj się o wymiane na nowa 8)

Ekhm, przydało by się trochę czytelniej i zrozumialej pisać
Grzegorz

Ostatnio edytowano 26 maja 2006, 18:28 przez Mephistopheles, łącznie edytowano 1 raz

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 29 maja 2006, 18:19

Armia- mimo, iż to raczej punk-rock, to początek mojej przygody i jedna z ulubionych kapel... Usłyszeć "Niezwyciężonego" na żywo to największe możliwe przeżycie,potem można umrzeć... KSU i ostatnio "Nasze Słowa" też ciągle u mnie lecą (szczególnie tytułowa piosenka), "Idź pod prąd", "Ustrzyki"... Wariuje:)
Punk to zdecydowanie też i moje klimaty. Zresztą rock, okołorockowe, alternative, SKA też często słucham...
PS, kojarzy któreś z was taki zespół jak "Budzy i Trupia Czacha"? Genialna muza:)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 29 maja 2006, 19:38

Budzy to mi sie kojarzy z Armią, ogolnie Pocałunek Mongolskiego Księcia to moja ulubiona płytka z dorobku Armi. Kult i Kazik mimo tego, że to nie jest już punk rock (wcześniej tak) to także mi się cholernie podoba. Z samego Polskiego Punka to jeszcze hmmm... Proletaryat, tak oni są naprawdę świetni. Nie wiem do czego zaliczyć taki Akurat czy Happy Sad, oraz Farben Lehre - bo ostatnio słyszę różne opinie. :)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 29 maja 2006, 20:09

Akurat to SKA, typowe SKA jak dla mnie:) FL to punkrock, Kult to wg. oficjalnych spisów progressive-rock, Kazik to od rocku do rapu. No i KaeNŻet, czyli Kazik Na Zywo, który potrafi zagrać z kopem i mocą:)
A co do Budzego- to wokal Armii, dawniej Siekiery, Tymoteusza i Trupiej Czachy- ale ten ostatni projekt jest hmm... Nie wiem jak go opisać, poprostu wyjątkowy... Chcecie, to może wrzucić na próbę kilka mp3- zresztą w necie, na oficjalnej stronie są chyba ze trzy- polecam:)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 30 maja 2006, 15:12

z Akurat to nie tak łatwo... podobnie jak z Happysad.. niby ska... ale i reggae... a czasami maja ostrzejsze kawalki :P Happysad to takie punk reggae.. o ile mozna to tak nazwac :P
a Farbki.......... nie wazne........ i tak ich kocham :D

Behemot jest pierwszym niepokonywalnym potworem Ziemi nie jest on po prostu wielkim hipopotamem, a "(...) początkiem dróg Bożych, który go uczynił, przyłoży miecz swój." (Hioba 40:14-Wujek, 40:19-Vulgata).

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 31 maja 2006, 13:06

Lecia jeżeli chodzi o Armie to ''Fala'' przede wszystkim fala....:P Grzegorz... pisze się Happysad

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 31 maja 2006, 13:43

Nie wiem Harley jakie mnie licho podpusciło żeby napisać osobno ;) tak jakoś :)
Mi się cholernie podoba Pocałunek Mongolskiego Księcia.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 31 maja 2006, 14:20

Harley, Fala to siekiera... Chyba, że Armia ma coś swojego falującego, o czym ja nie wiem:) Gdzieś widziałam ze 2-3 utwory Siekiery grane przez Armię, ale raczej Budzy wyrzekł się agressive-punku z Siekiery, więc...
A z Armii uwielbiam "Legendę" (potrafie tego słuchać na okrągło), Triodante i najnowszą, Ultima Thule.
A co do Akuratu... Ma ktoś nową płytę?:)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 31 maja 2006, 23:23

Ja wiem że fala jest siekiery :P nie musisz mnie uczyć ale armia gra ten kawałek o niebo lepiej :P

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 4 cze 2006, 11:41

Z mieniają ctemat to czy ktośśę wybiera na koncert KSU we wtorek za 20 zł do klubu pod Jaszczurami?? :?:

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 29 cze 2006, 20:47

Cytuj:
Gdzieś widziałam ze 2-3 utwory Siekiery grane przez Armię, ale raczej Budzy wyrzekł się agressive-punku z Siekiery, więc...

Ostatnio Budzy trochę wrócił w stare klimaty, więc na koncertach grają utwory Siekiery, były nawet plany reaktywacji zespołu i nagrania starych kawałków na oficjalną płytę.
Cytuj:
PS, kojarzy któreś z was taki zespół jak "Budzy i Trupia Czacha"? Genialna muza:)

Kojarzę, ale średnio mi się to podobało.
Cytuj:
nie musisz mnie uczyć ale armia gra ten kawałek o niebo lepiej :P

Kwestia gustu. ;)
Ktoś słyszał ostrzejszą wersję Fali wykonaną przez Antigamę? Zabija!

Offline Zobacz profil

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę
1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1