Vesania. Moim skromnym zdaniem, najciekawszy obecnie zespół blackowy w Lechistanie.
Słychać w ich twórczości wpływy norweskiego blacku [czy też, jak chcą puryści, norweskiego neoblacku], ale zastosowane bez niewolniczego naśladownictwa, z pomysłem.
Przez wrodzony brak orientacji ominęłam ich koncert na tegorocznej Metalmanii [za to trafiłam na 1349 i niefortunnie udało mi się stanąć tuż przy głośniku - nie polecam, nawet najtwardszym], natomiast wybieram sie na nich na Blitzkrieg, we wrześniu, w ÂŁodzi. Ponoć na koncertach są rewelacyjni.
_________________ We chase misprinted lies
we face the path of time
and yet i fight
and yet i fight
this battle all alone
no one to cry to
no place to call home
Reaper
Napisane:
30 cze 2006, 12:23
Dołączył(a): 21 maja 2006, 20:13 Posty: 1471 Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Dla mnie czołówka polskiego blacku to przede wszystkim Infernal War, Taran, Strandhogg, Moloch, Shadows Land, Mord, Union (Christ Agony), Sacrilegium i Besatt oraz wspomniana przez Ciebie Vesania.
Na Fire Chariot Of Destruction Darken stal się kompletnym mistrzem, płyta ogółem świetna tyle że zabardzo monotonna....
Reaper
Napisane:
30 cze 2006, 12:59
Dołączył(a): 21 maja 2006, 20:13 Posty: 1471 Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Dla mnie płyta jest dobra, lecz niestety czuję, że to takie mdłe po przesłuchaniu kilka razy całego albumu.
Jeśli ktoś lubi słuchać pojedynczych kawałków to jest naprawdę świetna
wybijające się z tłumu rodzime kapele BM ? ;] Infernal War, Arkona, Taran, Christ Agony, Vesania, Moloch i pewnie jeszcze pare innych by się znalazło jeśli się powtarzam to sorry ;] ale nie czytałem całego tematu ;P
Ajć, i jak ja mogłam zapomnieć - no przecież Lux Occulta! Rewelacyjny zespół.
we face the path of time
and yet i fight
and yet i fight
this battle all alone
no one to cry to
no place to call home
Ja też, dlatego o nich zapomniałam...co nie zmienia faktu, że są w czołówce najlepszych blackowych kapel w Polsce.
we face the path of time
and yet i fight
and yet i fight
this battle all alone
no one to cry to
no place to call home