forum HeavyMusic.pl

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 514 ]  Przejdź na stronę
Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 cze 2006, 16:11

Melfi napisał(a):
Miałąm na myśli to, ze jak zespół non-stop przez wiele lat powiela swój jeden jedyny sukces nagrywajac non-stop tą samą płtę, na któej zarobili. I jak myśli, że każda taka sama płyta znów będzie cukcesem, i rzeczywisćie jest, a nakłady są niebotyczne....

Jakoś się mi to skojarzyło z Iron Maiden :)

A ja uważam, że komercja nie ma nic wspólnego z ciągłym graniem w tym samym stylu jeśli jest on dobry :)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 29 cze 2006, 21:56

Melfi napisał(a):
Ale ja tego nie rozumiem Rolnik ;) Może dlatego, że jestem zawziętym sprzeciwnikeim dzisiejszej monotonii i stania wciąz w tym samym miejscu, bo nie ruszanie się do przodu to cofanie się względem świata, który postępuje na przód. I dlatego zespoły, które nagrywają przez kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt lat wciąż to samą płytę to jest dla mnie komercją, ponieważ wciąz tkwią w tym samym, aby powielać swój jeden sukces. To nie oznacza chyba samorealizacji.

Bzdura.... komercją [dla mnie] jest dopasowywanie się do aktualnych trendów - spójrz na pedałków z linkin park, slipknot, limp bizkit czy czegoś w tym klimacie. Te zespoły powstały tylko i wyłącznie żeby zbijać kasę. A np. taki Obituary który od bodajże 20 lat gra death metal w niezmienionej formie, pomimo zmieniających się trendów nadal gra to samo - ich jesteś w stanie nazwać komercją?

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 29 cze 2006, 22:01

Rolnik, świetnie to wyjaśniłeś ;)

Ale to też zależy czy dany zespół zmienia się sam z siebie, ponieważ chce się rozwijać, czy zmienia się pod publiczkę, łagodząc swoją muzykę i stając się komercyjnym.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 30 cze 2006, 18:06

A ja będe kontrowersyjny mnie metallica nudzi . Oglądałem koncert nie dawno łudzilem sie że może coś a jednak nie nadal nuda i brak emocji. :doubt:

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 30 cze 2006, 19:32

Dobra, standardowo powiem, ze pierwsze 5 płyt, to jest tp, szczególnie RtL, Load średni, na Garage kilka dobrych coverów, reszta ABSOLUTNIE nie do przyjęcia (no, pominąwszy Fuel).

Obrazek

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 1 lip 2006, 12:36

hmmm...Ja sądze że Metallica to dobry zespół z dużym dorobkiem i stażem jeśli ktoś nie zna ich od podszewki to zawiele nie może o nich napisać. Metallica zawsze!!! poszukuje czegoś nowego i tak jest właśnie z albumem St.Anger wszyscy piszą że ten album jest dziecinny ale wiele wysiłku i pracy trzeba włożyć żeby taki album nagrać. oni nie chcą stać w miejscu szukają nowych dźwięków idą do przodu!!! mają już swój wiek a mimo wszystko potrafią dać czadu byłem na ich koncercie w Chorzowie grali kawałki z St.Angera i nie tylko. I ludzie bawili się przy tym bardzo dobrze:) gdy skacze tłum ludzi i nikt nie stoi to świadczy chyba o tym że to nie jest nudne. Jak wiadomo Metallica przechodziła trudne chwile i żeby się pozbierać musieli włożyć w to dużo wysiłku gdyby nie jeden człowiek Metallici mogło by już dawno nie być jeśli ktoś nie wie o czym mówie to niech sobie oglądnie dokument "Some Kind Of Monster" to sie dowie i jak po takim psychicznym dołku potrafili się podnieś i nagrać album to świadczy o tym że nie chcą się poddawać.Chcą jeszcze coś zrobić dla muzyki a to co zrobili do tej pory to nie jeden zespół może tylko pozazdrościć! ...And Justice For All...

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 1 lip 2006, 20:26

Master napisał(a):
hmmm...Ja sądze że Metallica to dobry zespół z dużym dorobkiem i stażem

Są zespoły, które wydały więcej płyt chociaż grają krócej(Testament, Megadeth), więc aż takiego dorobku artystycznego nie mają, chyba że o mówimy o dorobku finansowym :D

Cytuj:
byłem na ich koncercie w Chorzowie grali kawałki z St.Angera i nie tylko. I ludzie bawili się przy tym bardzo dobrze:) gdy skacze tłum ludzi i nikt nie stoi to świadczy chyba o tym że to nie jest nudne.

Na koncercie nie da sie nudzić. Musisz przecież przetrwać w wirze pogo, bo Japonia to my nie jesteśmy, że na koncertu to na krzesełku słuchamy

Cytuj:
Jak wiadomo Metallica przechodziła trudne chwile.

Wymień jakieś poza śmiercią Burtona jakieś trudne chwile. Zmiana basisty i tyle Sytuacja Metallici nigdy nie była na tyle zagrożona(bo z tej krowy to się doi kase), żeby mówić o trudnych chwilach.

Cytuj:
psychicznym dołku potrafili się podnieś i nagrać album to świadczy o tym że nie chcą się poddawać.

Taa...psycholog potrzebny im był :roll:
[/b]

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 1 lip 2006, 21:02

"Roth" Każdy orze jak może, wiadomo. Metallica jest także nazywana "Alkoholiką" i na tym polega ich główny problem i to włłaśnie przez niego by się rozpadli, gdyby nie Lekarz ,którego wynajęli do pomocy i na szczęście udało mu się!!! z nich się nie doi kasy bo to nie kapela ,która jest maszynką do robienia kasy a ich dorobek to klasyka sama w sobie więc ,trochę szacunku, są zespoły ,które grają krócej i mają więcej płyt to fakt ,ale nic więcej. Tu nie chodzi o liczby kto ile wyda płyt bo płytę można wydać co rok i co będzie to szajs!

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 1 lip 2006, 22:56

S.A. to straszna kupa, zero gitar, zero solówek, perksuja z koszy na śmieci, ten sam około minutoqwy riff przerobiony w 7-9 minutowe piosenki, porażżżka, az płakać się chce, ajk sie porówna do RtL, czy MoP (swoja droga skróty albumów sa niezłe)

[wszystkie pisane teraz posty są pod wpływem]

Obrazek

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 1 lip 2006, 23:40

Metallica to moje poczatki tego typu muzyki YEAH ;) to byli moi mistrzowie ... i pewnie nadal by tak bylo gdyby nie wypuscili krazka "Sejnt Enger" <ŻYGI> ... znam ludzie ktorym taplyta sie podoba ale ja niestety nie podzielam ich oopini metallica troche sie zblaznila tym albumem ale... takim szacunkiem darze ich za te wszystki pierwsze albumy ze jesli sie wyratuja nastepnym krazkiem to nadal bede ich sluchal ;) ...

p.s. slyszalem jeden kawalek z ich nowej plyty i powiem wam ze lagodnie mowiac nie bylem mile zaskoczony poniewaz wydaje mi sie ze jest to poprostu st.anger z solowkami i grany na podwojnej stopie przez larsa :/ ... oby tylko ten kawalek byl taki ale pozyjemy zobaczymy obym sie mylil ;] ...

Brothers Of Metal Will Always Be There
Standing Together With Hands In The Air"
Obrazek

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 2 lip 2006, 11:05

A mi brzmi bardziej nowy album, jak połączenie BA i Load/ReLoad.

Obrazek

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 7 lip 2006, 10:42

Pierwsze 3 płyty byly dobre szybkie tempo dobra perkusja ale... glos ekhm nie taki jak trzeba... za to load, reload i w pozniejszych plytach glos sie zdecydowanie polepszyl lecz muzyka stała sie nudna i malo interesujaca niektore piosenki wpadaja na moment w ucho lecz tylko na moment...

Radio Maryja - Katolicki Głos w Twoim Domu

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 7 lip 2006, 14:50

ja akurat uwielbiam reload i load uwazam je za swietne plyty mily wokal oraz ciekawe gitarki robia swoje :)

promieniujemy życiem
na ścieżce prowadzącej do Miasta Słońca

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 7 lip 2006, 21:17

Load i ReLoad są po prostu... inne... choc mimo wszytsko, sama nie wiem czemu, wiecej sympatii mam chyba do Reloada :D

In that it gives you the strenght to resis just about anything, God!"

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 7 lip 2006, 21:25

jakoś St.Anger mi się bardzo podoba ;] lubię tez pare kawałków ;] ale jakoś wielkim fanem nie jestem ;]

Offline Zobacz profil

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 514 ]  Przejdź na stronę
Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 35  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1