Niezłe, niezłe... Byłem nawet na koncercie...
Najlepsze płytki - Farbenheit i Atomowe Zabawki
12 sty 2007, 23:13
Dołączył(a): 29 wrz 2006, 19:54 Posty: 564 Lokalizacja: wsi spokojna...
Ja tak przy okazji... jest nowy klip FL do Spodni z GS do ściągnięcia z oficjalnej strony zespołu i muszę się pochwalić iż załapałyśmy się z Olkiem na jakieś dwie sekundy szczerze to oglądając ten klip czułam znowu atmosferę Uctoku i XXlecia FL w Płocku i koncertów ich wszystkich które przeżyłam więc nie mogę być obiektywna w jego ocenie
_________________ wszechobecny chaos, niedbałość o całość, jak i o szczegół.
Ten zespół omijał mnie dosyć długi czas mimo iż słyszałem sporo głosów że jest fajny , aż w końcu doszło do jakiegoś koncertu we Wrocławiu gdzie FL grało i nie będę owijał w bawełnę - to jest po prostu syf : kiepskie riffy- choć to chyba ich najmniejsze zmartwienie , wokalista - denerwujący głos , denerwujący ryj , zachowanie debila . No i smaczku temu wszystkiemu dodają idiotyczne teksty ... ehhh
Aurinko
Napisane:
13 sty 2007, 00:15
Ok, Twoje zdanie, ja tam nie pochwalam obrażania zespołów choćbym ich nie lubiła ale się przyczepie tylko do jednego... a mianowicie co takiego jest idiotycznego w ich tekstach według Ciebie? podasz jakiś przykład? tylko proszę nie zaczynaj ze "spodniami z gs" bo to nie ich tekst
Kopnij mnie - niech krew z siebie wypluję Kopnij mnie - no pokaż, że to umiesz Kopnij mnie - w głowę, w plecy, w szyję Kopnij mnie - chcesz zabić, lecz ja żyję ...
ÂŁATWO KOPAĂ LEŻÂĄCEGO - KOPAĂ ÂŁATWO ...
Na co jeszcze czekasz - no kopnij mnie wreszcie ja nie będę uciekał, nie będę niegrzeczny kopnij mnie - bo tak jest najprościej kopnij mnie - w imię ludzkości ...
ÂŁATWO KOPAĂ LEŻÂĄCEGO - KOPAĂ ÂŁATWO...
Potrzeba jakiegoś komentarza ? Znalazłem jeszcze parę równie "genialnych"...
Aurinko
Napisane:
13 sty 2007, 00:58
Danzig napisał(a):
Potrzeba jakiegoś komentarza ?
Dobra, ja nie widzę nic idiotycznego w tym tekście a dyskusja na ten temat nie ma sensu, nie czujesz tego, może nie rozumiesz albo nie chcesz zrozumieć i tyle ale szczerze to mnie zaskoczyłeś trochę cytując akurat ten tekst... bo większość ludzi czepia się FL o inne teksty, te z pozytywnym przekazem, ten należy bardziej do tych młodzieńczo-buntowniczych aha, tego kawałka na bank szwajcarski nie usłyszałeś na koncercie
No jasne że są w punku głupsze teksty ,ale ich akurat mnie jakoś dobiły totalnie ... może akurat miałem zły dzień ale do zespołu już się zraziłem po całości ...
olek napisał(a):
Debilizm wokalisty?Mialam okazje go poznac i nie sadze ze jest debilem.
Ja nie miałem okazji z nim gadać ... może na scenie jest debilem a poza nią nie
Aurinko
Napisane:
13 sty 2007, 21:01
Danzig napisał(a):
Zauważyłem że nie skomentowałaś debilizmu wokalisty . Czyżbyś się ze mną zgadzała ?
nie chciałam tego komentować osobno, myślałam że to się zawarło w moim komentarzu do "obrażania zespołu". Wokalistę znam osobiście i nieraz rozmawiałam, zdecydowanie nie uważam go za debila a to że na scenie zachowuje się jak Miś Yogi to wiesz... w tym jego urok
Danzig napisał(a):
no dobra nazwijmy to urokiem
dlatego nie każdy lubi koncerty FL
Danzig napisał(a):
Okres młodzieńczego buntu mam już za sobą więc takie teksty nie robią na mnie wrażenia ...
hehe chyba jestem od Ciebie starsza albo mi się wydaje że masz 16 lat? nie o to chodzi że ten tekst mnie rusza i się buntuję cały czas przeciwko wszystkiemu i właściwie to dla samego buntowania się, ale z zawsze będzie mnie denerwowac niesprawiedliwość i będę wyrażać swoje zdanie na ten temat.. To taki bunt autora tekstu czyli w tym wypadku wokalisty, nie nazwałabym tego idiotyzmem tylko szczerym sprzeciwem przeciwko współczesnej sytuacji. Czuł to wtedy, to o tym napisał, czuję treść którą chciał przekazać. W każdym razie nie jest to typowy punkowy tekst o mało skomplikowanym czasem wręcz banalnym ale uroczym w swej banalności przekazie, aczkolwiek jest buntowniczy chcesz teraz pogadać o innym tekscie ?
Ja tak przy okazji... jest nowy klip FL do Spodni z GS do ściągnięcia z oficjalnej strony zespołu i muszę się pochwalić iż załapałyśmy się z Olkiem na jakieś dwie sekundy
Nie widziałam Was Za to Pesto jest bardzo fotogeniczny Co do FL to dla mnie to jest raczej taki zespół "na wesoło"
_________________ łożeszkurwajegojebanamać.
olek
Napisane:
14 sty 2007, 13:13
tak,widać Pesta i Kefira Co do Farbenów...Kiedyś słuchałam ich namiętnie,a teraz się przerzucam raczej na coś cięższego ,ale na koncertach dalej mi się podoba,bo jest świetnie
_________________ Nie idź tą drogą,szeroką drogą,którą idą wszyscy-
idź pod prąd.