Linkin Park ! potem to juz byly jakies pseudo metalowe zespoly,jakies leciutkie granie, czesto zwiazane z hiphopem, KoRn, Limp Bizkit [znaczy LB to w wieku 8 lat juz bylo, 4 lata przed LP no ale to szczegol tam:P]
z mojego poczatku poczatkow pamietam kasete, ktora miala na okladce "bajkowe hity". to byl hardcore. chyba komus oddalam.. o ja glupia bylam!
Requiem
Napisane:
23 gru 2006, 16:53
Dołączył(a): 23 gru 2006, 12:00 Posty: 138 Lokalizacja: Z wyobraźni
Jak byłam mała to słuchałam Mike'a Oldfielda,Vangelisa,Deep Purple,Queena ... Do teraz to lubie.Były takie odłamy,że troszke Eminema słuchałam,czy Dido,albo jakaś Aguilera,ale to było baaardzo dawno i trwało krótko.
Bardzo lubie to,na czym sie wychowałam.
_________________ Treat me like a prisoner
Treat me like a fool
Treat me like a loser
Use me as a tool
Face me till I'm hungry
Push me in the cold
Treat me like a criminal
Just a shadow on the wall
Zapata
Napisane:
23 gru 2006, 22:00
Dołączył(a): 8 gru 2006, 22:40 Posty: 2768 Lokalizacja: z Bantustanu
Heh, ja zaczynalem wlasciwie od poczatku - rock lat '60 - Simon&Garfunkel, potem przyszly pierwsze cztery plyty Led Zeppelin i skladanka Black Sabbath (do teraz pamietam ta ekstaze jak po raz pierwszy uslyszalem Black Doga czy Sabbath Bloody Sabbath), a nastepnie S&M Metallica i Brave New Worl Maidenow... A potem to juz polecialo... No ale do teraz wymienione plyty naleza do moich ulubionych.
_________________ - Ale ja nie chcę wchodzić między szaleńców.
- Nic na to nie poradzisz. - powiedział Kot - Tu wszyscy jesteśmy szaleni. Ja jestem szalony ty jesteś szalona.
- Skąd wiesz że jestem szalona? - spytała Alicja.
- Musisz być inaczej nie przyszłabyś tu.
Jak miałem jakieś 5 lat to słuchałem Queena i Janis Joplin.
Później to Limp Bizkit, KoRn, Portishead (wiem, żadna ostra muza, ale wymieniam wszystko), slipknot, rammstein, tool, static-x. Ogólnie dzięki Boczkowi (mój brat) miałem od małego sporo muzy do przesłuchania, głównie klimaty kornowo-limpbizkitowe. Trzeba dodać, że równocześnie słuchałem od cholery hiphopu (cypress hill, kaliber 44, nagły atak spawacza, nwa, public enemy). I co z tego wyszło?
Ze mnie jaracz, i miłośnik metalu. Z brata hardcore'wiec zmutowany z blackiem (na szczęście wygląda jak hardcore, nie jak umalowany brudas :>)
_________________ Zbanuj mnie KURWO jeśli masz zły dzień.
Wstyd się przyznać, ale zaczynałem od Linkin Park, Papa Roach i wiele innych. I z tego co czytam to chyba większość użytkowników wymienia LP jako ten "macierzysty" zespół. Ale gusta na szczęście się zmieniają...
Zapata napisał(a):
Simon&Garfunkel
Nieśmiertelna muzyka
Zapata
Napisane:
20 lut 2007, 21:33
Dołączył(a): 8 gru 2006, 22:40 Posty: 2768 Lokalizacja: z Bantustanu
Masterton napisał(a):
Nieśmiertelna muzyka
A i owszem, klasyka ponad wszystko.
_________________ - Ale ja nie chcę wchodzić między szaleńców.
- Nic na to nie poradzisz. - powiedział Kot - Tu wszyscy jesteśmy szaleni. Ja jestem szalony ty jesteś szalona.
- Skąd wiesz że jestem szalona? - spytała Alicja.
- Musisz być inaczej nie przyszłabyś tu.
Ja ich słucham po dziś dzień, może nie tak często jak kiedyś, ale nadal. Mam nawet ich flagę w pokoju
annnka
Napisane:
21 lut 2007, 17:14
Ja też ich do dzisiaj słucham :] A ja mam koszulke, pfi :]
corpse
Napisane:
21 lut 2007, 21:31
w miedzyczasie sluchalem tez sporo heavy metalu np. Gamma ray, helloween, ironi, manowar. w gamma ray slucham nadal, ale zawsze wolalem brutalniejsze regiony i rzadko poza death i grind wychodzę heh
_________________ recki, wywiady, biografie, dyskografie, mp3 i głupoty!
Atreju
Napisane:
7 mar 2007, 23:49
Metallica w 93 roku
PS. Pierwszy post w temacie trochę mnie przeraził . Mam nadzieję, że ten "power metal" nie tyczył się wszystkich 4 kapel wymienionych
7 mar 2007, 23:55
Dołączył(a): 21 maja 2006, 17:03 Posty: 1364 Lokalizacja: Kraków - Kulturalna Stolyca Polski
Atreju napisał(a):
Mam nadzieję, że ten "power metal" nie tyczył się wszystkich 4 kapel wymienionych
Spookojnie, nie tyczył.
_________________ "...W regulaminie forum.heavymusic.pl jest napisane, że kto jedzie na moderatorów ten ma prze**BANe..." ;)