Dołączył(a): 29 sty 2007, 19:57 Posty: 3825 Lokalizacja: z Zakonu NMP
U mnie było standardowo:
10 lat - Black Sabbath
11 lat - Metallica
12 lat - Slayer
13 lat - Mayhem/Immortal
14 lat - Satyricon (i znów Slayer)
15 lat - Arcturus/ Ulver
16 lat - Nile/Cryptopsy
17 lat - Wciąż Arcturus i Nile
Ciąg dalszy nastąpi...
10 mar 2007, 18:36
Dołączył(a): 25 gru 2006, 21:08 Posty: 133 Lokalizacja: z drugiej strony
hehehe, jak to u większosci moich znajomych pierwsza była Nirvana i kult Kurta jakieś linkin parki były jakieś korny też...
ale z czasem większosć odpadła i teraz jakoś nie potrafie tego słuchac
_________________ ...
raz
dwa
trzy
...
Triggerman
Napisane:
13 mar 2007, 17:22
Dołączył(a): 6 mar 2007, 17:58 Posty: 429 Lokalizacja: From Hell
1. Rammstein
2. Iron Maiden
3. Kat
3. Therion
W tym momencie preferuje death metal, ale dobrym Blackiem czy innymi odmianami nie pogardzę.
Adam_k55
Napisane:
13 mar 2007, 17:58
Dołączył(a): 20 paź 2006, 21:40 Posty: 554 Lokalizacja: Warszawa
Cytuj:
hehehe, jak to u większosci moich znajomych pierwsza była Nirvana i kult Kurta jakieś linkin parki były jakieś korny też...
Jak wyżej, jeszcze SoaD ;]
Co dziwne, ja też teraz uwielbiam Toola ;]
_________________ A bitch is a bitch is a bitch. The first draft of anything is shit.-E.Hemingway
M: Adaś
D: Adasia
C: Adasiowi
B: Adasia
N: Adasiem
Msc: Adasiu
W: Adasiu!
A kojarzy ktoś taki zespół jak Omega (Węgry)? Pamiętam że ich piosenka ''Dziewczyna o perłowych wlasach'' powalila mnie. Inne utwory nie byly juz takie przyjemne.
Jasne, że kojarzy - klasyk klasyki przeca to jest.
_________________ "I Anioł w biel odzian otworzył Żelazną Księgę i piąty jeździec wyruszył w rydwanie płomiennego lodu, i słychać było łamanie praw i pękanie więzów, a tłumy zakrzyknęły: O Boże, teraz naprawdę mamy kłopot!"
A kojarzy ktoś taki zespół jak Omega (Węgry)? Pamiętam że ich piosenka ''Dziewczyna o perłowych wlasach'' powalila mnie. Inne utwory nie byly juz takie przyjemne.
Hahaa... Masz na myśli "ciućkojolaj!"... Tak... To po prostu rockowy klasyk.
Polak Węgier dwa bratanki....
Czasem lubie sobie ponucic refren. Piosenka wbija sie w pamięc. Wiecie czy zespol jeszcze istnieje? Jesli sie nie myle jeszcze kilka lat tamu podobno grali jakies koncerty.
(1996)4 lata- Disco polo rodzice nie pozwalali mi tego słuchac wiec słuchałem u babci
(2001)9 lat - Ich troje
(2004)12 lat Rammstein (do dzisiaj lubie)
(2006) czerwiec 14 lat Slipknot Nirvana Vader Soulfly,Moonspell,Slayer,Korn(do dzisiaj zdaza ni sie posluchac)
(2006) październik 14,5 lat i to utrzymuje sie do dzisiaj słucham takich zespołów jak:Vader,Behemoth,Satyricon,Burzum,Mayhem,Vesania,Sceptic,Cannibal Corpse Dimmu Borgir czyli wsyztsko co brutalne i szatanem śmierdzące
Ostatnio edytowano 2 sty 2008, 18:29 przez Yodis, łącznie edytowano 1 raz
Reaper
Napisane:
21 kwi 2007, 20:43
Dołączył(a): 21 maja 2006, 20:13 Posty: 1471 Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Yodis napisał(a):
(1996)4 lata- Disco polo rodzice nie pozwalali mi tego słuchac wiec słuchałem u babci
(2001)9 lat - Ich troje
(2004)12 lat Rammstein (do dzisiaj lubie)
(2005) 13 lat Green Day
(2006) czerwiec 14 lat Slipknot Nirvana Vader Soulfly,Moonspell,Slayer,Korn(do dzisiaj zdaza ni sie posluchac)
(2006) październik 14,5 lat i to utrzymuje sie do dzisiaj słucham takich zespołów jak:Vader,Behemoth,Satyricon,Burzum,Mayhem,Vesania,Sceptic,Cannibal Corpse Dimmu Borgir czyli wsyztsko co brutalne i szatanem śmierdzące
Moje początki z Rock/Metal to The Prodigy, kawałki ,,Firestarter" i ,,Breathe" zawsze dawały mi mocnego kopa, potem był KORN(mam wszystkie albumy). Moje Towarzystwo, mój krąg kolegów zawsze słuchał muzyki techno, a ja jeden taki odmieniec jak to Mówili żeznik. Jako że byłem sam zdany na siebie, osamotniony w tym co lubie, niemiałem pojęcia o metalu, wiedziałem że są jakieś tam zajebiste kapele, ale ja nawet ich nie znałem. KORN to moja pierwsza miłość, z czasem pojawiały sie inne zespoły: MACHINE HEAD RAGE AGAINST THE MACHINE NIRVANA SYSTEM OF A DOWN PANTERA SEPULTURA SLAYER... (kupowałem kasety). Kiedy w Końcu założyłym upragniony internet mogłem ściągać muze, Wtedy dopiero wiedziałem co dla mnie najlepsze. Dziś, jak każdy chyba, mam sentyment do tych zespołów na których sie wychowałem, nadal ich słucham, szanuje, ale mam już inny styl, inny gust, inne podejście do tego wszystkiego. DZIĘKUJE