forum HeavyMusic.pl

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 514 ]  Przejdź na stronę
Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 wrz 2006, 21:14

Racja... 20 lat... mamy wrzesień a więc za 16 dni (27 września) mija 20 rocznica jego śmierci... myśle że ma godnego następce... Robb naprawdę dobrze gra chociaż Cliff był mistrzem... i drugiego takiego nie ma (i pewnie nie będzie)

Proszę, wejdźcie tylko.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 28 wrz 2006, 21:28

Wczoraj minęła rocznica, ciekawe ilu jego niegdysiejszych fanów pamiętało, co stało się w tym dniu. Piękne jest to, że Cliff nadal ma rzesze fanów mimo, że leży głęboko pod ziemią.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 28 wrz 2006, 21:40

Mmm...właściwie to nie leży pod ziemią, bo został skremowany, a jego prochy rozsypano...ktoś wie, do jakiej zatoki? Bo zapomniałam.
W każdym razie - wielu fanów Mety o nim pamięta...znam takich, którzy już tej kapeli nie słuchają, ale o Cliffie wspomnieli, ba, nawet przypominali sobie, jak to było, gdy dowiedzieli się o jego śmierci. Cóż, niektóre osoby tak naprawdę nie umierają.

and yet i fight
this battle all alone
no one to cry to
no place to call home

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 3 paź 2006, 00:28

Jeżeli chodzi o Metallicę - senstyment ponad wszystko.
Nie trawie tylko Loada i Reloada - no i S&M mnie trochę odrzuca.

Jeżeli chodzi o Cliffa... urodziłem się dokładnie 4 dni przed jego śmiercią... Czy może... mam się czuć winny? O.o

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 7 paź 2006, 20:11

Hmm co moge o nich powiedzieć...?

W sumie początki.. Duży sentyment.. Teraz troche rzadziej słucham ale miło jest wrócić do wspomnień kiedy dopiero sie poznawało te klimaty... :)

Bardzo lubie "Black Album" i "And justice for all.." natomiast Loada Reloada i St.Angera nie trawie..

A i jeszcze S&M jest w sumie bardzo fajny (tylko wokoal tak troszke nie ten :P)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 9 paź 2006, 17:49

Metallica...Chyba wszyscy znają ten zespół. :D Z albumów, to podoba mi się St.Anger i Justice For All...Na temat ludzi grających w tym zespole się nie będę wypowiadał, bo nigdy się nimi nie interesowałem...Podoba mi się ich muzyka, ale to tyle...Fajni są po prostu...

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 9 paź 2006, 19:31

U mnie metallica dzieli się na 2 etapy do Black Album na prawde świetny zespół, potem za wyjątkiem Garage inc. niezbyt udane produkcje.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 9 paź 2006, 20:00

z kolei ja bardzo lubie prawie wszystki plyty mety poza st.anger - slaba plyta nie ma czego ukrywać...

jak dla mnie to kazda plytka jest wyjatkowa, a S&M to juz dzielo. ;)

zawsze chyba bede mial ogromny szacunek do metallicy - w koncu na niej sie wychowalem ;)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 9 paź 2006, 21:38

homicide, powiem tyle, dla samego kawałka "The unnamed feeling" mogę powiedzieć, że ta płyta jest dobra. Zbyt wiele ten kawałek zmienił w mym życiu.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 10 paź 2006, 16:07

to wszystko sprawa gustu ;)

st. anger jak na moj jest slabą płytą, a to chyba dlatego bo metallica zawsze bardzo wysoko stawiala sobie poprzeczke no i w koncu jej nie przeskoczyła ;) ale to tylko w moim przekonaniu ;)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 10 paź 2006, 20:51

homicide napisał(a):
st. anger jak na moj jest slabą płytą, a to chyba dlatego bo metallica zawsze bardzo wysoko stawiala sobie poprzeczke no i w koncu jej nie przeskoczyła ;) ale to tylko w moim przekonaniu ;)

i w tymże miejscu musze się z Tobą zgodzicić, więc wybacz, że właśnie kradnę Twe przekonanie ;p

just make me stronger!

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 16 paź 2006, 19:23

Ja mam do Metalliki wielki sentyment, to od niej zaczynałem moją przygodę z ciężką muzyka, a pierwsze albumy są dziełami wiekopomnymi. W chwili obecnej moim zdaniem koncertowo są potęgą, natomiast ostatnie albumy pozostawiają nieco do życzenia.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 20 paź 2006, 17:27

Tak właśnie wpadłem na pewną myśl która mnie pozytywnie nastroiła... mianowicie... przesłuchałem Slayera - Christ Illusion... pomyślałem o Rubinie który był producentem tego albumu... A Christ Illusion wierzcie mi jest świetny (to tylko dla tych którzy nie słuchali a to duuuuży błąd). A jak pewnie wiecie Rubin ma się w 2007 zabrać za nowy album Mety... już mi się portki trzęsą... chyba że te barany (czytaj James Hetfield & company) pozostaną niewzruszeni na nowego producenta i nagrają jakiś shit... szczerze jednak w to wątpie... zresztą czas pokaże... ale wydaje mi się że to będzie jedna z lepszych płyt w ich dorobku i że Rob tam pokaże klasę jak na Escape from the studio 2006!

Proszę, wejdźcie tylko.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 20 paź 2006, 23:56

Metallica, fajny zespół, przynajmniej mniej więcej do Blacka, potem to już dół i żerówka dla kindermetali (wiem, bo sam kiedyś byłem). Z kawałków, to uwielbiam One (wpływ teledysku?) i Jump in the Fire. Dobre też są balladki. Ogólnie, strasznie ich cenie i szczerze mówiąc mam w dupie czy się sprzedają czy nie, ważne że kiedyś grali świetną muzykę.

D: Adasia
C: Adasiowi
B: Adasia
N: Adasiem
Msc: Adasiu
W: Adasiu!

Powrót? :P

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 21 paź 2006, 22:08

Ten zespół spowodował moje zainteresowanie ogólnie muzyką. Dzięki nim piszę tutaj. Pierwsze 5 albumów to nie musze opisywać, wiadomo o co chodzi. Jeśli idzie o Load czy Re-Load - ten drugi fajnie się kiedyś słuchało w samochodzie, oczywiście na obu albumach nie ma metalu, lecz w sumie - hard rock? Coś w tym stylu. Garage Inc fajny fajny, niesamowity klimat garażowy. S&M - zrobiło na mnie wrażenie, choć wkurza mnie wokal. St. Anger cóż... tak to jest jak się wchodzi do studia bez pomysłów i koniec tematu. Wyszło jak wyszło, Bob Rock jest najwięcej winny za tą płytę - kto oglądał dokument o zespole, ten wie. Tak czy inaczej po obejrzeniu na youtube.com kawałków z Rock Am Ring 2006 jestem pełen nadzieji, bo James powrócił ze swoim głosem. Pytanie na jak długo, oby jak najdłużej. A tak ogólnie to szacunek, respekt, chwała. I tyle.

Offline Zobacz profil

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 514 ]  Przejdź na stronę
Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 35  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1