forum HeavyMusic.pl

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 lut 2010, 13:06

Jako że zauważyłam że jest tu trochę moli książkowych postanowiłam założyć nowy temat. Piszcie, co waszym zdaniem lepsze książka czy film, najlepsza/najgorsza ekranizacja. Od siebie dodam, że w przypadku przeczytania wcześniej książki znamy fabułę/zakonczenie filmu:? .

Jest już taki temat, odsyłam do:
http://www.forum.heavymusic.pl/topics97 ... -vt875.htm

Temat zamykam. Bastet

Ostatnio edytowano 3 lut 2010, 14:20 przez Mahapralaya, łącznie edytowano 1 raz

Offline Zobacz profil

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 3 lut 2010, 13:38

Zdecydowanie książka. Póki co zawsze.

Jeśli ktoś czytał "Miecz Prawdy" Terry'ego Goodkinda i mu się ten cykl spodobał, to zapewne kiedy pojawiły się informacje o tym, że ma powstać ekranizacja, z niecierpliwością na nią czekał. Tak, właśnie tak zrobiłam. Oczekiwania miałam wysokie. Pierwszy odcinek oglądnęłam do końca tylko z czystego kronikarskiego obowiązku. Gorszej ekranizacji w życiu nie widziałam. Nie rozumiem jak można zmienić fabułę w ekranizacji. ZUPEŁNIE zmienić fabułę. Jeśli ktoś miał zamiar to oglądnąć, to niech sobie ten pomysł bardzo szybko wybije z głowy, chyba że nie czytał książki, wtedy to jeszcze mogłoby być do przejścia.

To samo tyczy się ekranizacji Wiedźmina. Tu już nawet brakuje mi słów na komentarz. Po prostu nie i już.

Jedną z lepszych ekranizacji jest w moim mniemaniu Władca Pierścieni. Wszystkie trzy części widziałam w kinie i wyszłam stamtąd pod wrażeniem. Owszem, pozostawia wiele do życzenia, wiele wątków jest w niej pominiętych (eg Tom Bombadil), ale jednak ciągle wychodzi na plus :)

last.fm
filmweb

Offline Zobacz profil

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1