forum HeavyMusic.pl

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 lut 2010, 23:11

"Is This Love" David Coverdale odziany w czarny gajerek pręży się pod ścianą rzucając magiczne spojrzenia, a w urywkach clipu panna odziana w ohydną białą kieckę i paskudne białe szpilki. To niewątpliwie największy hit tego zespołu. Pamiętacie?

Typowy komercyjny hardrock z końca lat 80 z estetyką amerykańskiego pudel-metalu, a mimo to jeden z najlepszych zespołów rockowych. Gdyby ktoś zapytał mnie o ulubiony zespół, nie miałabym problemu.
Przez zespół, który funkcjonuje z przerwami już 30 lat, przewinęło się kilkunastu znakomitych muzyków rockowych, w tym m.in. Jon Lord, Ian Paice, Cozy Powell i Steve Vai. Nie zmieniają stylu i chwała im za to. Reszty opisywać chyba nie trzeba.
Ja za całą dyskografię tej grupy dałabym się pokroić na kawałki.

Jeżeli nie masz sentymentu i szacunku do klasyki i śmieszy Cię ta estetyka po prostu wyjdź.

Enjoy

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 2 lut 2010, 11:24

Pudle Coverdale'a to coś, czego od czasu do czasu posłuchać lubię ja. Nie patrzeć - ale posłuchać :P Wprawdzie nie wychodzę poza ograne hiciory, ale mam do nich ogromny sentyment. Potrafili grać.

"I Anioł w biel odzian otworzył Żelazną Księgę i piąty jeździec wyruszył w rydwanie płomiennego lodu, i słychać było łamanie praw i pękanie więzów, a tłumy zakrzyknęły: O Boże, teraz naprawdę mamy kłopot!"

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 3 lut 2010, 12:27

Bastet, nie znasz się :P gdy Coverdale zarzucał pudlami 3/4 żeńskiej publiczności sikała po nogach na koncertach. Cholera, że też mnie nie dane było być 8) na takim koncercie.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 3 lut 2010, 15:17

A ja sobie o nich przypomniałam już jakiś czas temu, i od jakiegoś miesiąca namiętnie molestuję Sailing Ships z Starkers In Tokyo. Nie tylko na kompie, ale również na wiośle ;) Zapiernicza tam trochę nawet :)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 4 lut 2010, 12:04

Kropa napisał(a):
Bastet, nie znasz się :P gdy Coverdale zarzucał pudlami 3/4 żeńskiej publiczności sikała po nogach na koncertach. Cholera, że też mnie nie dane było być 8) na takim koncercie.

Był. Kropucha, w które części znalazłabyś się?
a) 3/4 żenskiej publiki
b) 1/4 żeńskiej publiki
Zaznacz właściwą odpowiedź :P

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 4 lut 2010, 12:13

Wiem, że był w Warszawie 2 grudnia i darować sobie nie mogę, że nie byłam.

Pentagram Burns, zaznaczam odpowiedź a :P

Offline Zobacz profil

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1