Cześć wam. Przeglądałem sobie tematy i po przeczytaniu paru stwierdziłem że zburzyliście mi światopogląd , a więc przechodząc do sedna sprawy: jak klasyfikujecie że coś jest punkiem a coś innego nie. Szczerze jestem nowy w tym klimacie a więc proszę o wyrozumiałość .
Dwa akordy, darcie mordy. Z przymrużeniem oka, ale trochę prawdy w tym jest. Do tego raczej jednostajna gra perkusji, niedbałe brzmienie i zwykle anarchistyczna ideologia.
Do tego raczej jednostajna gra perkusji, niedbałe brzmienie i zwykle anarchistyczna ideologia.
Pitu-pitu.
Perka, niedbałe brzmienie - odsyłam do starych płyt Dezertera, np. "Ziemia jest płaska" prezentuje się bardzo fajnie pod tym względem. A bas to coś przezajebistego.
Teksty - do Leniwca. "Piekło niebo" albo "Długa Historia Punk Rocka". Pomijam 100 Tvarzy Grzybiarzy z poj*banymi, często idiotycznymi tekstami.
_________________ Forumowy wygnaniec.
kahrik
Napisane:
13 kwi 2010, 20:48
Zależy jeszcze jakim kto jest punkiem. Punków dzieli tak naprawdę na 2 grupy. Tych którzy słuchają punk'a i mają świat w dupie. Ja należę do tych drugich którzy przez muzykę starają się zmienić świat i próbować walczyć A. Staramy się walczyć z instytucjami które ograniczają wolność człowieka z rasizmem , nazizmem itp. Taki rodzaj punka angażuje się w życie społeczne(demonstracje), nie słucha tylko punka w 4 ścianach tylko czasem sieje propagandę.
_________________ NIRVANA
Zapata
Napisane:
4 cze 2010, 13:28
Dołączył(a): 8 gru 2006, 22:40 Posty: 2768 Lokalizacja: z Bantustanu
JOJOSS napisał(a):
angażuje się w życie społeczne(demonstracje)
Demonstracje to trochę za mało, żeby powiedzieć, że 'angażuje się w życie społeczne'. A dzielenie 'punków' na 2 grupy trąci słabą generalizacją.
_________________ - Ale ja nie chcę wchodzić między szaleńców.
- Nic na to nie poradzisz. - powiedział Kot - Tu wszyscy jesteśmy szaleni. Ja jestem szalony ty jesteś szalona.
- Skąd wiesz że jestem szalona? - spytała Alicja.
- Musisz być inaczej nie przyszłabyś tu.