forum HeavyMusic.pl

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 lip 2009, 11:01

Daruję sobie przedstawianie tej kapeli, pewnie i tak praktycznie wszyscy ją kojarzą. Póki co na koncie trzy płytki, z których każda jest lepsza od poprzedniej. Już "Limbic System" była niezłym krążkiem o kapitalnym brzmieniu, jednak jeśli chodzi o pomysłowość i zmysł kompozycyjny, to najnowszy album - "Visionism" - bije poprzednika na głowę (nawet nie przeszkadza tak bardzo fakt, że sound stracił na mocy). W zasadzie, to jedna z nielicznych polskich kapel wożących się po Blitzkriegach i trasach z Behemothem, która naprawdę robi mi dobrze.

Obrazek

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 8 lip 2009, 20:06

Znam. Od samej 'Under' jestem nimi zachwycony. Ale 'Visionism' stracił mocny sound?! W życiu nigdy! Jest zajebiscie potężny i ciężki, dużo bardziej wg mnie niż na 'Limbic System'. Jeśli panowie dalej uda się podążać tą drogą, to ich 4. krążek wbije nas 150 milionów razy mocniej w glebę niż zrobił to 'Visionism'. Płyta nie jest łatwa, co to, to nie. Trzeba naprawdę przy niej trochę posiedzieć, by ją zrozumieć. Ogólnie - zajebista płyta!

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 1 sie 2009, 18:29

No właśnie słucham rootwater , przekonałam się do nich , podoba mi się ich muza, ostatnia płyta ekstra .

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 6 sie 2009, 14:28

Nie zgodzę się z tym, że Visionism jest lepszy od Limbic System. LS emanował muzyką z wielu stron świata, swoitym folkiem i orientem. Na Visionism wszystko się wymieszało, ujednoliciło, przez co straciło w moich oczach (uszach? :) ) Jak dla mnie LS jest cały czas na pozycji najlepszej płyty Rootwater.

Swoją drogą spodziewałem się po Taffie więcej po świetnym występie w Black River. Czekam na ich drugi album :)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 21 paź 2010, 21:11

Dobre chłopaki,słucham ich czasami,i chociaż kiedyś ich słuchałem to za każdym razem mnie zaskakują^^

Offline Zobacz profil

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1