Dołączył(a): 7 mar 2007, 18:54 Posty: 3379 Lokalizacja: się biorą dzieci?
Daruję sobie przedstawianie tej kapeli, pewnie i tak praktycznie wszyscy ją kojarzą. Póki co na koncie trzy płytki, z których każda jest lepsza od poprzedniej. Już "Limbic System" była niezłym krążkiem o kapitalnym brzmieniu, jednak jeśli chodzi o pomysłowość i zmysł kompozycyjny, to najnowszy album - "Visionism" - bije poprzednika na głowę (nawet nie przeszkadza tak bardzo fakt, że sound stracił na mocy). W zasadzie, to jedna z nielicznych polskich kapel wożących się po Blitzkriegach i trasach z Behemothem, która naprawdę robi mi dobrze.
_________________ Jeśli uważasz, że jesteś w stanie w jakikolwiek sposób pomóc w rozwoju HeavyMusic.pl - odezwij się.
Znam. Od samej 'Under' jestem nimi zachwycony. Ale 'Visionism' stracił mocny sound?! W życiu nigdy! Jest zajebiscie potężny i ciężki, dużo bardziej wg mnie niż na 'Limbic System'. Jeśli panowie dalej uda się podążać tą drogą, to ich 4. krążek wbije nas 150 milionów razy mocniej w glebę niż zrobił to 'Visionism'. Płyta nie jest łatwa, co to, to nie. Trzeba naprawdę przy niej trochę posiedzieć, by ją zrozumieć. Ogólnie - zajebista płyta!
myblackblood
Napisane:
1 sie 2009, 18:29
No właśnie słucham rootwater , przekonałam się do nich , podoba mi się ich muza, ostatnia płyta ekstra .
Naymar
Napisane:
6 sie 2009, 14:28
Nie zgodzę się z tym, że Visionism jest lepszy od Limbic System. LS emanował muzyką z wielu stron świata, swoitym folkiem i orientem. Na Visionism wszystko się wymieszało, ujednoliciło, przez co straciło w moich oczach (uszach? ) Jak dla mnie LS jest cały czas na pozycji najlepszej płyty Rootwater.
Swoją drogą spodziewałem się po Taffie więcej po świetnym występie w Black River. Czekam na ich drugi album
_________________ Epiphone Les Paul Special II Custom + Alphard AG35 + Digitech RP50
Gi-zas
Napisane:
21 paź 2010, 21:11
Dobre chłopaki,słucham ich czasami,i chociaż kiedyś ich słuchałem to za każdym razem mnie zaskakują^^
_________________ It`s impossible! Dificult,but not impossible...