Moje ostatnie przypadkowe odkrycie u kolegi ,który nie miał pojęcia skąd to ma , gdy pierwszy raz usłyszałem primo victoria , nakazałem , mu puszczenie drugi raz , i tak w kółko , zdenerwowany delikatnie ale stanowczo wyprosił mnie z domu , a ja szybko na net i słuchałem wszystkiego jak podleci.
Nie wiem czy to znany czy nie znany zespól , ale mieć swój topic musi , jeśli to nie ten rodzaju metalu , to prosze moderatora o zmiane działu. Ciężko u mnie z podziałem metalu na gatunki. koniec offtopu.
Zespół pochodzi z Szwecji , nagrał dotychczas 4 płyty ,
Fist For Fight 01
Primo Victoria 05
Attero Dominatus 06
Metalizer 07
I w tym roku planuje kolejną płytę, na którą czekam bardzo bardzo mocno.
Jak dla mnie 2 i 3 płyta są genialne, szybki , mocny z powerem metal, fajny głos , puszczony głosniej płoszy koty i gołebie i babę która je dokarmia.
O ile Manowar jest taki średniowieczny , to Sabaton porusza się wokól XX\XXI wojen. rise of evil,primo victoria , nuclear attack itd.
W tamtym roku byli w polsce , grali jako support dla grave digger i therion.
A co wy myślicie o Sabatonie ?
Podoba mi się ich dość nietypowa jak na zespół powermetalowy stylistyka - głęboki, niski, nieco zachrypły głos zamiast falsetto, tematyka wojenna zamiast baśniowo-rycerskiej, i prosto chociaż przyzwoicie napisana muzyka. Najbardziej podoba mi się "Primo Victoria", chociaż "Attero Dominatus" dorównuje jej poziomem. Najsłabszy jest Fist For Fight chociaż jest tu parę perełek (The Hammer Has Fallen i chwytająca za serce miniaturka Guten Nacht). Metalizer'a nie słyszałem, chociaż z tego co wiem tracklista jest podobna jak na Fist For Fight, i w prezencie dołączone jest demo. Kiedyś przesłucham, chociaż sądząc po FFF nie należy spodziewać się cudów.
chyba chodziło Ci że brak u nich plastykowych pistoletów.
Lepsze pistolety i mundury niż naoliwiona klata i falsetto
Raven Of Enema
Napisane:
25 kwi 2008, 18:26
świetna kapela, genialne podejście do grania power/heavy metalu, z ich muzyki bije taka prawdziwość i radość z grania.
Niby wszystko na jedno kopyto, teksty proste jak budowa cepa, ale mają w sobie coś co sprawia że osoby, które słuchają na codzień death metalu, a na określenie power krzywią ryj sabatonem się zachwycają.
no i koncerty mają miodzio
_________________ "I spent a year in my room wanking, basically, masturbating every day, twenty times a day. I think that's where I developed the idea of doing things alone."
http://youtube.com/watch?v=KBwwFsKTJGs Orzesz kurwa. Szacun dla tych ludzi! Aż się wzruszyłem.
No umieją poruszyć... TO się nazywa patetyczna stylistyka powermetalowa, a nie pudelki, rycerzyki i plastikowe miecze. I jeszcze - Szwedzi o Polakach śpiewają... Noż kurde pięknie.
Raven Of Enema
Napisane:
9 cze 2008, 06:00
Zauważyłem to jakiś czas temu.....ale to jest po prostu piękne.
Czapki z głów, bo to jest to co lubię w power metalu
Cytuj:
TO się nazywa patetyczna stylistyka powermetalowa, a nie pudelki, rycerzyki i plastikowe miecze
nic dodać nic ująć
Pozdro i coraz bardziej się niecierpliwię kiedy do nas zawitają
Szkoda, że nikomu nie przyszło do głowy usunąć logo lokalnej TV z lewego górnego rogu chociażby. A przy Spartanach myślałem że spadnę pod biurko ze śmiechu.
_________________ "I spent a year in my room wanking, basically, masturbating every day, twenty times a day. I think that's where I developed the idea of doing things alone."
Podoba mi się ten numer, trafia w czuły punkt mojej sentymentalnej, polskiej duszy. A że kicz? No cóż...
Natomiast za to, co zrobił autor klipu z tłumaczeniem tekstu powinien zostać wystrzelony z haubicy.
_________________ "I Anioł w biel odzian otworzył Żelazną Księgę i piąty jeździec wyruszył w rydwanie płomiennego lodu, i słychać było łamanie praw i pękanie więzów, a tłumy zakrzyknęły: O Boże, teraz naprawdę mamy kłopot!"