Dołączył(a): 20 paź 2006, 21:40 Posty: 554 Lokalizacja: Warszawa
Każdy wie o co bee... Pistolsi, jeden z najbardziej wpływowych zespołów punkowych. Mimo że tak naprawdę wydali tylko jedną płytę, to zrobili naprawdę dużo dla tej muzyki. Tytuły takie jak "Anarchy in the UK", czy "God Save The Queen", można śmiało nazwać kultowymi. Ok, a teraz wasze zdanie.
Zapata
Napisane:
8 gru 2006, 23:05
Dołączył(a): 8 gru 2006, 22:40 Posty: 2768 Lokalizacja: z Bantustanu
I dont wanna holidays ine sun Ya! Rewelacja krotko mowiac! Bez nich to faktycznie byloby "no future" dla rocka... Mam ich koncert na plytce i Rotten przy mikrofonie wyglada tak jak spiewa - czadowo!
_________________ - Ale ja nie chcę wchodzić między szaleńców.
- Nic na to nie poradzisz. - powiedział Kot - Tu wszyscy jesteśmy szaleni. Ja jestem szalony ty jesteś szalona.
- Skąd wiesz że jestem szalona? - spytała Alicja.
- Musisz być inaczej nie przyszłabyś tu.
Bez nich to faktycznie byloby "no future" dla rocka
Takiego debilizmu to się nie spodziewałem ... Może napisz coś więcej to zrozumiem twój tok "myślenia" ?
Zapata napisał(a):
wyglada tak jak spiewa - czadowo!
Wygląda naprawdę "czadowo" ...
Chyba już raz ostrzegałam, co grozi za obrażanie userów? Prawda? Ostrzeżenie słowne. Na razie. Bastet
Ostatnio edytowano 13 sty 2007, 01:05 przez Danzig, łącznie edytowano 1 raz
olek
Napisane:
4 lut 2007, 11:54
Nie słucham ich jakoś nałogowo,ale lubię Dziwi mnie tylko Rotten,który teraz pławi się w luksusach...ale z wiekiem bunt mu chyba przeszedł
"No future for me,no future for you!"
_________________ Nie idź tą drogą,szeroką drogą,którą idą wszyscy-
idź pod prąd.
Requiem
Napisane:
4 lut 2007, 12:12
Dołączył(a): 23 gru 2006, 12:00 Posty: 138 Lokalizacja: Z wyobraźni
nie lubie sex pistols.Nie podobają mi sie te ich kawalki,wole polski punk,ale tez nie wszystko.
_________________ Treat me like a prisoner
Treat me like a fool
Treat me like a loser
Use me as a tool
Face me till I'm hungry
Push me in the cold
Treat me like a criminal
Just a shadow on the wall
No i na co te komentarze ? Teraz każdy ma takimi strzelać ?
Szczerze, nie wiem jak oni to zrobili, że są znani na cały świat Znam głównie God Save The Queen, miażdży prostotą, ale idealnie do posłuchania raz na jakiś czas Ogólnie, stary punk jest do zniesienia
pierwszej myśli chyba nie muszę rozwijać - po prostu mi się nie podoba taka muzyka z powodu właśnie takich tekstów ...
a co do tego drugiego to może ty mi powiesz co rock zawdzięcza Sex Pistols ?
olek
Napisane:
4 lut 2007, 16:16
Sex Pistols zdefiniowało pojęcie punk rocka,było pierwszym znanym na tak dużą skalę zespołem punkrockowym.Może ktoś stwierdzi że bardziej popularne było The Clash,co zresztą jest prawdą,ale muzyka Pistolsów jest bardziej hałaśliwa i niedbała i to oni mieli teksty o przesłaniu anarchistycznym i nihilistycznym.Jak dla mnie to oni bardziej wchodzą w gatunek.
Danzig napisał(a):
po prostu mi się nie podoba taka muzyka z powodu właśnie takich tekstów ...
Danzig napisał(a):
każdy pank typu noł fjuczer jest badziewny ...
Chyba nie rozumiesz o co dokładnie chodzi w takich tekstach ...bez obrazy.
Requiem napisał(a):
wole polski punk,
Ja też i to o wiele bardziej
idź pod prąd.
Danzig napisał/a: po prostu mi się nie podoba taka muzyka z powodu właśnie takich tekstów ...
Danzig napisał/a: każdy pank typu noł fjuczer jest badziewny ...
Chyba nie rozumiesz o co dokładnie chodzi w takich tekstach ...bez obrazy.
to ty panie dobrodzieju mi wytłumacz ...
olek
Napisane:
4 lut 2007, 21:22
Danzig napisał(a):
to ty panie dobrodzieju mi wytłumacz ...
Tylko nie panie
Nie wiem jak dla innych,ale dla mnie wyrażenie "No future"oznacza brak przyszłości w dorosłym życiu ,w spoleczenstwie,ktoremu poglady dyktuja media("wystarczy siasc na dupie i po prostu patrzec w ekran"),ktore jest nietolerancyjne,mysli schematami,i nie dopuszcza do siebie mysli ze ktos moze byc odmienny od przyjetego wzorca...("wasze wartosci sa dla mnie niczym,wasze myslenie rozsmiesza mnie!")Kazdy ktory wyznaje inne poglady jest poczytywany za nienormalnego...Ja to widze chociaz po mojej rodzinie,oni nie dopuszczaja mysli ze mozna nie chodzic do kosciola,tolerowac homoseksualistow i sluchac takiej muzyki jakiej ja slucham.Dopoki ma sie te nascie lat,mozna jeszcze jakos odstawac,ale potem?...Potem wtlocza nas w sztywne ramki,nie bedzie sie liczyc to co kochamy,szanujemy,jacy jestesmy,ale to,jakie mamy stanowisko i ile zarabiamy.
Poza tym mozna to tez interpretowac jako doslowny brak przyszlosci,ktora moze roztaczac przed niektorymi prace fizyczna albo upodlenie przez cale zycie...
A poza tym jest cos takiego jak bunt
Podobno przemoc jest grzechem,podobno system nas kocha...
Podobno Bog o nas mysli,lecz wszystko to tylko kultura masowa
idź pod prąd.
Wbrew pozorom, chociażby w Polsce, pełno jest takiej szarości. Ludzi, którzy nie chcą odstawać, zostają w tłumie byleby tylko ich nie wytykano palcami. Jak widzą punka, meatal, skina, dresa (wiem, wiem, cudowne zestawienie subkultur), to od razu wytykają ich palcami.
Idź pod prąd, idź pod prąd...
_________________ Dni twoje są już policzone, Nie przez Boga lecz mamonę. Nie czekaj ze zmianą, Jutro ty mozesz byc czerwoną ofiarą.