forum HeavyMusic.pl

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 31 lip 2008, 10:54

Witajcie, w tym temacie chciałem wam przekazać informacje dotyczące nagrań naszego drugiego albumu.
O samym zespole rozpisywać się nie ma po co, po prostu zapraszam na www.myspace.com/sothothband gdzie znajdziecie szczegółową biografię no i na ew. pytania chętnie odpowiem.
Co do samych nagrań: odbywały się w miesiącach maju i czerwcu w warszawskim DBX Studio z Jackiem Melnickim jako realizatorem. W tym momencie trwają miksy, które również powierzyliśmy Jackowi.
Materiał na płycie to około 40 minut brutalnego deathmetalowego łojenia z mocno zróżnicowanymi tempami i melodyjnymi solówkami.
Z przyjemnością mogę poinformować, że gościnnie na albumie wystąpią:

Wacław "Vogg" Kiełtyka (Decapitated)
VX The Mindripper (Atrophia Red Sun)

Na naszym koncie myspace (www.myspace.com/sothothband) jest już raport wideo z sesji nagraniowej - zapraszam do oglądnięcia :)
O dalszych wydarzeniach będę starał się Was informować na bieżąco, pozdrawiam serdecznie i zapraszam do odwiedzin konta myspace i komentarzy na forum.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 1 sie 2008, 00:07

Mam nadzieję, że nowy album będzie na poziomie niegorszym od poprzedniego. Imho debiut wasz był b udany.

Ostatnio edytowano 1 sie 2008, 00:42 przez Reaper, łącznie edytowano 1 raz

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 1 sie 2008, 00:37

przyznam się, ze nie słyszałem o Was. PIerwszy raz obiło mi się o uszy pare dni temu, gdy na onecie wyczytałem newsa o tym, że Wacek ma być gościem ;) Wszedłem na myspace i jestem naprawdę zadowolony [; 2 kawałki z waszego krążka z 2006 naprawdę zajebiscie brzmią i grzmią. Zobaczymy, co wyjdzie z tego nowego albumu ;)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 1 sie 2008, 09:00

Heh dzięki za miłe słowa :) Mam nadzieję że nowy materiał przypadnie wam do gustu. Na pewno jest dużo bardziej zróżnicowany w stosunku do pierwszego, szczególnie rytmicznie. Najprawdopodobniej jakoś w sierpniu pojawi się na myspace pierwszy kawałek z albumu, dam znać tutaj :)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 18 cze 2011, 15:07

Czas odkurzyć ten temat.. Po latach pokonywania kolejnych kłód rzucanych nam przez los możemy wreszcie poinformować iż płyta jest gotowa. Zapraszamy do posłuchania pierwszego singla z "Rise to Conquer" na stronie facebookowej zespołu : http://www.facebook.com/sothothband
Niedługo ukaże się kolejny utwór z płyty (z gościnnym udziałem Wacka Kiełtyki z Decapitated) oraz tracklista płyty.

Offline Zobacz profil

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1