Witajcie, w tym temacie chciałem wam przekazać informacje dotyczące nagrań naszego drugiego albumu.
O samym zespole rozpisywać się nie ma po co, po prostu zapraszam na www.myspace.com/sothothband gdzie znajdziecie szczegółową biografię no i na ew. pytania chętnie odpowiem.
Co do samych nagrań: odbywały się w miesiącach maju i czerwcu w warszawskim DBX Studio z Jackiem Melnickim jako realizatorem. W tym momencie trwają miksy, które również powierzyliśmy Jackowi.
Materiał na płycie to około 40 minut brutalnego deathmetalowego łojenia z mocno zróżnicowanymi tempami i melodyjnymi solówkami.
Z przyjemnością mogę poinformować, że gościnnie na albumie wystąpią:
Wacław "Vogg" Kiełtyka (Decapitated)
VX The Mindripper (Atrophia Red Sun)
Na naszym koncie myspace (www.myspace.com/sothothband) jest już raport wideo z sesji nagraniowej - zapraszam do oglądnięcia O dalszych wydarzeniach będę starał się Was informować na bieżąco, pozdrawiam serdecznie i zapraszam do odwiedzin konta myspace i komentarzy na forum.
Reaper
Napisane:
1 sie 2008, 00:07
Dołączył(a): 21 maja 2006, 20:13 Posty: 1471 Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Mam nadzieję, że nowy album będzie na poziomie niegorszym od poprzedniego. Imho debiut wasz był b udany.
przyznam się, ze nie słyszałem o Was. PIerwszy raz obiło mi się o uszy pare dni temu, gdy na onecie wyczytałem newsa o tym, że Wacek ma być gościem Wszedłem na myspace i jestem naprawdę zadowolony [; 2 kawałki z waszego krążka z 2006 naprawdę zajebiscie brzmią i grzmią. Zobaczymy, co wyjdzie z tego nowego albumu
Brzozol
Napisane:
1 sie 2008, 09:00
Heh dzięki za miłe słowa Mam nadzieję że nowy materiał przypadnie wam do gustu. Na pewno jest dużo bardziej zróżnicowany w stosunku do pierwszego, szczególnie rytmicznie. Najprawdopodobniej jakoś w sierpniu pojawi się na myspace pierwszy kawałek z albumu, dam znać tutaj
Brzozol
Napisane:
18 cze 2011, 15:07
Czas odkurzyć ten temat.. Po latach pokonywania kolejnych kłód rzucanych nam przez los możemy wreszcie poinformować iż płyta jest gotowa. Zapraszamy do posłuchania pierwszego singla z "Rise to Conquer" na stronie facebookowej zespołu : http://www.facebook.com/sothothband Niedługo ukaże się kolejny utwór z płyty (z gościnnym udziałem Wacka Kiełtyki z Decapitated) oraz tracklista płyty.