Co sądzicie na temat tej kapeli .
Dla mnie jest to osobiście najlepsza kapela punk rockowa pochodząca z polski grająca jak na punk rock świetną muzykę i pisząca niebanalne do teksty czasami śmieszne do rozpuku czasami takie po których chcę podciąć sobie żyły .
Ocena płyt :
The Biut - najbardziej znana jednak najgorsza płyta chłopaków 8.5/10
Początek Końca - Płyta o prawdziwie apokaliptycznych i schizofrenicznych piosenka można wręcz powiedzieć że teksty te nie są pisane przez normalnego człowieka .Największą wady tej płyty była wyjątkowo kiepska produkcja które jednak liryki nadrabiały z nawiązką , osobiście jest to moja ulubiona płytka The Billa . 10/10
Sex ‘n’Roll – Płyta ciesząca się największą popularnością ze względu na swoje ponad czasowe niesamowicie humorystyczne teksty świetną muzykę i niezłą produkcję 9/10
Daję Wam Ogień – zdecydowanie najbardziej ambitna płyta kapeli i jednocześnie najbardziej ostra czasami brzmiąca jak thrash metal !!! 9/10
jul
Napisane:
15 paź 2006, 08:53
mm, lubię
mrozia
Napisane:
12 lis 2006, 22:42
Dołączył(a): 21 maja 2006, 19:45 Posty: 15 Lokalizacja: Kobylanka
Posiadam kilka kawałków, najgłębiej w mym serduchu siedzi jakże wspaniały tekst piosenki pt. "wiejskie dziewczyny".... wspomnienia hie hie hie.... ogólnie kapela świetnie gra
Requiem
Napisane:
23 gru 2006, 19:40
Dołączył(a): 23 gru 2006, 12:00 Posty: 138 Lokalizacja: Z wyobraźni
Ooo jaki fajny temat ;] Luuubie The Billa,to chyba najlepsza kapela punkowa.Muzyczka jest spoczko i teksty rozwalające.
_________________ Treat me like a prisoner
Treat me like a fool
Treat me like a loser
Use me as a tool
Face me till I'm hungry
Push me in the cold
Treat me like a criminal
Just a shadow on the wall
annnka
Napisane:
23 gru 2006, 20:49
"Masochista" mnie rozwalił...
Kiedyś miałem całą płytkę "Sex 'n' Roll" - stare dobre czasy Aczkolwiek najbardziej w pamięci zapadł mi kawałek z kiblem w roli głównej.
"Leję, leję i głośno się śmieję Śpiewam, sobie śpiewam, że wszystko olewam"
_________________ How I see you now is all wrong,
With my hands full and it’s all wrong,
And I shouldn’t have looked ‘cause now I can’t look away.
Dydzio
Napisane:
2 lip 2007, 16:11
Dołączył(a): 29 cze 2007, 11:43 Posty: 40 Lokalizacja: z nienacka
I...
"Obmyślam nowy plan, obmyślam nowy plan, obmyślam nowy plan wtedy, kiedy sram"
olek
Napisane:
4 lip 2007, 21:55
Jak dla mnie najlepszą płytą The Billa jest "Daję wam ogień" .Ogólnie teksty dobre,często rozwalające(kibel!) i fajna muzyka
Do wyboru,do koloru
Wybrać możesz w polskim gnoju.
_________________ Nie idź tą drogą,szeroką drogą,którą idą wszyscy-
idź pod prąd.
...gdy browar z cysterny mój pęcherz wypełni, wtedy do kibla swój kieruje krok... Wolno sie zbliżam, rozporek rozpinam, małego wyjmuje, oddaje mocz... leeeje, leeeje i głośno sie śmieje, śpiewam sobie śpiewam, że wszystko olewam... <banjo>
...nic dodać nic ująć... ; p
_________________ Death to all the empires, death to lifelong wars!
Dosadne teksty z sensownym podtekstem a do tego muzyka nie gorsza... to jest właśnie The Bill i za to go lubię Najbardziej ostatnio ruszył mnie utwór Lego
tekst piosenki Lego - The Bill
Mamo kup mi klocki lego zbuduje z nich coś wielkiego Wielkie fabryki i wielkie kominy ludzi co mają wesołe miny
Maszyny postawię a przy nich ludzi Będą się bali bym ich nie wyrzucił Strach będą topić w morzu gorzały Niech wiedzą kto wielki a kto jest mały!
Nie bój się mamo choć jestem mały Wkrótce będę wielki i wspaniały Znikną troski świata tego Gdy kupisz mi mamo klocki lego